Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Önkénteseket is vár a polgári védelem

Fontos feladatnak tekinti Benye János alezredes, Sopron új polgári védelmi vezetője a fiatalok vészhelyzetekkel kapcsolatos tájékoztatását, felkészítését. A szervezet önkénteseket is vár.

Árvíz, vegyi, illetve más váratlan természeti katasztrófa, netán háború – e területeken szolgálja helyi szinten a lakosság anyagi és életvédelmét a megyei katasztrófavédelem soproni polgári védelmi kirendeltsége. A soproni régió ötvennyolc településén intézkedő új vezető, Benye János alezredes – aki korábban Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi igazgatóságának volt az igazgatóhelyettese – terveiről elmondta: komoly feladatnak tartja, hogy az ifjúsággal felmenő rendszerben megismertessék a vészhelyzetekben követendő viselkedésmintákat, s hasznos tanácsokkal lássák el őket. Ennek érdekében katasztrófavédelmi versenyt rendeznek általános és középiskolásoknak május 6-án.

Benye János alezredes, a soproni régió új polgári védelmi parancsnoka. Fotó: Gosztonyi
Benye János alezredes, a soproni régió új polgári védelmi parancsnoka. Fotó: Gosztonyi

A polgári védelem terveiben és napi szinten karbantartott adatbázisában Sopronban és környékén összesen 1016 ˝hadra fogható˝, különböző szakmákkal rendelkező civil személyt tartanak nyilván. Ők azok, akik adott esetben gátat építenek, a legkülönfélébb mentéseknél segédkeznek, illetve katasztrófák idején szakértelmükkel szolgálják a lakosság és javaik biztonságát. A stáb frissítése érdekében önkénteseket is várnak: a tervszerű, intenzív elméleti és gyakorlati kiképzést, továbbképzést a kirendeltség biztosítja. A felkészítés hatékonyságát gyakorlatok során próbálják ki.

Az időszerű feladatokkal kapcsolatosan Benye János elmondta: a vízügyi hatósággal közösen szemlét tartanak a nagy esőzésekkor ár alá kerülő soproni, illetve a városkörnyéki települések területein. Felülvizsgálják a vízelvezető rendszereket, és áttekintik azok optimalizálásának lehetőségeit. 

Olvasóink írták

 • 4. Bulcsú 2010. április 14. 00:31
  „Eddig nem tudtam, hogy a polgári védelem stábbal is dolgozik és, hogy önkénteseket foglalkoztatnak, de mégis, milyen feladatról van szó? Kissé homályos a kirendeltségvezető megfogalmazása, szerintem azt sem tudja mit is akar valójában.”
 • 3. Dörgés 2010. április 12. 09:18
  „Na, ő is csak szétteszi majd a kezét, hogy nincs homokzsákok, egy esetleges felhőszakadásnál, ha kellenek?”
 • 2. Keke- 2010. április 09. 19:17
  „Elnézést, de nem Keke- a nevem!!!!!!! Vagy ez 1 módi most Önöknél?”
 • 1. egysoproni_ 2010. április 09. 18:50
  „"...A stáb frissítése érdekében önkénteseket is várnak: a tervszerű, intenzív elméleti és gyakorlati kiképzést, továbbképzést a kirendeltség biztosítja. A felkészítés hatékonyságát gyakorlatok során próbálják ki. ..."

  Tel.szám, cím, email? Hol lehet jelentkezni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi öröksége: utat mutat és erőt ad - galéria

Széchenyi István halálnak 150-ik évfordulójára emlékezett csütörtökön az ország. A nagycenki… Tovább olvasom