Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Padok és városok sétánya

˝Padok és városok sétánya˝ címmel pad-szobor park megvalósítására írnak ki pályázatot Pécsett. A lehetőség annak a hat városnak, köztük Sopronnak adott, akik korábban a kulturális főváros címre pályáztak.

A Pécs/Sopianae Örökség Nonprofit Kft. 2010. augusztus 30. és szeptember 5. között valósítja meg összművészeti projektjét PánBalkán Art Piknik címmel, mely a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos rendezvénye. A program egyik tartalmi pillére a ˝padok és városok sétánya˝ – pad-szobor park megvalósítása a kulturális főváros címre korábban pályázó hat ˝második körös˝ városból, Szegedről mint kiemelt partnervárosból érkező, valamint pécsi alkotókkal.

A kiíró maradandó térrehabilitációt képzelt el. Egy kulturális főváros művészeti piknikparkjához méltó, élhető, esztétikus, ám funkcionális szempontból is megfelelő teret szeretnének kialakítani, ahol a padok egyszerre műalkotások, képzőművészeti installációk és esztétikus, kényelmes térbútorok. A projektet Debrecennel, Győrrel, Budapesttel, Egerrel, Miskolccal, Sopronnal és Szegeddel együtt tervezik megvalósítani, hogy ezen nagy múltú városok is megjelenjenek és ˝nyomot hagyjanak˝ 2010-ben a Határtalan város koncepció ˝egy mindenkit visz˝ szellemiségének jegyében. (Bővebb információ: http://www.pecsorokseg.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az egyetem ifjúsági háza

Nemrégiben megújult a Nyugat-magyarországi Egyetem Ifjúsági Háza. A mintegy 2,5 millió forintos… Tovább olvasom