Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Nyári szünet: Mivel töltse a nyarat egy vidéki iskolás gyere

Régió - A tanítás befejeztével újabb megoldandó probléma elé néznek a (vidéki) szülők. Mit csináljon gyermekük a nyári szünidő alatt? Ott, ahol lehetőség van rá, „hadra foghatók" a nagyszülők, de megoldást jelenthetnek a táborok is.
Hadra fogható nagyszülők

– Gyermekeim kalandvágyók, nem ülnek el egész nap a televízió vagy a számítógép előtt – mesélte a kétgyermekes hegykői anyuka, Horváth Andrea. – A kilenc- és tizenkét éves fiúkat így egész nyáron le kell kötni valamivel.

Pár hetet az egyik, majd a másik nagyszülőnél lesznek, szóba jöhet még egy vagy két tábor is, de ezek költségei egyre magasabbak.
Szerencsére, faluhelyen még figyelnek egymásra az emberek, így csemetéimet bátran elengedhetem a helyi strandra.

A szolgáltatóiparban dolgozom, ahol nyáron van a legnagyobb forgalom, ezért nem tudok hosszabb szabadságot kivenni. Egy hétre azonban az egész család elmegy majd nyaralni. A férjemmel úgy beszéltük meg, hogy ő még augusztusban is otthon marad egy hetet és ráhangolja a fiúkat az iskolakezdésre.

A hegykői Horváth családban is fejtörést okoz, hogy milyen hasznos programot szervezzenek a fiúknak a nyári szünidőre. Barna és öccse, Bence, valamint a szülők, Horváth László és felesége, Andrea.
A hegykői Horváth családban is fejtörést okoz, hogy milyen hasznos programot szervezzenek a fiúknak a nyári szünidőre. Barna és öccse, Bence, valamint a szülők, Horváth László és felesége, Andrea. Fotó: Magasi Dávid


A települések lehetőségeikhez mérten szerveznek kézműves-, hagyományőrző vagy éppen tűzoltótáborokat. Igaz, ezek sem tartanak egész nyáron, legfeljebb tíz napig.

– Amennyiben igény lenne rá, akkor a falvakban is lehetőség lenne bevezetni a nyári napközit – fogalmazott Varga Hajnalka, a sopronhorpácsi általános iskola igazgatója. – Hozzánk ilyen jelzés nem érkezett. Megjegyzem, szerintem sem lenne szerencsés, ha a gyermek a nyarat is az iskolában töltené. Nekik is szükségük van a környezetváltozásra, a feltöltődésre. Iskolánkban egyébként működik iskolakert, ahová önkéntes alapon hetente egy alkalommal eljönnek a gyerekek a nyári szünetben is. Ilyenkor gondozzák a veteményest, rendben tartják az iskola udvarát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas-autós üldözés Sopronban

Fertőd-Sopron - Fertődtől, a Fertő-parti úton egészen Sopronig üldöztek egy osztrák állampolgárságú,… Tovább olvasom