Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Önként jelentkezett a teraszra hajtó soproni autós

Információnk szerint a nagy ijedtségre hivatkozva hagyta el a helyszínt az az autós, aki szerdán hajnalban fékezés nélkül hajtott fel egy teraszra az Erzsébet utca sarkán.

Információink szerint a rendőrségen csütörtökön önként jelentkezett az a férfi, aki még szerdán hajnalban, Saab autójával megállás nélkül ment át a Rákóczi utca Erzsébet utca kereszteződésén, majd a sarki cukrászda teraszán állt meg. A kerítés és az autó teljesen összetört. Személyi sérülés nem történt.

Úgy tudjuk, a sofőr a rendőrségen azt mondta, hogy az ijedtség miatt hagyta el a baleset helyszínét.

Az ügyben szabályértési eljárás indult.

Dömötöri László, az érintett cukrászda tulajdonosa elmondta: szerdán azért nem tudták eltakarítani a romokat és rendet tenni, mert akkor még nem ért ki a kárszakértő. Mostanra kiderült az is, hogy az autónak van érvényes felelősség biztosítása, így az okozott kárt megfizeti a biztosító.

- A kárszakértő csütörtökön mérte fel a helyszín, fotók és jegyzőkönyv is készült - tette hozzá a Dömötöri László. - A helyreállítás azonban nem megy gyorsan. Az egyedi méretű, betonból készült virágosládákat újra le kell gyártatni. Így várhatóan április elejére végzünk a munkálatokkal. S ezt követően már ismét a régi terasz várja a vendégeinket.

Előzmény:

Egy autós hajtott fel a Sopronban az Erzsébet utca sarkán az egyik vendéglátóhely teraszára szerdán hajnalban. Úgy tudjuk, a gépkocsi a Rákóczi Ferenc utca felől lassítás nélkül ment át a kereszteződésen, majd a korlátot összetörve állt meg. A jármű üzemanyagcsöve is megsérülhetett, ugyanis ömlött a benzin.

A baleset után.
A baleset után.

A helyszínre kiérkező tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását. A rendőrség megérkezéséig biztosították a területet, ugyanis az autó vezetője, illetve ha voltak, akkor utasa, utasai elhagyták a helyszínt.

A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. himbi 2012. március 15. 15:48
  „Mióta van ott az a terasz? Hány ilyen vagy hasonló jellegű baleset történt eddig amióta ott van? Ez volt az első! Vagyis a terasz nem baleseti veszélyforrás, legalábbis nem oly mértékben mint ahigyan sokan a teraszt és építtetőjét kritizálják. Na, majd ha havonta lennne és lett volna eddig is iylen baleet akkor lehetne veszéyesnek mondani az egész építményt..”
 • 50. HoHo 2012. március 12. 11:41
  „49. Nanu kár, hogy élnek a földön ilyen rosszakaratú emberek mint te. Jobb lenne nélkületek”
 • 49. Nanu 2012. március 12. 10:09
  „kár hogy nem jött egy kamion balról ami a falhoz présete volna őket !!!!”
 • 48. pikipaki 2012. március 11. 13:40
  „Atya ég... még a terasz a hibás,h egy idióta nem figyelt az útra??? Szánalmas a vélemények fele... Ha valaki belehajt egy házba akkor azt fogják/fogjátok mondani,h miért volt ott ház?? semmi probléma nincs azzal a terasszal! nem kéne ittasan és drogozva vezetni, figyelni kéne a forgalomra, és nem utolsó sorban az útra...ennyi...”
 • 47. momentan 2012. március 11. 06:58
  „Amíg nem volt a terasz, addig úttest és járda volt ott. Ha ilyen sebességgel érkezett volna oda, akkor a posta bejáratáig eljuthatott, mert csak a pár járókelő fékezné a mozgást.
  Gondoljátok végig. Ha a tér bármelyik sarkán kiegyenesítené egy autós a kanyart a nagy sebesség miatt, akkor hova kerülne? A lámpáknál, zebráknál álldogáló autósok közé.
  Szerintem az autós viselkedése az egyedüli, amit kritizálni és persze büntetni kell.”
 • 46. bogote 2012. március 10. 18:08
  „Egyébként elég veszélyes helyen van az a terasz. Legközelebb belerohannak amikor tele lesz. Akkor majd ki lesz a felelős?”
 • 45. Pistike 2012. március 09. 13:35
  „38. amigo

  Én olyat nem állítottam, hogy mindkettő hibás! Itt csak is kizárólag a sofőr volt a hibás! Rajta kívül mindenki el tudja kerülni.
  Sosem értem az olyan embereket, akik egy balesetért fákat, kerítéseket, teraszokat tesznek felelőssé.”
 • 44. Erneszto49 2012. március 09. 10:06
  „"Nagy-Vad" az illető mivel nem a tettének súlyát megillető eljárás alá vették. Hát igen elgondolkodtató....”
 • 43. soproni 2012. március 08. 20:36
  „A Deákban is piáltak akkor este,talán ezért volt a nagy "ijedtség".....féltek a vérvételtől. 39.Marces!"Az meg, hogy ott van az a sziget nem baj. Legalább forgalomcsillapító hatása van." arra ott volt a stop tábla az ő esetükben.:)Amúgy tökéletesen egyetértek minden szavaddal.”
 • 42. Figyelő2012 2012. március 08. 20:30
  „Elnézést, a fő címben benne van, hogy a tulajdonos szerint, így nem perelhetnek vissza, hiszen nem állítja, csak szerinte.
  Hát a közvélemény szerint is alkohol, vagy drog lehet a háttérben, hiszen egy ilyen helyen nem lassítani életveszélyes manőver volt.”
 • 41. Figyelő2012 2012. március 08. 20:22
  „Vicc, ha csak ennyivel megússzák!
  Szabály sértési eljárás.
  Közveszély okozás vádja nem áll meg?
  Esetleg rongálás?
  Az étterem tulajdonosa részeg fiatalokról beszél, ez elég veszélyes, mivel ezt nehéz bizonyítani, és vissza perelhetnek a gazdag gyerekek szülei....
  A média már elég jól felkapta az ügyet, és mérget mertem volna rá venni, hogy valahol egy biztonsági kamera biztosan látta az esetet.
  Ezért kellene még több térfigyelő kamerát üzembe helyezni Sopronban.

  Mellesleg tudja valaki, hogy milyen autó volt?”
 • 40. molten13 2012. március 08. 20:06
  „Szerintem megijedtek, hogy a vérvétel során kiderül magas a koleszterinjük, meg talán a vércukor szintjük is.”
 • 39. Marces 2012. március 08. 19:41
  „Az süket duma, hogy megijedt. Láttam a biztonsági kamera felvételét. Úgy támolyogtak ki az autóból a "kollégáival".
  A felvételen az is látszik, hogy a háttérben közvetlen az "esemény" után egy világos furgon és egy platós kis teherautó hajt el. Nem igaz, hogy nem látták a történteket. Ők nem álltak meg, nem nyújtottak segítséget! Vagyis Őket is elő kéne szedni!
  Az meg, hogy ott van az a sziget nem baj. Legalább forgalomcsillapító hatása van. Vagy talán az lenne a legjobb, hogyha minden utat kiegyenesítenének, minden kereszteződést eltüntetnének, hogy az ilyen őrülteknek szabad útjuk legyen? Az ilyenektől, ha van nekik örökre be kéne vonni a jogosítványt és eltüntetni őket a közutakról!”
 • 38. amigo 2012. március 08. 18:12
  „Pistike.

  Igazad van.Mindkettő hibás.”
 • 37. 1x2=? 2012. március 08. 17:49
  „"Ki volt az erösebb"? A virágos "ládák vagy az autó"?”
 • 36. botman 2012. március 08. 16:28
  „még jó, h csak szabályÉRTÉSI eljárás indult :DD”
 • 35. bogote 2012. március 08. 16:14
  „Sztem is be volt "lőve", csak így történhetett!!”
 • 34. moose 2012. március 08. 16:04
  „Hogyne beszélt volna ügyvéddel. Ittas volt, esetleg volt benne valami szintetikus drog vagy mindkettő. VÉRVÉTEL!!!!!!!!!!! Nehogy már ennyivel megússza ez a felelőtlen nagymenő takony.”
 • 33. soproni 2012. március 08. 15:57
  „"Úgy tudjuk, a sofőr a rendőrségen azt mondta, hogy az ijedtség miatt hagyta el a baleset helyszínét." Ezek szerint ügyvéddel már beszélt:)”
 • 32. Csetneky 2012. március 08. 15:49
  „Na, kijózanodott. Így még a biztosító is fizet.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világcégnek is fotózott mozdonyokat a soproni fiatal - galéria

Vasúti szerelvényeket fotóz a soproni Horváth Norbert. Hobbija révén egy müncheni gyárba is… Tovább olvasom