Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Pályázat a Bástyagödörre

Sopron - Tarnai Károly már a pályázat kiírása előtt benyújtott egy tervet a városházára a Bástyagödör hasznosítására. Elképzelése szerint nappal ingyenes műsorokkal, este színvonalas színházi programmal szórakoztathatnák itt a nagyérdeműt.
Az ötleteket szeptember 10-ig lehet beadni a városházára

Látványrajz, precíz leírások, számítások, pecsét, aláírás, dátum – minden lényeges rajta van a háromoldalnyi terven, amit soproni olvasónk, Tarnai Károly már tavaly benyújtott az önkormányzathoz a Bástyagödörrel kapcsolatban. Konkrét választ ugyan nem kapott elképzeléseire, de örömmel értesült a Kisalföld hasábjain, hogy az önkormányzat ötletpályázatot ír ki a belvárosi Bástya tér hasznosítására.

– Kicsit meglepődtem ugyan, de az a lényeg, hogy végre komolyan foglalkoznak a Bástyagödörrel. Azt azért fájlalom, hogy erről nem értesítettek, ahogy arról sem tudott senki, hogy a városházi illetékesek bejárást tartottak a helyszínen. Erre azért meghívhatták volna a potenciális ötletgazdákat is – vélekedik Tarnai Károly.

Tarnai Károly szabadtéri színházat álmodott a Bástya térre. Fotó: Magasi Dávid
Tarnai Károly szabadtéri színházat álmodott a Bástya térre. Fotó: Magasi Dávid


Mint arról lapunk már beszámolt (Élet kellene a Bástyagödörbe!, Kisalföld, június 11.), az önkormányzat pályázatot írt ki a területre. Olyan vállalkozót keresnek, aki funkciót talál a Bástyagödörnek, hogy soproni és vendég egyaránt jól érezze itt magát egész évben.

Az ötletnek illeszkednie kell a műemléki környezethez, alkalmazkodnia a szomszédos bankhoz és az önkormányzat égisze alatt megvalósuló rendezvényekhez.

A pályázat nyertesének öt éven át lesz lehetősége tervei megvalósítására, az ötleteket szeptember 10-ig lehet beadni a városházára.

Tarnai Károly szabadtéri színházat álmodott a Bástya térre. Elképzelései – és rajzai – szerint napközben vidám, szórakoztató és gyerekműsorokkal késztetnék megállásra az arra járókat. Fellépési lehetőséget teremtene a színpadon a helyi együttesek, zenekarok számára is. A várfal tövében állna a színpad, szemben, a lépcsőnél lennének az ülőhelyek, oldalt pedig a büfék, étellel-itallal, fagylalttal. Kijelölt helye van már a vizesblokknak, a fákkal, virágokkal körülültetett kényelmes és hangulatos asztaloknak.

Zenekari árok, súgólyuk is szerepel a terven, amire Tarnai Károly még néhány pálmafát is rajzolt. A „Színház a csillagos ég alatt" címet kapott elképzelést kitalálója természetesen hivatalos pályázatként is benyújtja majd az önkormányzathoz.

Olvasóink írták

 • 7. Sorrendet 2008. június 23. 12:34
  „Egy kémény kéne, egy nagyon magas, mely megfordítva áll,

  Minden tervünk visszaszáll, mi régen elszállt már.

  Ha ez is megvan, nem tudom, mi is kéne még,

  Nekem talán egy másik fej, mert az enyém tele van rég.

  Zorán

  Istenem a szorgalmas hülyéktől mentsél meg minket!”
 • 6. ödenburgi 2008. június 20. 23:14
  „szerintem a városfal-bástyá-toronyra rá kellene építeni egy üveg-építmény - ez lehetne az új soproni művelödési központ, ahol a nyítottabb, modern-gondolkodású emberek, a melegek, és a müvészeket találkozhatnának, mert nekik pillanatnyilag ebben a konzervatív városban nincs semmi helyük/ajánlatuk. aztán a lisztben még 50 év múlva is lesznek klasszikus koncertek, ott pedig fényképészek, filmrendezők és egy kis nyított avant-garde hangulatot lehetne csinálni...talán ez hozná turistákat is a városba....”
 • 5. hmm... 2008. június 19. 15:33
  „Az előző cikkből 06.11.

  "Az önkormányzat most pályázatot ír ki a területre. Olyan vállalkozót keresnek, aki funkciót talál a Bástyagödörnek, ahol soproni és vendég egyaránt jól érzi magát az év minden szakában"
  Mi a terv ősztől-tavaszig? Vagy most már nem kikötés az egész éves működtetés?”
 • 4. JP 2008. június 19. 14:12
  „Az ötlet valóban jó, támogatom”
 • 3. K.L. 2008. június 19. 11:18
  „Egy olyan ember aki tesz valamit Sopron kulturális életéért ... Mindenképpen támogatni kéne az ötletét mer ez az ember megérdemelné már amit tett azért ! Benne nem az anyagiak mozognak ő fanatikus... Fanatikus emberek meg a terveiket akarják megvalósítani nem a zsebüket megtömni...

  Ő már letett valamit az asztalra érdemes már csak ezért is bizalmat adni ! Teret kell adni a munkájának ÉRDEMES”
 • 2. ficsúr 2008. június 19. 10:23
  „kár, hogy ez az ürge zakkant! de azért sok sikert neki :D”
 • 1. Soproner 2008. június 19. 09:03
  „Kedves Tarnai Úr! Szép dolgok az álmok, de van elég pénze
  a tervei megvalósításához? Kiépítés, működtetés stb. Avagy
  majd Ön is elmegy az önkormányzathoz pénzt koldulni? Ötletgazdák mindenütt vannak, de kockázatot már nem vállalnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vakáció veszélyes üzem

Sopron - Megérkezett a vakáció, de az önfeledt napok az átlagosnál is több veszélyt rejtenek. A… Tovább olvasom