Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Ózontól a termálig

Bár az igazi szezon még várat magára, a soproni és Sopron környéki kempingek nem panaszkodhatnak forgalmukra. Széles a választék a térségben, hiszen a családi jellegű táborozó helyektől, a szervezett programokat is kínáló szálláshelyekig többel is találkozhatunk.
Az erdei környezetben, a soproni Rák patak mellett húzódó Ózon Kemping közkedvelt célpontja a májusban és június elején kiránduló diákcsoportoknak. Csizmadia Gabriella ügyvezető igazgató szerint most csendesebb időszak következik, majd a hónap végétől megérkeznek a lakókocsis német, holland és francia vendégek. A kempinget sokan jó híre miatt, illetve törzsvendégként keresik fel. Bizonyosan nem véletlen népszerűsége, a kulturált egészségügyi blokkok, a szabadtéri uszoda és szauna sokak tetszését elnyeri. Közkedveltek a mosógéppel, hűtővel ellátott közösségi helyiségek is. Az Ózon egyébként hatvan beállóhellyel, 48 faházas férőhellyel április 15-től október 15-ig fogadja vendégeit.

A Lövér Kemping a maga 4-5000 sátorhelyével, 60 – 80 lakókocsi-beállójával és félezer személy fogadására alkalmas faházaival kategóriájában a legnagyobbak közé tartozik. Mint azt ifjabb Danó Gábor üzemvezetőtől megtudtuk, június végétől indul be náluk az igazi szezon. Akkortól kerékpáros kirándulóktól, lakókocsis vendégektől lesz hangos a tábor. Többnyire német, belga és holland csoportokra számítanak. Vendégeik mintegy 15 százalékát adják a külföldiek. A magyar vendégeknek szervezett programokkal keltik fel az érdeklődését, mint amilyen az erdei kirándulás, a hajókázás a Fertő tavon. Az év szenzációjának számít a több ezer fiatalt vonzó Volt Fesztivál, amelynek július első hétvégéjén ad otthont a kemping.

A Hegykői Termál Kemping neve is elárulja szakosodásának lényegét. Itt minden a szomszédos termálfürdőre épül. Vida István ügyvezető elmondta, hogy vendégeik többségében külföldiek, németek, osztrákok és hollandok. Jelenleg nincs is magyar lakójuk. A száz férőhelyes kemping a tisztaságot és a rendet tartja a legfontosabbnak. Luxus kínálattal nem szolgál, de a legszükségesebbek megtalálhatók benne. Az ügyvezető tapasztalatai szerint törzsvendégeik szinte mindent hoznak magukkal, a tévétől a hűtőgépig. Május 1-től szeptember 30-ig negyven lakókocsinak és negyven sátornak tudnak helyet biztosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári táborok: lovaglástól a vetélkedőkig

Az idén nyáron is több napközis tábor várja a soproni általános iskolásokat. A kulturális… Tovább olvasom