Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Novák Előd Sopronban: elmaradt az elszámoltatás

Novák Előd, a Jobbik alelnöke volt a kisalfold.hu soproni szerkesztőségének vendége pénteken. Olvasói kérdezz-felelek!


Zárásként szeretném megköszönni a Kisalföldnek, hogy teret bizotsított egy ilyen netes fogadóórának. Köszönöm az olvasók kérdéseit is, és a jövőben is állok mindenki rendelkezésére akár személyesen is, a www.novakelod.hu oldalon megtalálhatóak fogadóóráim időpontjai és levélcímem, mobiltelefonszámom is.

A Balajobb néven kommentelő olvasótól várom az általa polgármesterjelöltnek javasolt "P. Úr" nevét és bemutatását. (Ami egyébként legutóbbi jelöltünk, Gőbl Gábor karizmatikusságát illeti, láttam én már őt a Gyurcsány-Bajnai rezsim rendőrsorfalával farkasszemet nézni, ott annak tűnt...)

Indulnom kell a soproni lakossági fórumra, eleget jártattam az ujjaimat, most a számat fogom. Pártállásra való tekintet nélkül kívánok mindenkinek szebb jövőt! - Novák Előd


Mit gondol arról a kijelentésről, miszerint a III. Magyar Köztársaság jogrendje alapján, Magyarország (nevezetű bábállam) alaptörvénye érvénytelen? Továbbá arról, hogy a Fidesz az alaptörvénnyel megfosztotta a népet korábbi, alkotmányos hatalmától? Tervezi-e Ön, vagy az pártja, hogy esetleges "hatalomra kerülésük" esetén, ezen hatalmat visszaruházza a népre?

Mit gondol a magyarországi monetáris- és fiskális felségjogok helyzetéről? Ön szerint a krematisztika szabályai szerint működő kamat pénzrendszert felválthatja-e, egy a valódi (Arisztotelész) ökonómia szabályai szerint működő pénzrendszer hazánkban?

Üdvözlettel:
Majsa Ádám

Kedves Majsa Ádám!

Az Alaptörvénynek csak a neve az, amit a Jobbik javasolt, minden más indítványunkat leszavazták az ügyben. Parasztvakítás az Alaptörvényben számos pont a föld állítólagos alkotmányos védelmétől a történelmi jogfolytonosság helyreállításáig.

Gaudi-Nagy Tamás vezetésével számos kritikát, javaslatot megfogalmaztunk a Szent Korona Tan mentén, de még a legföldhözragadtabb javaslatainkat is lesöpörték, melyek pl. a népszavazási lehetőségek körét tágította volna, szemben az Alaptörvénynek - a korábbi Alkotmányhoz képesti - szűkítéseivel, ami alapján a népfelség elve egyáltalán nem érvényesülhet.

Ami a kamatrendszert illeti, egészen új dolgokban gondolkozik a Jobbik. Hadd szivárogtassak ki pl. egy részt egy belső levelezésünkből, melynek keretében a minap írta nekem Gyöngyösi Márton:
"Ebben a pénzügyi rendszerben felborul az alapvető gazdasági rend.

A gazdaság ugyanis akkor működik helyesen, ha oda juttat pénzt, ahol pénz és tőke szűke van. Jelenleg viszont a tőketulajdonosok, a bankrendszer által mesterségesen előidézett pénzhiányra és erre alapuló manipulációra, spekulációra alapoznak.

Így működik a termeléstől függetlenített, kizárólag pénz- és tőkeáttéteken alapuló pénzügyi rendszer, amely a tőke szűkében lévő szektoroktól csoportosít át folyamatosan pénzt a kamat révén a tőke tulajdonosaihoz.

Ezzel a logikával tökéletes ellentétben áll például az iszlám bankok logikája, akik nem kamatot szednek (ezt az iszlám tiltja), hanem a bank, a tőke biztosítója részvényessé, tulajdonossá válik a finanszírozás tárgyát képező projektekben, ezzel (a hitelt felvevővel közösen!) érdekeltté válik abban, hogy a termelést, ne pedig a spekulációt táplálja.

Ebben a témában nagyon érdemes elolvasni Silvio Gesell A természetes gazdasági rend címet viselő szenzációs közgazdasági alapművét."

Már többen pedzegették a témát, én szeretném konkrétan megkérdezni!
Mi a véleménye a válság "Ízlandi típusú" megoldásáról? Látja e ennek eélyét, ha hatalomra kerülnek?
Köszönöm a választ!
zeta62

Kedves Zeta62!

Az izlandi bankválság, pontosabban a bankrendszer által okozott gazdasági válságot és az arra adott kormányzati válaszokat is, mint minden közeli példát, elemzünk, s tanulunk belőle.

Mi az átfogó megoldást az államadósság visszafizetésének újratárgyalásában látjuk, legalább egy néhány éves moratórium kellene, míg a magyar gazdaság talpra áll, akkor van csak esély ebből az adósságspirálból kikerülnünk. Nem elég egymillió új munkahelyet ígérni (persze beláthatatlan időn belül), meg kell mondjuk, hogyan lehetséges ez.

A Jobbik szerint a keleti és a hazai piacok visszaszerzése útján lehet elsősorban a mezőgazdaságra épülő feldolgozóipart feltámasztani. De fontos volna beszélni az EU-ban való, nem egyenlő bánásmód és versenyhelyzet következményeiről is...

Tisztelt Novák Előd Úr!

Nem gondolja, hogy a Jobbikos politikusok is beálltak a sorba , mivel hogy nem emelték fel hangjukat a felvett költségtérítések és az egy kulcsos adó miatti növekvő fizetésük miatt, tekintettel az ország jelenlegi helyzetére, valamint az a bizonyos parlamenti focimérkőzés nézésével kapcsolatban sem ítélték el párttársaikat. Nem gondolja, hogy illő lenne ezeknek a képviselőknek lemondani?

Köszönöm megtisztelő válaszát.
Losba


Kedves Losba!

Téved, a Jobbik tiltakozott az egykulcsos adó miatt. Egy esetről tudok, hogy egy képviselőtársam belenézett egy meccsbe, ezt én sem hagytam szó nélkül a frakcióban, de amúgy az illető az egyik legaktívabb honatya.

Novák Előd a kisalfold.hu soproni szerkesztőségében. Fotó: Magasi
Novák Előd a kisalfold.hu soproni szerkesztőségében. Fotó: Magasi


Tisztelt Novák Előd úr!

Mi az oka annak, hogy a Jobbik GY-M-S megyei alapszervezetei a párt országos programjának kommunikálásán túl gyakorlatilag a választás óta észrevehetetlenek? Miért nem fejtik ki véleményüket és ötleteiket a helyieket közvetlenül érintő ügyekben (pl. a már korábban említett a mélygarázs vs. várfal botrány)?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
kikelet_

Kedves Kikelet!

A helyi szervezeteink aktivitásával kapcsolatban Magyar Zoltán megyei elnökünket javaslom megkérdezni, akár egy hasonló, netes fogadóóra keretében. Mindenki előtt nyitva áll amúgy a kapu, hogy jelentkezzen a Jobbikba...

Csatlakoznék bazsifekete által leírtakhoz!

A Jobbik helyi önkormányzat képviselői, miért nem csatlakoztak a tiltakozáshoz, amikor országgyűlési képviselő Hegedűsné Kovács Enikő és ifj Hegedűs Lóránt a nemzeti oldal lelkésze megtette? - ezek a helyiek csak a szék koptatásáért kapnak illetményt?
háté

Kedves Háté!

Köszönöm a jelzést, utána fogok nézni, hogy győri önkormányzati képviselőink valóban hallgattak-e az ügyben, de a lényeg, hogy a Jobbik nem ment el szó nélkül az eset mellett.

Mi az oka, hogy a Jobbik Észak és Kelet-magyarorszagon jelentős támogatással bír, míg az orszag nyugati feleben alig létezik? Igaz, hogy 2010-ben az MSZP-től hoztak el sok szavazot, mig masok szerint a Fideszből nőttek ki?
Olajfa14

Kedves Olajfa14!

A cigánybűnözés szerencsére még nem terjedt el annyira Magyarország nyugati felében, és a szavazók többsége főként csak ennek a problémának a megoldását látja bennünk. Pedig valójában átfogó programunk van az élet minden területére.

A Jobbik szavazói közt vannak bőven volt MSZP-szavazók, de kiábrándult fideszesek is bőven. A politikai bal-jobb definíciója elvileg egészen mást takar, mint pl. amivé ma vált a már csak nevében szocialista párt.

Novák úr! Nemrég volt fideszesek újraalapitották a fideszt. Ön szerint a jelenlegi fidesz jobb vagy baloldali? Molnár Péter egykori fidesz alapitó szerint a fidesz az mszmp utódpártja. 2018-ban Ön szerint lesz még fidesz nevű párt? Lenne Ön Orban Viktor minisztere vagy államtitkára?
Balajobb


Kedves Balajobb!

A Fidesz volt már minden... Orbán Viktor is a Liberális Internacionálé alelnöke... Nem szegődnék hozzá, épp elég visszataszító, mivé lettek körülötte a mamelukok.

A 2014. évi választásig alig több mint egy év van. Mi az Önök koncepciója a választással kapcsolatban? Van-e, vannak-e már olyan elfogadható programjaik, melyekkel meg tudnák győzni a választókat? Mi a választási céljuk? Legyőzni a jelenleg hatalmat gyakorló FIDESZ-t vagy úgy kerülni a hatalom közelébe, hogy a FIDESZ-el akár koaliciót is kötnének a céljaik elérése érdekébe?

A Jobbik-ot nem demokratikus pártként könyvelik el. Ön szerint ez mennyire kivitelezhető a jelenlegi viszonyokat figyelembevéve? Ugyanis most ezek a pártok sajátos úgymond "önemésztő erődemonstrációkat" tartanak az összefogás helyett. Mi erről a véleménye? Miképp akarnak 2014. tavaszán indulni a választásokon? Nem gondolja, hogy ha komolyan veszik a választási indulást akkor változtatni kell a jelenlegi álláspontjaikon?

Önök állandóan ostorozzák - bár pár párttársa már mérsékeltebb ez ügyben - az Európai Uniót, Magyarország és az UNIÓ kapcsolatát. Nem gondolkodnak abba az irányba, hogy az Európai Unióval meglévő kapcsolatot, szerződéseket felülvizsgálva esetlegesen újra tárgyalják ezeket? Mi a JOBBIK állásfoglalása ez ügyben?

Győr-Moson-Sopron megyében a JOBBIK alapszervezeti szinten elszenvedett pár csorbát. Voltak kilépések, lemondások. Miképp látják Önök ezt a fluktuációt? Nem gondolják, hogy ebben a régióban erősíteni kellene szervezetüket? A választók által elfogadhatóbb, képzettebb és hitelesebb emberekre kellene építeni helyi szinten a pártot? Ugyanis most az ellenkezője látszik, főleg a megyeszékhelyen, ahol súlytalan lettb a párt. Mi erről a véleménye?

Tisztelt Levélíró!

A Fidesszel természetesen nem akarunk koalíciót, minket nem a hatalom mindenáron való megszerzése hajt.

Amíg a demokráciában pl. az írástudatlanoknak is van szavazati joga, addig nem bánt minket, hogy egyesek nem tartanak demokratának minket.

Az EU-csatlakozásunk felülvizsgálata mindenképp indokolt, akár a kilépés is indokolt lehet, erről népszavazáson kellene dönteni. A csatlakozási kampánnyal szemben szerintem még itt a nyugati végeken sincs senki, aki cukrászdát nyitott volna Bécsben...

A Jobbik győri önkormányzati munkája valóban hagy kívánnivalót maga után, ezért is szólítottuk fel mandátumának visszaadására az egyik képviselőnket. Mi épp ezért szeretnénk a visszahívhatóság intézményét megteremteni, hogy a politikusok elszámoltathatóak legyenek rögtön, ha pl. kiszivárog egy "őszödi beszéd", s ne kelljen négy évet várni...

Ön szerint nem lenne-e szerencsésebb, ha a Jobbik a cigányság kérdésében máshogy fogalmazna: gondolok itt arra, hogy a bűncselekmények, segélyezések és egyéb kérdések kapcsán nem emelnék ki az emberek származását. Egyszerűen állampolgárokról beszélnének.

Így elkerülhetnék az Önöket ért támadásokat.  Az embereket tetteik után kell meg vagy elítélni.

Tisztelt Levélíró!

A cigány származást statisztikailag ugyanolyan fontosnak tartjuk kimutatni a bűnözés területén, ahogy azt Amerikában is teszik. Amíg nem látunk tisztán, nem lehet kezelni a problémát. Amúgy az úgynevezett roma integrációs pályázatokon is nézik, hogy milyen származású egyén pályázik, szerintünk az az elfogadhatatlan, hogy bőrszín alapján jár valakinek valamilyen támogatás.

Kedves Novák úr! Mit jósol a 2014-es választásokra? El tud képzelni egy Fidesz/Jobbik vagy Fidesz/MSZP koaliciót? A jobbik sem egységes, vannak vitáik. Hogyan látja a 2014-es esélyeiket, illetve mire számít a soproni 2014-es önkormányzati választásokon?

A korábbi polgarmester jelolt, Göbl úr nem tűnik elég karizmatikusnak. Igaz, hogy van más jelöltjük P. Úr személyében? Ki lehetKedves Novák úr! Mit jósol a 2014-es választásokra? El tud képzelni egy fidesz/jobbik vagy fidesz/mszp koaliciót? A jobbik sem egységes, vannak vitáik. Hogyan látja a 2014-es esélyeiket, illetve mire számít a soproni 2014-es önkormányzati választásokon? A korábbi polgarmester jelolt, Göbl úr nem tűnik elég karizmatikusnak.

Igaz, hogy van más jelöltjük P. Úr személyében? Ki lehet az orsz.gyulési jelőlt a választókeruletben? Országosan sok helyen együttműködnek a Fidesszel. Jó ez a jobbiknak, mert így össze tudjak mosni a rezsimmel?
Balajobb


Tisztelt Balajobb!

Az emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla. Ez alapján bízom a kétharmados győzelemben.

De a Fidesz amúgy is tovább torzította a választási rendszert a győztes mindent visz elvének irányába, így akár 30% körüli eredménnyel is lehet egyéni választókerületi győzelmeket elérni, azaz akár kétharmados országgyűlési többséget.

De ha ez nem sikerülne, akkor sem tudok elképzelni egy koalíciót a Fidesszel vagy az MSZP-vel. A jelöltek kiválasztása amúgy még hátravan.

Novák Úr! Miért van az hogy a jobbiknak fontosabbak a határon túli Magyarok mint mi? Miért nevezik őket igazabb és tisztább Magyarnak mint minket? Ezt több jobbikostól is hallottam!
evikedves

Kedves Évi!

Nem tudom, ki mondott Önnek olyat, hogy a külhoni magyarság fontosabb, mint a csonkaországi, valami érzelmi kifakadás lehetett. Ugyanolyan fontosak, ugyanolyan magyarok vagyunk, ennyi. Max. olyasmit tudnék kijelenteni, hogy nehezebb helyzetben vannak, mint mi.

Tisztelt Novák Előd úr!

Semmilyen oldalnak ne vagyok se tagja se híve. Örülnék ha kirekesztés helyett valóban a magyar múlt és magyarok pozitív vonásait erősítené mindenki, mert lenne mire büszkének lenni. A helyzet azonban ma az, hogy a legfontosabb dolog a gazdaság, az, hogy az emberek képesek legyenek jól élni ebben az országban. A kérdésem a következő:

Ha létezne olyan gazdasági és társadalmi program vagy terv, amely kőkemény konkrét, számokkal, számításokkal alátámasztott módon rövid idő alatt kirángatná az országot a kátyúból MINDEN társadalmi csoport számára elfogadhatóan, akkor azt Ön támogatná? Mellé tudna állni minden fenyegetés, nyomás ellenére? Akár az ÉLETE árán is?

Elárulom, van ilyen gazdasági program! Csak nem a tisztességes emberek lerablásán alapul, hát ugye ez bizonyos érdekköröknek persze nem tetszik...
Őszintén kíváncsi vagyok válaszára.

match

Kedves Match!

Nem hiszek a "csodafegyverben", szerintem rövid idő alatt nem lehet minden társadalmi csoport számára kielégítő helyzetet teremteni, de szakmai kabineteinkben keressük a választ a problémákra, és nyitottak vagyunk mások javaslataira is.

Mi megszavazzuk a többi párt javaslatait is, ha az a magyar emberek érdekeit szolgálja; a többi ellenzéki párt az, mely jobbikos minden jobbikos, akár csak apró módosító javaslatot élből elutasít, még ha akár programjukkal egy részkérdésben azonosság is mutatkozna.

Hogy életemet adnám-e a hazáért? Nagy szavakkal nem szeretek dobálózni, de ha már kérdi, azt hiszem, igen, ha tényleg szükség volna rá, de ahogy Pongrátz Gergely is fogalmazott: kimentek a tankok, bejöttek a bankok. Ma már máshogy vívjuk szabadságharcainkat...

Tisztelt Novák Előd úr!

Nagyon tetszenek markáns hozzászólásai a parlamentben, de nem tartom elegendőnek a párt további erősödése szempontjából. Észre kellene vennie a vezetésnek, hogy új szavazókra csak a fideszből kiábrándultak közül lehet számítani.

Hiába foglakoznak annyit az mszpével, attól nem lesz több jobbikos szavazó, ezért jelen pillanatban ez teljesen elfecsérelt energia. Megjegyzem, hogy az mszp is ebben a hibában van, amikor állandóan a jobbikkal foglalkozik. Sokkal többet kellene inkább foglalkozniuk a rengeteg rossz fideszes intézkedés megismertetésével, hogy a fideszből kiábrándultak inkább a jobbikhoz forduljanak, mint máshoz.

Mi a véleménye ez ügyben?
Embertelen

Kedves Embertelen!

Hogy a Fidesszel kéne többet foglalkozzunk az MSZP helyett? Egyetértek, ők vannak kormányon, ellenzéki képviselőként elsősorban ez a dolgunk, rájuk kell nyomást gyakorolnunk.

De mivel az elszámoltatás elmaradt, rá kell mutatnunk a múltbéli bűnökre is. Amúgy ha az egykori kommunista vezetők közéletből való kitiltását követelem a Fidesztől, akkor épp kit kritizálok?

Tisztelt Novák Előd Úr!

Először is szeretném leszögezni, hogy nagyon sok dologban egyetértek Önnel és pártjával.
Most jön a de:

Nem félnek-e attól, ha hatalomra kerülnének 2014-ben, vagy koalíciót kötnének a FIDESZ-KDMP-vel, akkor a ´Nyugat´ ismét nekiesne Magyarországnak, és nem fogadnák a miniszterelnököt, minisztereket, tele lenne a balliberális sajtó, hogy itt Mo-on micsoda rasszizmus, fasizmus van kialakulóban. Sőt már az is van.

Izrael a haját tépné, és a fenti vélemény folyna a világ összes liberális médiájából.

Gazdasági kapcsolatokat megszüntetnék, pl. Merkerék, pedig Németországgal van a legnagyobb kereskedelmünk. Tudná-e ezt pótolni a "keleti nyitás"?

Hasonló eset már volt Ausztriában: Jörg Haider

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

fleto.franci

Kedves Fletó!

A keleti nyitással igenis meg kell próbálnunk kiegyensúlyozni az egyoldalú (nyugati) függőséget. Az EU pedig érdekelt(ebb, mint mi) a gazdasági kapcsolatok fenntartásában.

A Jobbik kormányra kerülése esetén lehet olyan hisztéria, mint Haiderék győzelme után volt, de hát eddig is volt részünk ilyen pánikkeltésben bőven a "hivatásos rettegők" részéről. Ausztriában milyen szankció maradt tartós?

Na jó, lehet, hogy Izrael a budapesti nagykövetét úgy hazahívja, hogy vissza se jön - akit ez zavar, az tényleg ne szavazzon a Jobbikra!

Kedves Előd!

A Blikk kikérte az Országgyűléstől annak a tíz képviselőnek a nevét, akik a legtöbb költségtérítést vették fel ebben a parlamenti ciklusban idén március 1-jéig.

Azon nem csodálkozom hogy a 10-ből 8 Fidesz-KDNP-s. Azon viszont igen hogy két Jobbikos is "belefért" (Apáti István és Gyüre Csaba) több mint 26, illetve 25 millió (!) Ft-tal. A magyarázat nem érdekel (messze van Mátészalka, stb), hiszen az mindig van, és különben is "jár", azonban nem vagyok hülye és az a napnál is világosabb hogy az utazásra-lakhatásra fordított összeg ennek ténylegesen csak a töredéke. Nem is a konkrét esetekre várok választ Öntől, hanem arra hogy nem aggódnak-e amiatt hogy az ilyen esetek azt üzenik a külvilágnak (jogosan) hogy a Jobbik sem különb mint az összes többi párt. A választók jó részére ez igen csak kiábrándítólag hat.

Üdvözlettel:
Tapmancs, aki 2010-ben a Jobbikra szavazott


Kedves Tapmancs!

Az országgyűlési képviselők javadalmazási rendszere valóban elképesztő, ezen változtatni kéne. A Fidesz jó irányba mozdult el, de a KDNP megzsarolta, hogy csak akkor szavazza meg a kétharmados törvényt, ha a hatálybalépést kitolják a következő ciklusra.

Nagyon fájó, hogy Semjénék csak saját javadalmazásuk ügyében tudtak ultimátumot megfogalmazni, míg pl. Alföldi Róbert leváltása ügyében lapítottak...

Sokat javaslatunk van a politikusbűnözés törvényesített formáinak felszámolására, de sajnos leszavazták a politikusi álláshalmozás megtiltását (illetve 2014-től úgy-ahogy megvalósulhat végre, erre azért büszke vagyok), a mentelmi jog eltörlését és a képviselők visszahívhatóságának megteremtését.

T. Alelnök Úr,
1./ A Jobbikot fennállása óta rendszeresen a támadják azzal, hogy ´´antiszemita, kirekesztő, megkülömböztető, náci´´.

A Jobbik mint párt nem sokat tett annak érdekében, hogy ezeket a hamis vádakat visszautasítsa - akár egy komoly tanulmány keretében is.
- Kérdésem: van e ilyen tervük? /t.i.: tényekkel cáfolni a hamis állításokat egy kimerítő tanulmány keretében/

2./ A Jobbiktól várhatnánk, hogy egy komoly statisztikával bizonyítsa a cigánybűnözés tényét az MSZP regnálása és a FIDESZ éra alatt is./gyilkosságok, rablógyilkosságok, rablások, brutális véresre verések/
- Kérdésem: Tervezi e a Jobbik egy ilyen tényekkel/adatokkal alátámasztott tanulmány megjelenését?

3./ A Jobbik jeles képviselői rendre beszélnek, kivizsgálást követelnek az országot fölvásárló külföldi tőke mibenlétéről, a Magyar Föld sérthetetlenségéről. Ezek a Parlamenti beszédek mindig csak általános síkon mozognak.

- Kérdésem: Készült e, készül e egy szakemberek által készített tanulmány amelyik megintcsak tényekkel támasztaná alá a Jobbik állításainak igazát, ahelyett, hogy általánosságokban mozogna a témában.

4./ A Jobbik léte és tevékenységével kapcsolatban olyan vélemények is vannak, hogy a Jobbik szerves része és beleillik abba a tervbe amelyik célja az ország átpasszolása a külföldi befektetők kezébe, jelesül az israeli befektetők kezébe. E véleményeket hangoztatók sok és nyomós érvet hoznak fel a történelemből.

- Kérdésem: Van e bármilyen kapcsolat a Jobbik és az Israeli érdekeltségek között? /tudom, ha volna is ezt nem lenne illő bevallani, de engem igazán érdekel a kérdés de méginkább a válasz/
vonLichthofen

Kedves Lichthofen!

1. Nem hiszem, hogy egy tanulmányal meggyőzhetnénk a "hivatásos rettegőket", hogy nem vagyunk nácik, de legutóbb bírósággal mondattuk ki ezt egy perben.

2. A cigánybűnözés tényét sem kell sajnos tanulmányokkal igazolni, szinte minden napra jut még egy országos hírű eset is sajnos.

3. A magyar föld védelmében, pl. a zsbeszerződések típusairól születtek már tanulmányok a Jobbik berkein belül is, de pl. a javaslatunkra a megyei közgyűlésekben megalakult földvédő bizottságok is ezt a célt szolgálják.

4. A Jobbik és izraeli érdekeltségek közti kapcsolatot firtató kérdésére április elsején tudtam volna hasonlóan komolytalan választ adni, természetesen nincs semmi kapcsolat.

Országos híre ment a Dunakapu téri dolgoknak - nevezhetném akár botránynak is. Tudomást szerzett erről a Jobbik is (Jobbik Győr).
Mint Nemzeti párt nem érezték fontosnak, hogy kiálljanak ezért a bástyáért, amit anno azért építettek, hogy a keleti veszedelem ellen oltalmazza Európát. Győr vára az egész keresztény világ védőpajzsa volt, Skandináviától Itáliáig naponta hívők ezrei imádkoztak megmaradásáért.
1598-ban Győr törököktől való vissza­fog­lalásának em­lékére kőkeresztet állítottak a városban. Ennek a keresztnek a mintájára ké­sőbb a Habsburg-birodalomban úgy­ne­vezett ,,Raa­ber-kreutz"-okat, azaz győri kereszteket állítottak. Az eredeti okot aztán lassan elfe­lejtette a nép, de a nevére emlékezett, s emlékezünk mi is a mai napig!

S most jött egy rendszertelen rendszer, ami egy tollvonásra megszüntette a lehetőségét, hogy ismét kiemelkedjék a földből, hogy csodájára járhassanak az európaiak.Itt is vannak huszárok, akik a magas lóról nem tudnak aláereszkedni, ezekkel kellene megküzdeni.

Ez az eset nem egyedüli országunkban, hiszen a győri, a tatai és az egri polgármesterek voltak benne a KÖH szétzúzásában.
bazsifekete


Tisztelt Fekete Bazsi!

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal megszüntetése ügyében magam is szót emeltem az Országgyűlésben, pl. itt >>
De talán Szőcs Géza leváltott kulturális államtitkár elszólása a legbeszédesebb, amit egy bizottsági ülésen tett az egyik javaslatukról: "itt most nem egy olyan módosításról van szó, amely a szakma érdekei alapján fogalmazódott meg, hanem a nemzetgazdasági szempontok, érdekek és logikák alapján voltunk kénytelenek felülírni a saját jobb meggyőződésünket". Magyarul az oligarchák pénzügyi érdekei felülírták a műemlékvédelem szakmai szempontjait.

A győri esettel nem vagyok teljesen tisztában, de itt, Sopronban, ahol ma lakossági fórumot tartok, 240 férőhelyes mélygarázs épült 2005-2009 között. A beruházás 2,5 milliárd adófizetői forintba kerül. A használatba vétel óta a 3 éve üzemelő parkolóház bevételei eddig egyetlen évben sem haladták meg a ház fenntartásának a díját.
Tehát évről évre veszteséges, mióta átadták! Pedig az óránkénti díj csak 180 Ft, míg a felszínen 420 Ft. A kihasználtsága 15-20 százalék között van, ez Győrben is hasonló lesz... Sopronban az MSZP-seknek volt ez a korrupciógyanús beruházás a szívügyük, most Győrben meg a fideszeseknek. A hűség városában szinte nincs olyan közgyűlés, amikor a fideszes városvezetés a szocialisták fejére ne olvasná a város szempontjából óriási bukást jelentő mélygarázs-beruházást.

Korábban:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik alapítója, Novák Előd politikai fórumot tart Sopronban pénteken, este hat órai kezdettel. A helyszín: Széchenyi tér 2., jobb oldali lépcsőházában található emeleti előadóteremben.

A Jobbik alelnöke ezt megelőzően portálunk vendége lesz 16. 30-tól. Kérdéseit küldje el az online@kisalfold.hu címre, vagy tegye fel itt a hozzászólások között.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Ovinkor 2013. április 07. 17:48
  „29. Karcsika 2013.04.07. 17:24
  A reklámokból befolyó jövedelem Novák Előd zsebét gyarapítja, aki köteles itthon adózni az itthon felvett és elköltött jövedelméből. A befolyó reklámbevételből természetesen levonhatja a költségeit, amely becslések szerint töredéke a bevételeinek.

  Ez azonban elmarad. Az adózás is, a bátor kiállás is, a minimális tisztesség is.”
 • 29. Karcsika 2013. április 07. 17:24
  „28. Ovinkor

  Ezt fejtsed ki részletesen!
  Amerikában ingyen van a webserver, meg az áram, meg a domain név, úgye?”
 • 28. Ovinkor 2013. április 07. 16:47
  „Kíváncsi lennék, hogy a kuruc.info-n befolyó, súlyos milliókban mérhető reklámbevétel után mikor szíveskedik adózni a tisztelt képviselő úr.”
 • 27. fleto.franci 2013. április 07. 10:31
  „A sok rabló politikus közül még ők a legtisztábbak.”
 • 26. zeta62 2013. április 06. 17:05
  „23. Olajfa14 2013.04.06. 12:41

  Ott a pont.
  Kár külön említeni a két úgynevezett oldalt, egy fej két keze irányítja őket.”
 • 25. háté 2013. április 06. 14:07
  „21. evikedves
  Novák Úr nem válaszolt arra,hogy a jobbik miért tartja igazabb Magyarnak a külhonit mint az itt élőt?!

  A Jobbiknál csak nemzeti oldali van, gúnyhatáron innen és túl - és az idegenekkel lepaktálók, hazaárulók!”
 • 24. Karcsika 2013. április 06. 13:16
  „Akik ott voltunk a fórumon, (50-en) minden kérdésre korrekt választ kaptunk.
  Lehet rettegni! :-)”
 • 23. Olajfa14 2013. április 06. 12:41
  „Nem vagyok jobbik szimpatizans, de azt kell mondanom, hogy Novak ur nagyjabol megfelelt a kerdesekre. Meg ok is jobbak a fidesz rezsimnel. Szeretnem, ha valamelyik soproni fofideszesnek pl. Fodor, Simon, Ivanics is fel lehetne tenni kerdeseket es azokra valaszolnanak az urak. Plusz Kalmar urat sem artana kikerdezni, hogyan kepzelik az itteni rezsim levaltasat es a szukseges polgarmester cseret.”
 • 22. Ovinkor 2013. április 06. 12:25
  „A legtöbb kényes kérdésre kitérő választ adott.”
 • 21. evikedves 2013. április 06. 09:46
  „Novák Úr nem válaszolt arra,hogy a jobbik miért tartja igazabb Magyarnak a külhonit mint az itt élőt?!”
 • 20. kató11 2013. április 05. 20:47
  „Novák úr! Jobbik szimpatizáns vagyok erősen.Az egészségügyis fizetés borzalmas.és most kevesebb lett elég sokkal kb 10000 ft-al,aFidesz adótörvényei miatt.Remélem önök nem fogják a népet becsapni,az eü-ben nem a milliárdos kórházi beruházás kell hanem először a fizetések emelése.Én nem akarok elmenni külföldre ez a hazám és menjen el az aki korrupcióval tönkretette az országot.”
 • 19. WeiseÖdenburg 2013. április 05. 20:04
  „5. Lendvai_Ildi_néni 2013.04.05. 09:14
  Ha saját kútfő ,nagyon ötletes! Eredeti gondolat,"Aki politikusok közé keveredik megeszik, mert disznók."”
 • 18. asvel 2013. április 05. 19:03
  „8. match 2013.04.05. 10:32

  Kedves match!
  Olyan gazdasági program, ami egy ennyire eladósított országot gazdaságilag rövid időn belül rendbe rakna és mellette még minden társadalmi csoportot pozitívan érintene, az NEM LÉTEZIK. Ha létezne, már egész Európában alkalmaznák....”
 • 17. zeta62 2013. április 05. 17:09
  „Alelnök úr!

  Már többen pedzegették a témát, én szeretném konkrétan megkérdezni!
  Mi a véleménye a válság "Ízlandi típusú" megoldásáról? Látja e ennek eélyét, ha hatalomra kerülnek?
  Köszönöm a választ!”
 • 16. vonLichthofen 2013. április 05. 16:17
  „T. Alelnök Úr,
  1./ A Jobbikot fennállása óta rendszeresen a támadják azzal, hogy ´´antiszemita, kirekesztő, megkülömböztető, náci´´.
  A Jobbik mint párt nem sokat tett annak érdekében, hogy ezeket a hamis vádakat visszautasítsa - akár egy komoly tanulmány keretében is.
  - Kérdésem: van e ilyen tervük? /t.i.: tényekkel cáfolni a hamis állításokat egy kimerítő tanulmány keretében/
  2./ A Jobbiktól várhatnánk, hogy egy komoly statisztikával bizonyítsa a <moderálva>bűnözés tényét az MSZP regnálása és a FIDESZ éra alatt is./gyilkosságok, rablógyilkosságok, rablások, brutális véresre verések/
  - Kérdésem: Tervezi e a Jobbik egy ilyen tényekkel/adatokkal alátámasztott tanulmány megjelenését?
  3./ A Jobbik jeles képviselői rendre beszélnek, kivizsgálást követelnek az országot fölvásárló külföldi tőke mibenlétéről, a Magyar Föld sérthetetlenségéről. Ezek a Parlamenti beszédek mindig csak általános síkon mozognak.
  - Kérdésem: Készült e, készül e egy szakemberek által készített tanulmány amelyik megintcsak tényekkel támasztaná alá a Jobbik állításainak igazát, ahelyett, hogy általánosságokban mozogna a témában.
  4./ A Jobbik léte és tevékenységével kapcsolatban olyan vélemények is vannak, hogy a Jobbik szerves része és beleillik abba a tervbe amelyik célja az ország átpasszolása a külföldi befektetők kezébe, jelesül az israeli befektetők kezébe. E véleményeket hangoztatók sok és nyomós érvet hoznak fel a történelemből.
  - Kérdésem: Van e bármilyen kapcsolat a Jobbik és az Israeli érdekeltségek között? /tudom, ha volna is ezt nem lenne illő bevallani, de engem igazán érdekel a kérdés de méginkább a válasz/”
 • 15. Losba 2013. április 05. 14:02
  „Tisztelt Novák Ellőd Úr!

  Nem gondolja, hogy a Jobbikos politikusok is beálltak a sorba , mivel hogy nem emelték fel hangjukat a felvett költségtérítések és az egy kulcsos adó miatti növekvő fizetésük miatt, tekintettel az ország jelenlegi helyzetére. Valamint az a bizonyos parlamenti focimérkőzés nézésével kapcsolatban sem ítélték el párttársaikat. Nem gondolja, hogy illő lenne ezeknek a képviselőknek lemondani?

  Köszönöm megtisztelő válaszát.”
 • 14. kikelet_ 2013. április 05. 11:44
  „Tisztelt Novák Előd úr!

  Mi az oka annak, hogy a Jobbik GY-M-S megyei alapszervezetei a párt országos programjának kommunikálásán túl gyakorlatilag a választás óta észrevehetetlenek? Miért nem fejtik ki véleményüket és ötleteiket a helyieket közvetlenül érintő ügyekben (pl. a már korábban említett a mélygarázs vs. várfal botrány)?
  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.”
 • 13. háté 2013. április 05. 11:43
  „Csatlakoznék 2. bazsifekete 2013.04.05. 07:10 által leírtakhoz!

  A Jobbik helyi önkormányzat képviselői, miért nem csatlakoztak a tiltakozáshoz, amikor országgyűlési képviselő
  Hegedűsné Kovács Enikő és ifj Hegedűs Lóránt a nemzeti oldal lelkésze megtette? - ezek a helyiek csak a szék koptatásáért kapnak illetményt?”
 • 12. Olajfa14 2013. április 05. 11:11
  „Mi az oka, hogy a jobbik eszak es kelet-magyarorszagon jelentos tamogatassal bir, mig az orszag nyugati feleben alig letezik? Igaz, hogy 2010-ben az mszp-tol hoztak el sok szavazot, mig masok szerint a fideszbol nottek ki?
  Mi a”
 • 11. Balajobb 2013. április 05. 11:06
  „Novák úr! Nemrég volt fideszesek újraalapitották a fideszt. Ön szerint a jelenlegi fidesz jobb vagy baloldali? Molnár Péter egykori fidesz alapitó szerint a fidesz az mszmp utódpártja. 2018-ban Ön szerint lesz még fidesz nevű párt? Lenne Ön Orban Viktor minisztere vagy államtitkára?”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a VOLT Bolt

Építik Sopronban a várkerületi VOLT Boltot. És vajon hol lesz a fesztivál? Tovább olvasom