Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Parkolópályán a mélygarázs

Sopron - Az elképzelésekkel ellentétben mégsem sikerül év végére megnyitni az Ógabona teret a forgalom előtt. Egyelőre patthelyzet alakult ki az önkormányzat és a beruházó Mélygarázs kft. között.

Ezer sebből vérzik a Petőfi téri mélygarázs. Az építmény és a hozzá tartozó út, járda ugyan látszólag elkészült, mégsem lehet használni egyiket sem. A városvezetés korábban azt tervezte, hogy az év végére legalább az Ógabona teret átadják a forgalomnak, erre azonban a mai napig nem került sor. Nem, mert még mindig nincs használatbavételi engedélye a mélygarázsnak, s úgy tűnik, egy darabig nem is lesz. Ennek az az oka, hogy az önkormányzat álláspontja szerint a szakemberek számos minőségi kifogást találtak – erről a Kisalföld többször is tudósította olvasóit –, s mindaddig, míg a kivitelező nem javítja ki a hibákat, nem adják ki az engedélyt. További problémát jelent a liftház kérdése, amelyet egy méterrel magasabbra építettek az engedélyezési tervben rögzítettnél. A Kisalföld úgy értesült, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nem járul hozzá fennmaradásához, ezért valószínűleg vissza kell bontani az épületet.

A liftház sorsa is bizonytalan, éppúgy, mint az egész mélygarázsé. Valószínűleg vissza kell bontani az épületet. Fotó: H. L.


A huzavona tehát folytatódik, miközben a városban időnként kaotikus állapotok alakulnak ki a közlekedésben. Ebben a helyzetben azonban remény sincs rá, hogy megnyissák az Ógabona teret – a beruházó szerint az út kérdését csak együtt lehet kezelni a mélygarázzsal –, hacsak közigazgatási úton nem sikerül elérni, hiszen ez közérdek lenne. A következő napokban azonban érdemi változás nem várható, a megoldás a 2008-as évre marad.

Olvasóink írták

 • 5. Török Kornél 2008. január 12. 13:00
  „Annak az embernek vagy embereknek poltikusnak kellet volna okosnak lenni aki ezt az egész marhaságot kitalálta hogy mélygarázst épitetni a petőfi térre.Én Megfiztteném azzal aki mind ezt tette a várossal.Walter Dezső ex Polgármester úr.”
 • 4. joco 2007. december 30. 05:32
  „Vadkutya: a fidesz már kreált egy "gödröt"Nem lenne jó, hogy ha az itteni fidesz követné példájukat.Habár a pereskedésben a "mi"fideszes helyi "urai" élenjároak.”
 • 3. hon polgár 2007. december 29. 20:24
  „És mibe kerül mind ez nekünk?”
 • 2. ? 2007. december 28. 18:03
  „gratulálok a beruházónak és a tervezőnek egyaránt...
  okos döntés olyat építeni, aminek nem olyannak kellene lennie. és amit építenek az is csapnivaló...
  mindez 3-szoros áron! ez már ciki egy kicsit.”
 • 1. vadkutya 2007. december 28. 13:59
  „Most már elég a bürokratikus szarakodásból. Azt is meg kell (kellene) billegetni, aki oda és úgy tervezte az ormótlan liftházat, ahogy az most van, meg azt is, aki erre építési engedélyt adott, akár ilyen magasan, akár egy méterrel kisebb formában. Mi Sopronban közlekedni szeretnék, tehát vagy robbantsák be a gödröt aztán földetés füvet rá, vagy adják ki a működési engedélyét, a poltikai-jogi-gazdasági vitákat meg intézzék el utána azok, akiket ezért fizetnek, ahhoz nekünk semmi közünk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakrális és erotikus képek is láthatók

Sopron - Angyalok ideje címmel december 31-ig tekinthető meg négy festőművész csoportos tárlata a BW… Tovább olvasom