Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Összefogtak az iskoláért

Harka - A szülők festettek, mázoltak, sőt, bútort is készítettek a harkai iskolában. Társadalmi munkában újult meg az intézmény, amire alaposan ráfért a rekonstrukció.

A gyerekek is büszkék családtagjaikra.

A napokban ünnepséget tartottak Harkán, az iskola 120. s a harkai oktatás 420. évfordulójáról is megemlékeztek. A születésnapot a megújult létesítmény átadásával köszöntötték.

– Régóta csinosítgatjuk az iskolát, most kisebb, de annál fontosabb munkákat végeztünk el – mondta Szabó Károly, Harka polgármestere. – A kőművesmunka, a festés, burkolás háromszázezer forintba került, de azért úszhattuk meg ennyiből, mert sok helybeli a munkájával és anyaggal is hozzájárult a rekonstrukcióhoz.

– Örömteli, hogy az itt élők magukénak érzik az iskolát. A szülői munkaközösség tagjai vetették fel ugyanis, hogy segítenének a falak, a vakolat, a balesetveszélyes padló megjavításában. Az anyukák és az apukák, a régi diákok sorra jelentkeztek, hogy dolgoznának. Könyvtárunk sem volt még, és pénzünk sem, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Egy használaton kívüli terembe bútort is készítettek, padlót fektettek a szülők, ez lett a könyvtárunk – tudatta Kapitány Csabáné igazgató.

Az intézményvezető alig hiszi, hogy mindez ma megtörténhetett, amikor folyton azt hallani, hogy mindenki csak a saját boldogulását nézi, és nem fontosak az emberi kapcsolatok.

Bence, Márk és Alex a frissen festett falak előtt. A homlokzat mellett a régi lépcső is megújult. A harkai diákok ígérik, vigyáznak majd iskolájukra, megbecsülik a szülők munkáját.
Bence, Márk és Alex a frissen festett falak előtt. A homlokzat mellett a régi lépcső is megújult. A harkai diákok ígérik, vigyáznak majd iskolájukra, megbecsülik a szülők munkáját.

– Apukám festő, több napon át dolgozott, gyakran hívott, segítsek neki. Eljöttem, láttam, mennyi mindent tettek a szülők az iskolánkért, büszkék vagyunk rájuk. Azt gondolom, így jobban vigyáz majd mindenki a falakra, padokra, a termekre – fogalmazott az ötödikes Kiss Bence István.

A hetedikes Michtits Alex szülei is segítettek, a szintén hetedikes Vecsey Márk anyukája pedig az ötletgazdák között volt és ő is tevékenyen kivette a részét az iskolaszépítő akcióból. Időpontokat egyeztetett és mindenkivel tartotta a kapcsolatot.

A most befejeződött munkálatokra 180 ezer forintot pályázaton nyertek, egy helyi vállalkozó pedig 50 ezer forinttal segített. Így újulhatott meg a főbejárat és kaphattak időjárásálló burkolatot a rozoga lépcsők. Az igazgatónő hálás, és máris újabb ötleteken töri a fejét. Szeretné, ha kerítés kerülhetne a könyvtárnak helyet adó udvarrész köré, és reméli, hamarosan kialakíthatnak egy számítástechnikai szaktantermet is.


Nőtt a tanulók létszáma

Az iskolába 134 gyerek jár, pedig öt évvel ezelőtt alig 100-an voltak. Nemcsak vidékről járnak soproni iskolába a gyerekek, fordítva is működik a dolog. Sok szülő szívesen viszi Harkára a csemetéjét, a településen ugyanis családias környezetben, kis létszámú csoportokban zajlik az oktatás.

Olvasóink írták

  • 1. BLA 2009. október 23. 01:08
    „Gratulalok a szuloknek es a szervezoknek. Igy is lehet csinalni, kevesebb buta duma, tobb tevekenyseg. Maguknak csinaltak, de mindenki elvezi a latvanyat. Igy tovabb!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bosszankodtak a víz nélkül maradt lakók

Fertőrákos - Hétfő óta nincs víz a Fő utcán és a Béke utcán lakók egy részénél. Lajtos kocsit sem… Tovább olvasom