Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Nyerj jegyeket a soproni Republic koncertre!

Válaszolj három kérdésre, és ott lehetsz a soproni Republic koncerten!
Közel négy év után újra Republic koncert Sopronban!

A zenekar április 21-én, szombaton 20 órától a Belvárosi Szabadidőközpontban (BECSA) vár mindenkit; a rajongókat, fiatalokat, idősebbeket egy fergeteges bulival. A koncerten az olyan régi slágerek mellett, mint a ˝Neked könnyű lehet˝, a ˝Szállj el, kismadár˝, vagy a ˝16 tonna fekete szén˝, a tavaly megjelent új albumról, a ˝Miért, maga bohóc?˝ című lemezről is hallhatóak lesznek dalok.

Nyereményjáték

Játékunkon 5 fő részére, 2 db belépőjegyet sorsolunk ki a soproni Republic koncertre.

Helyes megfejtéseiket, az onlinemarketing@kisalfold.hu e-mail címre várjuk. A levél tárgyában kérjük tüntessék fel: Republic

A megfejtések beérkezési határideje, 2012. április 16. 24 óra, a nyerteseket április 17-én, 12 óráig értesítjük.

Kérdéseink

Mikor jelent meg a Republic zenekar első lemeze?
a 1990
b 1991
c 1992

Mi a zenekar frontemberének a beceneve?
a Bakancs
b Bill
c Cipő

Mi a címe a Republic zenekar legutóbbi lemezének?
a Miért, maga bohóc?
b Köztársaság
c Tüzet viszek

REPUBLIC EGYÜTTES

A rendszerváltás hőskorában alakult zenekar, a hazai rock történetében páratlan sikereket tudhat magáénak. Az egyik legjelentősebb együttes, amelyik a magyar beatzene, a "Nagy Generáció" zenei világából és a Kárpát-medencei népzene gyökereiből is tudott új értéket alkotva meríteni. Egyedi, hamisítatlan hangzásviláguk olyan, melyet rajtuk kívül senki nem használ, csakis rájuk jellemző, ha csak másodperceket hallunk a zenéjükből, már abból nyilvánvaló, hogy a Republic játszik.

Bár a "The Worst Group in Hungary" felirat minden albumukon olvasható, a zenekar elismerten az ország egyik legjobb csapata. A 23 stúdióalbum, a 11 koncert-, válogatás és egyedi koncepciójú album, valamint a sok közönség és szakmai díj nem semmi teljesítmény "Magyarország legrosszabb csapatától".Az évek folyamán csak a Republicra jellemző stílusjegyek mellett egészen újak is felfedezhetők. Az egymást váltogató zenei stílusok, szókimondó, lírai és dinamikus szövegek, olykor az irónia közvetíti dalaik "üzenetét" és ezeken keresztül érezhetjük, milyen sokoldalú zenekarral van dolgunk, akik mégis minden korosztály számára könnyen befogadható, együtt énekelhető zenét játszanak, koncertjeik zeneünneppé vállnak a közönség számára.

A rajongók számára mindenképpen örömteli dolog, hogy manapság is létezik egy olyan banda, amelynek alkotóközössége folyamatosan igazolja, hogy sikereket tehetséggel, kiemelkedő zenei alkotóerővel és jellegzetesen igényes hangszeres tudással is el lehet érni. A Republic zenekar 2012-ben ünnepli fennállásának 22. évfordulóját.

"Mi úgy gondoljuk, a zenekar egyik legnagyobb erénye, hogy sehol a világon nem létezhetne, csak Magyarországon, mert hozzá tartozik a korhoz, amelyben élünk, a hétköznapokhoz és az ünnepekhez." (Bódi László - Cipő)

republic.hu


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolhapiachoz várnak adományokat

A családsegítő szolgálat idén is bolhapiacot szervez április 19-én és 20-án. Az alkalomra április… Tovább olvasom