Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Összefogásban a polgári védelem ereje

Sopron - Ötvenketten tevékenykednek a megyében a polgári védelem területén. A polgári védelem napja ünnepségét a soproni megyeházán tartották szerdán.
– A polgári védelem a katasztrófavédelmi igazgatóság égisze alatt működik – részletezte Szüts György tűzoltó alezredes, megyei igazgató. – Az ötvenkét munkatárs fő feladata a lakosság biztonságának körültekintő biztosítása különböző veszélyhelyzetekben. Ebbe beleértendő a helyi védekezést irányító polgármesterek, avagy a helyi védelmi bizottságok stratégiai munkájának segítése. Napjainkban főképp a természeti eredetű veszélyek során van szükség a polgári védelmisek tanácsadására, javaslataira. A polgári védelem hatékonyságának ereje azonban a legszélesebb összefogásban rejlik.

Az ünnepségen kilencen vehettek át különböző szintű elismeréseket, tárgyjutalmakat a polgári védelem területén kifejtett munkásságukért.

Olvasóink írták

 • 5. hugo 2009. március 07. 21:22
  „Kedves Bulcsú!

  Ezt találtam:
  Polgári védelmi feladatok

  4. § Az 1. §-ban meghatározott célok megvalósítása érdekében polgári védelmi feladat:

  a) a lakosság felkészítése a védekezés során irányadó magatartási szabályokra;

  b) a polgári védelmi szervezetek létrehozása és felkészítése, valamint a működéshez szükséges anyagi készletek biztosítása;

  c) a figyelmeztetés, a tájékoztatás, a riasztás;

  d) az egyéni védőeszközökkel történő ellátás;

  e) az óvóhelyi védelem;

  f) a lakosság kimenekítése és kitelepítése;

  g) a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak (különösen víz-, élelmiszer-, takarmány- és gyógyszerkészletek, állatállomány) védelme;

  h) az elsötétítés, a fényálcázás;

  i) a kárterület felderítése, a mentés, az elsősegélynyújtás, a mentesítés és a fertőtlenítés, illetőleg az ezzel összefüggő ideiglenes helyreállítás, továbbá a halálos áldozatokkal kapcsolatos halaszthatatlan intézkedések;

  j) a polgári védelmi tervezés, szervezés;

  k)

  l) a települések veszélyeztetettségének felmérése;

  m) közreműködés a lakosság légiriasztásában, a kulturális javak védelmében, a vizek kártételei elleni védekezés külön jogszabályban meghatározott feladatainak ellátásában, a menekültek elhelyezésében és ellátásában, továbbá a tűzoltásban, illetőleg a nemzetközi szerződésekből adódó tájékoztatás és kölcsönös segítségnyújtás feladatainak ellátásában.

  véleményem nem változott. 3 pvs kb 60 000 emberre...:D

  azt hiszem jól látható, h mi hogyan működik elméletben, és akkor mi is a gyakorlat...?!

  Minden jót!”
 • 4. anca 2009. március 07. 07:53
  „Add.2. A Polgári Védelem (Polgárvédelem) nem egyenlő a Polgárőrséggel (nemde, hogy klasszikust idézzek).”
 • 3. Bulcsú 2009. március 06. 12:43
  „A Hugó hozzászólalónak üzenem, hogy amennyiben nem tudja mi a feladata a Polgári Védelemnek, akkor javaslom tanulmányozni, vagy legalább elolvasni a Polgári Védelemről szóló 1996.évi XXXVII.-es törvényt, csupán az ismereteinek bővítése érdekében.
  Nyilatkozni felelősségteljesen és reálisan csak olyan témáról lehet aminek az ismereteivel tisztában is van.”
 • 2. panni68 2009. március 06. 12:00
  „Hát nálunk járják a falut,jelenleg kocsival,sajáttal.De ugy halottam a hiradásokban ezután adót kell fizetni,mert kapják utánna a benzinköltséget,namármost elkezdenek gyalog járkálni ,kevesebb helyre jutnak el,elfáradnak és végül leülnek.Evvel az adótőrvénnyel már nem kell sokáig érdeklődni mi is a feladata a polgárőrségnek.”
 • 1. hugo 2009. március 05. 19:52
  „"Napjainkban főképp a természeti eredetű veszélyek során van szükség a polgári védelmisek tanácsadására, javaslataira."...
  hát maximum tanácsadásra van lehetőség, mert a megyében az a pár ember nem hiszem orákon át lapátolná a homokot a zsákokba...legalábbis én eddig csak piros autókat látam a helyszíneken, ők pedig a tűzoltók, ugye?
  sok sikert a munkájukhoz?!(de ők mit is csinálnak pontosan?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális tévé Sopronban

Sopron - Szerdán adták át a városvezetésnek azt a távirányítót, mely a digitális kábeltelevíziózást… Tovább olvasom