Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Németh: jutalmak a soproni városházán és környékén?

Tudomásunk szerint, több helyen, százezres nagyságrendű év végi jutalmakat fizettek ki - mondta el Németh Imre (MSZP).

Közismert tény, hogy Sopron nyakig ül az adósságban. Azt is tudni lehet, hogy a kormányzat városunkat segíti a legkevésbé az adósságátvállalás során. Ezeken túl a kormány megszorításai is a lakosság nehezebb sorsú rétegeit sújtják, Sopronban pedig éppen tavaly vezettek be olyan ingatlanadót, ami ugyancsak a kisebb keresetűeket terheli jobban - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Németh Imre, a MSZP soproni önkormányzati képviselője.

 Dr. Dobos József jegyző nyilatkozata: Sem a polgármester, sem az alpolgármesterek nem kaptak jutalmat 2012-ben. A köztisztviselői alapilletmény 2008 óta nem változott, a köztisztviselők reáljövedelme az infláció mértékével folyamatosan csökkent.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtók elismerésére szolgáló éves jutalomkeret a takarékosabb önkormányzatiság jegyében évről évre kevesebb. Ugyanakkor vezetői szempontból szükséges és indokolt a premizálás lehetőségét biztosítani.

A köztisztviselők elleni hangulatkeltést pedig a leghatározottabban visszautasítom.


Nem beszélve arról, hogy naponta tapasztaljuk, hogy az önkormányzati társasságok nehezen birkóznak meg városunk üzemeltetésével. Most például a kialakult hó helyzettel. A mellékutak és járdák takarítása nem halad, és akadozik a hulladékszállítás is - folytatta a politikus.

Tudomásunk szerint azonban, mindezek ellenére, több helyen, százezres nagyságrendű év végi jutalmakat fizettek ki. Ilyen kormányzati és városi megszorítások mellett, elfogadhatatlan számunkra a nagy összegű jutalmak kifizetése az önkormányzatnál, a Sopron Holding Zrt-nél, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknél - tette hozzá Némeh Imre.

A helyzet tisztázása érdekében arra kérjük a Fodor Tamást, hozza nyilvánosságra, hol, milyen jellegű jutalmak, extra kifizetések történtek a tavalyi év utolsó negyedévétől, a mai napig tartóan, Sopron önkormányzatánál, a Polgármesteri Hivatalban, és a város gazdasági társaságainál. Fontosnak tartjuk, amennyiben a jutalmak kifizetése valóban megtörtént, intézkedjen azok jogosságának felülvizsgálatáról! - zárta szavait.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol kimaradt a hulladékszállítás, onnan dupla mennyiséget visznek el

A nagy havazás miatt Sopron, illetve a város környékén, továbbá Kapuvár egyes részein kimaradt a hulladék elszállítása. Tovább olvasom