Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Páneurópai Piknik kiállítás a Pannóniában

A most megrendezett tárlat az alapítvány 18. kiállítása, amely a folyamatosan megújuló anyag feldolgozásával mutatja be a Piknik relikviáit

A Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány a Piknik 25. évfordulója alkalmából „Magyarország segítettél…" címmel kiállítást rendez a BW. Pannonia Med Hotelben.

A most megrendezett tárlat az alapítvány 18. kiállítása, amely a folyamatosan megújuló anyag feldolgozásával mutatja be a Piknik relikviáit, a fotókon és filmeken megörökített eseményeket, képet ad a 25 éves kutató munkáról. Az anyag gondozói, lektorai az alapítvány kurátorai és pártfogói, többnyire a Páneurópai Piknik egykori megálmodói és megvalósítói.

Megkezdődött a Páneurópai Piknik relikviáinak, köztük a jellegzetes Trabantnak az előkésztése a jövő pénteken nyíló kiállításra. A felvételen balra dr. Szilágyi László, aki a piknik ügyének elköteleze
Megkezdődött a Páneurópai Piknik relikviáinak, köztük a jellegzetes Trabantnak az előkésztése a jövő pénteken nyíló kiállításra. A felvételen balra dr. Szilágyi László, aki a piknik ügyének elkötelezett híve. Fotó: Magasi


– A kiállítás egyik célja az emlékezés, főhajtás, másik fontosnak tartott célja pedig, hogy a fiatalok hiteles forrásból ismerjék meg az egykori eseményeket, az 1989-es Páneurópai Piknik történelmi jelentőségét – tudtuk meg dr. Szilágyi Lászlótól, a szálloda elnök vezérigazgatójától.

Az alapítvány a kiállítás zárását követően az anyagot felajánlja elsősorban a megye, de érdeklődés esetén az ország más iskoláinak is bemutatásra.

A Magyarország segítettél… című kiállítás augusztus 15. és szeptember 30. között naponta 9-től 17 óráig ingyenesen megtekinthető a BW. Pannonia Med Hotelben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelent a volt fertődi alpolgármester - Szerinte valaki visszaélt a hatalommal

Irinkov D. Mihály úgy véli, visszaélések történtek a fertődi Szolgáltató és Kulturális Központ… Tovább olvasom