Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Oltás után kórházban a diák

Információink szerint egy 14 éves lányt kezelnek a soproni kórházban. Múlt kedden kapott védőoltást H1N1 ellen, s pénteken jelentkeztek nála a szokatlan tünetek.

A 14 éves diák szédült, lábai zsibbadtak, rosszul érezte magát. A gyermekosztályra szállították, azóta ott kezelik, és bár jobban van, csak részletes kivizsgálás után tudják megállapítani a baj okát. A gyerekneurológus fizikális vizsgálatokat végez, ki kell zárni, hogy nem neurológiai probléma, érelzáródás, izomeredetű elváltozás okozta-e a tüneteket. Csak ha minden negatív, a laboreredmények is jók, akkor dönthető el, hogy a H1N1-vakcina miatt jelentkeztek-e a tünetek.

Eredmény péntekre várható.

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. sicc 2009. november 14. 23:05
  „Szerintetek ez üzlet oltásellenzők?Csak egyszer kell beadni a vakcinát ,1930 ft-ba kerül.Ezzel szemben a legolcsóbb multivitaminok, immunnerősítők,c-vitaminok,stb. csak havonta 4-5000 ft-ba kerülnek.Akkor melyik is a nagyobb üzlet?”
 • 95. Hajni001 2009. november 14. 19:29
  „Nagyon sajnálom a 14 éves lányt, de attól még hogy kedden megkapta az oltást, az nem valószínű, hogy attól is lett rosszul. Több orvosi vélemény is azt mondja, ha valaki oltást kap, akkor már utána pár órával jelentkezik a baj, ha a szervezeted bizonyos allergiás reakciót vált ki.
  Pancser, igenis mindenkinek a saját választása, hogy beoltatja magát-e vagy sem. Nem tudsz tárgyilagosan dönteni? Mást nem hallani, mint az ellenvéleményeket. És igenis saját döntése mindenkinek. Nem mondhatod azt, hogy nem. Persze, az orvos nem felkészült a fluval-ból, senki de te a legjobban tájékozottabb vagy mindenkinél. Csak a másik véleményét igenis tisztelni kell, te nem tudhatod, orvosok helyett nem szabad véleményt mondani.
  Én és a családom is beoltattuk magunkat és senkinek semmi baja, sőt még valaki egyszerre kapta meg mindkét oltást és még csak a keze sem fájt. Nekem az oltás után semmi bajom, még a kezemen sem éreztem utána fájdalmat napokig, stb.”
 • 94. oaxacaca 2009. november 14. 10:43
  „#93= köszönöm”
 • 93. soproni 2009. november 13. 19:43
  „70.oaxacaca! Szintén a vasárnap esti riportban nyilatkozta a témában megkérdezett egyetemi tanár,hogy higanyt is tartalmaz az oltóanyag.A műsort a hír t.v.-n láttam. (ezt megemlíteném a 67-es adamvoknak is,aki úgy érzem nekem szánta reakcióját.)Egyébként ma reggel,amikor munkába indultam hallgattam a Sopron rádió híreit és érdekes módon ott is megemlítették,hogy valóban van az oltóanyagnak egy olyan összetevője,ami csekély mennyiségben higanyt is tartalmaz,de ez ártalmatlan az emberi szervezetre.Van egy lányom,aki múlt héten végeztetett allergia tesztet és az eredmények alapján ő is allergiás rá.”
 • 92. NoBo 2009. november 13. 19:28
  „toretto a beteg...”
 • 91. toretto99 2009. november 13. 16:19
  „Ennyit a WHO-rol meg az állítólagos mexikói v sertés ahogy a Eu nevezi influenzáról a teljes igazság és h mivel akarnak minket beoltani hát nem az állítólagos h1n1 vírus oltóanyagával az biztos ......

  Néhány nappal ezelőtt bejelentette a kormány"unk", hogy kb két hónap már múlva lesz vakcina Mon az a bizonyos "mexikói" avagy "sertés" avagy -az EU legújabb elnevezése szerint- "új influenza" virus ellen és azt is, hogy Magyarországon lesz először... Érdemes ehhez hasonlítani a mexikói kormány jelentését, amely szerint nem lesz vakcina kb hat hónap előtt. A Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) és az Egyesült Államok kormánya sem említenek olyan vakcinát amely négy vagy hat hónap előtt lenne készen. Tehát akkor mi az, amivel be akarjanak oltani minket pár hét múlva?

  Az is érdekes, hogy a Baxter gyógyszergyártó nyilatkozata szerint (nagyon büszke is erre) ő az egyetlen aki képes kb két hónap alatt előállítani egy vakcinát. Na de akkor miért nincs erről szó a WHO-nál vagy olyan különösen érintett kormányoknál, mint a mexikói vagy az amerikai? Nehezen képzelhető el, hogy amennyiben a Baxter vakcina két hónap múlva készen lesz, nem szól erről a WHO és nem érdekli ez sem a mexikói, sem az amerikai kormányt. Pedig a Baxter cég ráadásul egy amerikai cég...

  Azt ugye tudják, hogy a Baxter gyógyszergyártót olyan "hagyományos" influenza oltást szállított több európai kormánynak az idén amely "véletlenül" a H5N5 "madárinfluenza" virussal volt fertőzve? Néhány évvel ezelött ugyanez a cég olyan vérplazmát szállított a francia kormánynak amely az HIV virussal volt "véletlenül" fertőzve...

  Amennyiben valóban sokkal hamarabb kapná meg Magyarország a vakcinát az új virus ellen, mint bármelyik másik állam, tartok attól hogy valami nagyon nem tisztességes dolog lesz ebben a vakcinában. Kapásból két dolgot is el tudok képzelni:

  1. Amerikai kutatók szerint a jelenlegi "mexikói" virus azért nem terjed gyorsabban, mert nem a levegőben képes haladni ("airborne"), hanem csak a kicsiny nyálcseppekkel. Ugyanez a kutatók szerint elég lenne egy enyhe mutáció amely csupán néhány új aminosavat helyezne el a virus felszínén ahhoz, hogy a virus a levegőben tudjon terjedni. Nos mi van akkor, ha éppen ezeketaz aminosavakat lenne képes hozzáadni a virushoz az a csodavakcina amit állítólag a magyar ember akár két hónap múlva megkaphat miközben mindenki másnak legalább kétszer annyi időt kell még várni az oltásért?
  Ez a téma talán megérne egy külön cikket , mert attól tartok hogy valami nagyon csúnya dolog készül a magyarok számára az "új világrend" boszorkány konyhájában.”
 • 90. oaxacaca 2009. november 12. 14:33
  „Kösz NoBo, hogy védeni próbálsz Pancsertől, aki meg van győződve arról, hogy családomat a pszichoterror eszközeivel kényszerítem védőoltásra, holott ezt már sokadszorra leírtam, mindenki szabad akaratából döntött mellette. Ugyanakkor semmi bajom azokkal, akik ellene vannak, csak nem egy csónakban evezünk.
  Az én véleményem szerint ez felelőtlenség, más véleménye szerint az én cselekedetem az. Attól még egyikünk sem rosszabb a másiknál, egyszerűen csak más véleményen vagyunk. És a másik véleményét tisztelni illik.”
 • 89. NoBo 2009. november 12. 11:15
  „86-hoz: jól van, feladom. Már Hazafias Népfront-nál tartunk...”
 • 88. pancser 2009. november 12. 10:25
  „Kedves "czindi" tévedsz! Nem tudsz tárgyilagosan dönteni. Az ellenvélemények nem kapnak teret, az orvosokat büntetik érte, még akkor is ha indokolt lenne a beteg oltásától tartózkodni. Hozza az ampullát be kell adni! A beteg nyilván tudja meg a tisztifőorvos is, csak az orvos nem felkészült a "flu"ból.”
 • 87. czindi 2009. november 12. 10:05
  „Családomban eddig négy embert oltottak be, egyszerre mindkét influ. ellen. Senkinek semmi baja. Nem kell pró és kontra, mindenki döntse el maga, mit akar. Végre valami, amiben IGAZÁN MAGAD DÖNTHETSZ!!! Más úgy se lesz...”
 • 86. pancser 2009. november 12. 09:19
  „Kedves "NoBo"! Vicces, hogy engem egy kevesek által látogatott fórumon írtak miatt riogatással vádolsz. Az "m1" királyi televízióban 5 műsor riogatott 7-8 óra között, így Mikola is vérzéses tüdőgyulladással, mint szövődménnyel. Nem pártszimpátia kérdés ez.
  Elindult a gyógyszerben érdekeltek kampány gőzhengere, mindenkit elhallgattatva, lehetetlenné téve a józan, higgadt helyzetfelmérést az egyén vagy a háziorvosa részéről. Ez súlyos hiba, egyrészt többlet oltási költséget okoz, másrészt felesleges veszélyeknek teszi ki az egyént. Említed a 100-ból egy orvos ellenzi az oltást. Ez amolyan szocialista szabad akarat. Akkor is 99% szavazott a Hazafias Népfront jelöltjeire. Ilyen presszió alatt vannak a a körzeti orvosok ma, esküjükkel szembe kell menniük, mivel ők is családdal a hátuk mögött élnek, nem kockáztatnak. Itt nem lehet mérlegelni, hozza a beteg az ampullát be kell adni, nem azért mert orvosilag kell vagy nem, hanem azért mert kötelező, különben ahogy megígérték a mérlegelni kívánó orvosoknak, hogy még hivatása gyakorlásától is eltiltják. Sőt arra biztatják a beteget, hogy jelentse fel orvosát. Az orvosokból Dr.Bubót csinálnak: "Diktál a beteg írja az orvos"! Ez az ami ellen én lázadok, a diktatúrás törekvések ellen! Egyébként meg nem oltatok és nem fogom be a számat, nem akarok alázatos állampolgár lenne és integetni a tribünön levőknek!”
 • 85. zorbas10 2009. november 12. 08:33
  „Elbeszéltek egymás mellett!

  Vannak(voltak) parás emberek és vannak(voltak) kevésbé parások.
  Amúgy én személy szerint azért nem oltatom magam,mert úgy érzem ha túl jó üzletet biztosítunk azoknak akik ezt a mesterséges vírust ránk szabadították,akkor holnap jön a következő aztán a következő......amíg rá nem jön az oltatók többsége,hogy csak átverés az egész.”
 • 84. NoBo 2009. november 12. 08:09
  „Pancser mit riogatsz itt, hogy a "te felelősséged", meg "ha majd valakit tönkreteszel"...
  És látom megint, újra és újra jönnek az összeesküvés elméletek... offshore cég, ezt meg azt
  mondja egyre több orvos... Hol kérem? Hol? Légből kapott hülyeségek. 100 orvosra jut 1 ellenvélemény,
  lehet, hogy ő meg a bio-homeopátia iparban érdekelt? Ha már összeesküszünk...”
 • 83. Cerwin 2009. november 12. 07:41
  „Amúgy aki beadatta magának a védőoltást, az a sima influenza ellenit is beadatta már? Csak mert az is jön!”
 • 82. HomoSapiens 2009. november 11. 23:49
  „Ez egy rendkívül pofátlan megjegyzés volt..<moderálva>. Az utóbbi megjegyzéseidben folyamatosan a halállal riogatsz, vagyis képtelen vagy már önállóan gondolkodni és megnézni, hogy mi folyik körülötted. A családom - köszöni szépen - jól van, sok gyümölcsöt esznek és nem vegyszereket. Tavasz óta megy a félelemkeltés, hogy rohamosan közeledik a járvány és azóta is hol van? Megjött a szokásos novemberi influenza járvány, na és? Könnyebb a villogó TV-képernyőt nézni, megkímél a gondolkodástól.”
 • 81. Intel 2009. november 11. 23:11
  „80
  Naív ember vagy...
  Majd ha a családodból valaki életét veszti kérlek akkor is legyél itt köztünk.
  Egyenlőre sokan nagyképűségből nem oltatnak, de majd ez még változik.”
 • 80. HomoSapiens 2009. november 11. 22:14
  „A "magyar" vakcinát egy offshore cég gyártja és hatalmasat kaszál belőle. Ha most elfelejtjük a Székely Tamás féle és RTL Klubos hecckampányt és csak a tényeket nézzük, akkor kiderül, hogy ez a járvány semmivel sem veszélyesebb, mint az összes eddigi. Eddig 3 betegre sikerült ráfogni, hogy H1N1 miatt halt meg, de mindegyikről kiderült, hogy eleve menthetetlen betegek voltak (végső stádiumos rák, stb.).
  Most már az orvosok is tiltakoznak a vakcina beadása ellen és feljelentés is született ismeretlen tettes ellen, a H1N1 vakcina körüli anomáliák miatt. Azt pedig senki se gondolja, hogy az egészségügyet szétverő és alapvető orvosi ellátást lehetetlenné tevő Székely Tamás az egészségünk miatti aggodalomból fenyegeti az oltást beadatni nem akaró orvosokat/állampolgárokat. Oltasson, aki akar, de fogadja el a nagy többség véleményét is, akik nem bízik a vakcinában, mert könnyen lehet, hogy nekik van igazuk...

  Ezeket érdemes elolvasni és utána elgondolkodni, hogy miről is van itt szó:
  http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=9527
  http://neoltsal.blog.hu/2009/10/13/video_david_icke_a_sertesinfluenzarol
  http://sites.google.com/site/tempoparttempo/h1n1-ewa-kovacz-a-lengyel-egeszseguegyi-miniszter”
 • 79. Túrabakancs 2009. november 11. 22:09
  „A mai Blikkben szerepel egy összehasonlító lista a hagyományos és az új influenzavírus tüneteivel kapcsolatban. Hihetetlen, de a hagyományos influenza több problémás tünetet produkál, mint a H1N1! Igaz van egy nagy eltérés, ez pedig maga a szövődmény. Sajnos a H1N1 felé billen a mérleg. Viszont mindenki figyelmét felhívnám, hogy a minden évben Euróbán végigfutó hagyományos influenzavírus kb. 40.000-halálos esetet szokott produkálni! Eddig ez természetes volt,
  de ha a H1N1 okozná ezt a pusztítást, akkor kitörne a pandémiás "láz" a szakértők között. Már egyszer írtam:
  a mutációs vírustól kell igazán tartani, na az lesz majd egy
  randa állapot világszerte!”
 • 78. pancser 2009. november 11. 21:37
  „77! Hát igen az influenza korunk pestise, elvisz családokat. Szörnyű egy betegség, nem is tudom hogyan élhetnek a 60 évedek akik legalább 40 járványt kibírtak? Ebbe még senki sem halt bele. Mellesleg tök mindegy beoltattad magad vagy sem ha olyan idő lesz így is úgy ágynak dőlsz. De ha véletlenül valakit tönkretettél az oltás miatt, vajon kit fogsz hibáztatni, mert az influenzát olcsóbban megúsztad volna? A magyar gyógyszeripar második vonalbeli, soha nem volt elsőrangú, legfeljebb egy kicsit jobban állt anno 45 előtt Richter Gedeon idejében. Bár az offshore dolgot nem tudom lehet-e magyarnak nevezni?”
 • 77. hozsuzs 2009. november 11. 20:26
  „Egy hete beoltottak mind a kettő influenza elleni védőoltással és kösz jól vagyok. Enyhe bőrpíron kívül semmi mellékhatása nem volt...a lányomnak is aláírtam a beleegyező nyilatkozatot. Nem értek a gyógyszerészethez, a vírusokhoz, a vakcinákhoz, de legalább ha ideér a járvány és a családomat is érinti, nem szidhatom magam, hogy nem éltem a lehetőséggel, megelőzhettem volna a betegséget. Nekem még dolgom van a világon, ha nem muszáj nem kockáztatok. A magyar gyógyszeripar nemzetközileg is elismert, megbízom bennük. A hagyományos influenza elleni védőoltást pár éve adatom magamnak és egy-két napos köhi-köhin kívül nem voltam beteg.”
96 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillag születik: exkluzív beszélgetés a Strokes-al!

Az RTL Klub Csillag Születik tehetségkutató műsorában már többször láthattuk a Strokes nevű… Tovább olvasom