Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Novembertől indul a zöldjárat – elszállítás bejelentésre

Sopron - A zöldhulladékot előzetes bejelentés alapján november elsejétől szállítják el Sopronban. Az addig hátralévő időben a falevél és kerti hulladék a Harkai úton ingyenesen elhelyezhető.
Várhatóan idén is keddenként indul az úgynevezett zöldjárat. Ennek lényege, hogy a kukák mellé zsákokban kihelyezett kerti zöldhulladékot, levelet, faágakat elszállítják. A szolgáltatás idén is ingyenes lesz, de ennek feltétele, hogy a hulladékgazdálkodási kft.-hez előzetesen telefonon jelentsék be a házszámot.

– A járat november elsejétől indul, és hetente egy alkalommal, kedden szállítjuk el a zöldhulladékot – mondta el Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója. – Az addig hátralévő időben is van lehetőség a lomb elhelyezésére. A Harkai úti telepünkön működő komposztálóban szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között fogadják a lakossági zöldhulladékot.

Tavaly egy pályázat keretében ezer darab 350 literes kiskerti komposztálóedényt nyert el a város. Ezeket a lakosság igényelhette és ingyenesen elvihette. (Idén erre már nincs lehetőség.) Az igénylőket öt évig ellenőrizhetik, hogy az edényeket valóban komposztálásra használják-e. Az öt év letelte után a város ugyancsak térítésmentesen ajánlja fel az eszközöket a tulajdonosnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejre állt a teherautó

Hidegség - Rosszul zárta be egy kisteherautó tanksapkáját a sofőr, a kilötykölődő üzemanyag miatt… Tovább olvasom