Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Öt százalékkal drágul az élet Sopronban

Drágul a lakbér, többe kerül a kéményseprés, a temetői szolgáltatás, a közterület-használat, a parkolás...
Legalább öt százalékkal fizetünk többet Sopronban a szolgáltatásokért jövőre. Drágul a lakbér, többe kerül a kéményseprés, a temetői szolgáltatás, a közterület-használat, a parkolás...

Az év vége nemcsak a várakozásról szól, sajnos ilyenkor döntenek a jövő évben fizetendő díjakról is az illetékesek. A szolgáltatók inflációkövető drágulást emlegetnek, de vannak területek, ahol ennél jelentősebb lesz a drágulás.

Azt már biztosan tudjuk, hogy a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás öt százalékkal kerül többe. Novemberben eldőlt az is, hogy átlagosan öt százalékkal fizetünk többet jövőre a parkolásért: a jegyek kevésbé, a bérletek jelentősebben drágulnak. Túl vagyunk azon is, hogy a soproni helyi járatos autóbuszokon hat százalékkal fizetünk januártól többet. Ez azért fáj jobban, mert ahogy a parkolást, ezt is már másodszor emelték az idén. Ez év első felében még 280 forintot fizettünk elővételben egy buszjegyért, a második félévben már 300-at, januártól pedig 320-at fogunk. Ha a jegyet a járaton vásároljuk meg, 390 forintot fizethetünk érte jövőre. A havibérletek árában is látványos a drágulás: 6080 forintról a második félévben 6470 forintra emelték, januártól ezért már 6900 forintot fizetünk.

December végén dönt a helyi testület a temetési szolgáltatások ötszázalékos emeléséről, a kéményseprő-ipari szolgáltatás díjai pedig várhatóan 4,9 százalékkal nőnek. Ugyancsak ötszázalékos drágulás várható a közterületi munkák árában és minden közterület-használatban. A lakbérek is nőnek: legkevesebb 200 forinttal, maximum háromezerrel fizetnek többet havonta a bérlakásban élők.

Az energia és a gáz ára egy kormánydöntésnek köszönhetően tíz százalékkal csökkent, de nem tudjuk még a szemétszállítási, a távhő- és a vízdíjakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 családnak segít a VOLT Fesztivál akciója

Három napon át Sopronban, majd a budapesti Akvárium Klubban működő VOLT Presszóban szerveztek… Tovább olvasom