Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nem találtak egy indítványt sem támogathatónak

Sopron - A költségvetés közgyűlési tárgyalása során benyújtott, ám a fideszes többség által elutasított módosító indítványaikat ismertette hétfőn két szocialista képviselő.
Nagystílűnek nevezte a városvezetést Boros László szocialista képviselő, aki tegnap sajtótájékoztatón ismertette a költségvetéshez benyújtott, de végül elutasított, 15,6 milliót érintő módosító indítványait. A képviselő szerette volna, ha a Vöröskereszt soproni szervezete idén kétmillió forint támogatást kapna – a tavalyi 1,5, illetve a végül elfogadott 0,5 millió helyett. Javasolta, hogy a rendőrkapitányság 2,5 milliós támogatást kapjon, a Közbiztonságért Alapítvány 3 milliót, a térfigyelő kamerákra pedig idén is jusson 5 millió forint. Miután nem fogadták el indítványát, ezek a tételek nulla forinttal szerepelnek a végleges büdzsében, ráadásul csökkentették a polgárőrség támogatását is – sorolta a képviselő. Boros László a civil és a nyugdíjasszervezeteknek juttatható pályázati összegeket is növelte volna – sikertelenül. A képviselő megjelölte azt is, milyen forrásból képzeli el a módosításait: a közösségi sajtókiadványokra elkülönített 40 millióból vagy a parkosításra szánt, közel százmillióval növelt összegből fedezhetők lettek volna ezek a célok is.

Varga Gyula a Brennbergbánya és Új-Hermes telep közötti, már-már életveszélyes út felújítására szeretett volna a költségvetésben fedezetet találni, már csak azért is, mert az út két szakaszát a Taeg Zrt. idén felújíttatja. Ezen az úton egyébként – hangsúlyozta a képviselő – nemcsak a 130 hermesi lakó jár nap mint nap, hanem sok kiránduló és Ausztriába tartó, illetve onnan érkező autós is, hiszen az Ilona-aknai határon nem tiltja tábla az átkelést, ezért a forgalom megnövekedett. – Az út felújítása 37,6 millióba kerülne, s én még bízom abban, hogy a városvezetés felismeri a feladat sürgősségét – adott hangot optimizmusának a képviselő.

Olvasóink írták

 • 15. TancsKaszabell 2009. március 07. 11:04
  „Kedves Fórumtársak !
  Már nem emlékszem kinek a javaslatára,vagy ajánlatára,vagy talán a magam ötletére de néhány fontos aktuális kérdést(9 pontban) intéztem dr. Fodor Tamás polgármester Úr-hoz,az ő általa létesített portálon 2009.02.19-én. Néhány levélváltás után személyes beszélgetésre invitált a polgármesteri hivatalba. Se a kérdések se a válaszok nem jelentek meg a portálján.
  A meghívását illően megköszöntem de nem vettem igénybe.Megismételtem,hogy közérdekű kérdésekre várom válaszát.A kérdések célratörőek,direktek és bizony kényelmetlenek voltak,ezért zárkóznak el a megjelenítésüktől!
  A polgármester úr és a portál szerkesztői hosszasan törhették a fejüket azon,hogyan oldják meg a közérdekű kérdésekre kötelező válaszadást,úgy,hogy azok ne kapjanak teljes összefüggésükben nyilvánosságot. Hát megoldották. Gratuláltam hozzá.

  Ezért kénytelen vagyok megállapítani,hogy a polgármester úr a portálját nem azzal a tiszta szándékkal nyitotta meg,hogy azon a város minden polgárával kapcsolatot teremtsen, hanem csak a hívei számára .Akik bizony nem is mulasztják el dicsérni,az ellenzékét pedig, sületlenségek ismételgetésével vádolni . Van több más példa is.

  Ezért ez a személyes blog véleményem szerint csak "politikai marketing".

  Az időközben lezajlott közgyűlésről szóló tudósítás valamint személyes kapcsolatok során a válaszokat hiányosan megismertem.
  A válaszai,- a kérdések és a kérdező nevének megjelenítése nélkül-, egy Választó(k)-nak adott válaszként megjelentek 2009.02.28.án,a válasz megtekinthető a portálján.

  Csatoltam a témában képződött leveleket és válaszait a gmail dokumentumaim közé.

  Elérési ut : http://docs.google.com/Doc?id=dg2hhzm_0fkpqzgf5”
 • 14. TancsKaszabell 2009. március 05. 09:20
  „Kedves Fórumtársaim !
  Rövidesen tájékoztatásul becsatolom a polgármester úrral folytatott kérdez-felelek levélváltásait.
  Hosszabb anyag lesz,9 kérdés stb.Ezért már most türelmüket kérem.A becsatolásra kerülő teljes anyag jobb kezelhetőségén munkálkodom.”
 • 13. TancsKaszabell 2009. március 04. 20:09
  „Kedves Csabazs !
  Azokat a válaszokat nekem írta.Engem jelől a "Választó" név.
  Ha elkészül a teljes anyag erről, becsatolom mindnyájunk okulására!”
 • 12. Intel 2009. március 04. 19:09
  „Nem baj, egy dologba elsők leszünk a romló közbiztonságba!
  Nevetséges, hogy pár millió nincs a 10milliárdos hiányal készült költségvetésbe.
  Mikor a Holdingon keresztül több 100millió tünik el..

  Mikor senki nem tudja azt ellenőrizni, hogy Dr Fodor Tamás honlapját miből fedezi?
  Valaki elhiszi azt, hogy a keresete egy részét arra költi?
  Valaki elhiszi azt, hogy 10millió nincs a költségvetésbe, mikor Önkormányzathoz tartozó intézmények vezetői több milliós bútorbeszerzés mellett döntenek?”
 • 11. Csabazs 2009. március 04. 18:14
  „Ma megszámoltam:14 lakás van a házban ahol lakom,s 37 darab Helyi téma volt letéve a kapualjába!!!
  Mennyiért veszi át a MÉH a papírt,ha egyáltalán van még ilyen Sopronban!?”
 • 10. Csabazs 2009. március 04. 18:09
  „Milyen érdekesen magyarázza a Polgármester a saját honlapján az idei költségvetést egy kérdezőnek adott válaszában!
  Mindent ráken az előző városvezetésre!”
 • 9. TancsKaszabell 2009. március 04. 08:24
  „Bocsánat! az utolsó mondat egy része lemaradt:
  (pl. Kránitz nyilatkozta....Biczi mondta,Walter így vagy úgy....stb.Ezzel szemben ! dr.Fodor Tamás Polgármester Úr........,Simon István alpolgármester úr ............Abdai Géza alpolgármester úr..........stb.)
  Ezt már többen is szóvá tették,magam is,de semmi változást nem tapasztalok.

  Egyébként emlékszem a Közélet című lapra,határozottan az a véleményem,hogy az nem volt olyan lehengerlően "pártpolitikai"propaganda újság.Engem mind a kettő esetében a sok reklám is zavart,különösen a Helyi témá-ban!”
 • 8. TancsKaszabell 2009. március 04. 08:20
  „Számomra ismeretlen érdekviszonyok határozzák meg a sajtóorgánumok és azok gyalogmunkásainak
  témaérzékenységét.Talán értékrendjét?Nem haragszom ezért,inkább csak tudomásul veszem.Az viszont már feltűnt megyei viszonylatban ,hogy az MSZP tagjainak,képviselőinek ritkán van lehetősége kifejteni a nézeteit,vagy akár véleményét egy adott kérdésben.Vajon miért látható ez így.Mert így van!
  Már a ritka tudósítások megszólításai is valami averziót,de legalább tiszteletlenséget jelentenek számomra.
  (pl. Kránitz nyilatkozta....Biczi mondta,Walter így vagy úgy....stb.Ezzel szemben ! dr.Fodor Tamás Polgármester Úr........,Simon István alpolgármester úr ............Abdai”
 • 7. lenk 2009. március 04. 07:58
  „Sopron Szabad Kiskirályi Város, néhány alkirállyal. Király!”
 • 6. Biczi_László 2009. március 04. 07:48
  „Anno a KÖZÉLET 12 misi volt, ez most 40. Most 110 millió van csak kommunikációs kiadásokra, soha, még csak megközelítőleg sem volt ekkora tétel ilyen kiadásra, ráadásul most világgazdasági válság van, azaz minden olyan kiadást illene legalább visszafogni, ami nem feltétlenül szükséges.
  Őszintén szólva nem is igazán értem. Ekkora népszerűségi előnnyel, mi szükség van ekkora médiafelületre?!
  Mitől félnek.
  Tegnap láttam az alpolit a TV-ben a költségvetésről. A múlt héten a Polgármester nyilatkozott ugyanott, ugyanerről. Talán lehetőséget lehetne adni más véleményeknek is, persze, akkor könnyen kiderülhetne, hogy amiket mondanak, például a költségvetésről, az nem egészen úgy van! De, erre kell a 110 millió.”
 • 5. Scarbantia 2009. március 04. 00:39
  „Tódi : "Helyi Témára" van pénz, (nem is kevés), ..."
  Anno az "előző önkorm.-i csapatnál" ugyanígy benne volt a postaládákban a "helyi lap", csak épp - ha jól emlékszem - "Közélet" címmel ...
  Egyébként én szívesen elolvastam azt is, meg most ezt is ... Voltak, és vannak benne ugyanis politikától mentes helyi témák is! :)”
 • 4. mézgaaladár 2009. március 03. 19:07
  „Vakegerek, nyissátok fel a szemeteket. Olyat kérnek számon helyben a szockók, amit a parlementben ők sem teljesítenek! A politika érdekekről szól, ennyire megvezetnek benneteket? Gondolkozzatok!”
 • 3. istván51 2009. március 03. 17:23
  „De Dr Simon alpolgármester ur! szépen ecsetelte a fizetett tv-ben hogy az mszp csak alyan javaslatokat tett mi nővelték volna a kiadást.”
 • 2. TancsKaszabell 2009. március 03. 16:04
  „"Nem találtak egy indítványt sem támogathatónak!"
  Jellemző a fideszes vezetésű önkormányzat testületi tevékenységére.Az együttműködés látszatát is kerülni igyekeznek a többi képviselővel,pláne ha az MSZP-s képviselő!.Mindent tagadnak,elutasítanak,amit az ellenzékük javasol.
  Botor módon és alacsony színvonalon visszafelé mutogatnak és dicsekszenek,a működési hiány "eltüntetésével",persze a papír türelmes. Az ország a város nehéz helyzetét egy az egyben a Szocialista kormány rovására írják,ahogy ez fideszes körökben elvárt módon máskor is teszik,tették.
  Ügyesen uralják a témákat,csak azzal foglalkoznak érdemben amit ők ötlöttek ki ! Jól el vannak ők 15-en ,ők, úgy egyben alkotják a szavazógépezetet.Bármit megszavaznak amit a pártvezetőik,kézi vezérléssel,elvárnak tőlük.Ők hű pártkatonák!

  Nem igen értem,hogy a város jelenlegi helyzetében miért nem törekednek a szükséges összefogásra?Tisztára úgy viselkednek mint pártjuk az országgyűlésben.Még a válságra sincsenek tekintettel.Ez lesulytó és ésszerűtlen mert a város gazdasági helyzete eléggé aggasztó ! A jövője még inkább! Minden politikai felhang nélkül !!!
  Lesújtó a véleményem is!
  -Talán ésszerűtlenek a képviselő urak javaslatai ?
  Nem,nem ésszerűtlenek! A közösségünket szolgálta volna mindegyik ha elfogadják.A fideszes szavazógép elutasította az indítványokat!!
  -Talán,-ahogy az országgyűlésben a fidesz szokta volt a javaslatait elővezetni, forrás megjelölése nélkül-,nem jelölték meg a forrást?
  Nem,megjelölték! Ráadásul igen célba találó módon.A közösségi sajtókiadványokra szánt 40 millió terhére.
  Mindenki tudja,hogy ez egy propaganda célokat szolgáló kiadvány.Kiadásának támogatása nem a város lakosságának
  érdekeit szolgálja,hanem megrendelést jelent egy párthoz köthető cég részére.Igen és a hasznon osztoznak!Bizony!
  Ezt viszont a fideszes szavazógépezet megszavazta.

  Hát hova vezetne az ha az önkormányzat tagjai pártpreferenciájuk figyelmen kívűl hagynák és a város érdekében tevékenykednének elsősorban!

  Hát itt tartunk Sopronban egy ,- kilátástalanul romló kondíciókat sejtető-, 2009.évi költségvetéssel a birtokunkban.
  Birtokunkban? Nem, a nyakunkban egyre elviselhetetlen teherré válva!”
 • 1. Tódi 2009. március 03. 15:37
  „"Helyi Témára" van pénz, (nem is kevés) de a rendőrségre nincs?? Hát érdekes egy költségvetés! Elvégre válság van, rendőrre úgy sincs szükség, csak városi lap legyen az a legfontosabb, ugye?!?!?
  Amúgy én szívesen lemondok a postaládámba dobott "szemétről" és inkább a rendőrségnek adnám a pénzt, szerintem nem vagyok egyedül! Mondjuk ettől a közgyűléstől mit is vár az ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Be akarták törni` a `kis rohadékokat` a gyerekvédelmisek

Sopron - A megyei bíróság jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy életre… Tovább olvasom