Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Orgonaművész szólaltatta meg a hangszert

Répcevis - Minél kisebb egy falu, annál nagyobb az összetartás – hangoztatták a répcevisiek Pápai Lajos megyés püspök orgonafelszentelési szentmiséje előtt.

A falu apraja-nagyja zsúfolásig megtöltötte a répcevisi Szent András-templomot: az egyházmegye, illetve a civilek támogatásával, nem utolsósorban a Nemzeti Kulturális Alap sikeres pályázata nyomán felújították az orgonát, amelyet tegnap a győri megyés püspök, Pápai Lajos szentelt fel a Marics István esperesplébánossal közösen celebrált szentmisén.

A soproni orgonaépítők restaurálta orgonát elsőként Cziglényi László orgonaművész szólaltatta meg. Fotó: G. M.
A soproni orgonaépítők restaurálta orgonát elsőként Cziglényi László orgonaművész szólaltatta meg. Fotó: G. M.

– Minél kisebb egy falu, annál nagyobb az összetartás. Jó ilyen helyen élni – nyugtázta templomba menet Varga Mátyás asztalos, aki harminchárom éve telepedett le Répcevisen. – Mindenki ismeri egymás gondját, örömét, s a kölcsönös jó szó sem hiányzik. Ha kell, összefog a falu népe.

– Mintegy négyszázan lakunk Répcevisen – tette hozzá Mészáros Ágota, a helyi Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület vezetőségi tagja. – Húsz lelkes tagunk és támogatói körünk jóvoltából minden helyi rendezvénynél számíthatnak a segítségünkre, legyen az akár templomi, akár civil kezdeményezés. A közös munka örömmel tölt el bennünket, hogy hozzájárulhatunk kis közösségünk hétköznapjai szebbé tételéhez.

A Szarka György és Szabó András soproni orgonaépítők restaurálta orgonát elsőként Cziglényi László, a győri bazilika orgonaművésze szólaltatta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beleszerettek Sopronba

A borászatáról ismert Pfneisl család ifjabb tagjai is egyre többet hallatnak magukról. Tovább olvasom