Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Nem kapta meg a pénzét 50 pedagógus

Győr-Moson-Sopron - A Vocational Academy ötven tanára még mintegy ötmillió forintra vár: a jogos bérükre.

Ők azok, akik hiába várják a Vocational Academy Alapítványtól (VA) a jogosan járó pénzüket. A Nyugat-dunántúli Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltsége (Nyd. REP) az alapítvány bankszámlájára 2008 nyarán 62 alkalmazott részére 6,1 millió forint társadalombiztosítási ellátást utalt át.

Az átutalt 6,1 millió forint közt volt táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, valamint gyed is. A Vocational Academy a számlán lévő összegből a pénztár vizsgálatát követően csupán tizenkét  tanárt fizetett ki, így ötvenen még összesen mintegy ötmillió forintra várnak.

Portálunk információi szerint csak azok a pedagógusok kapták meg a pénzüket, akik egyénileg panasszal fordultak az egészségbiztosítóhoz. Igaz, ők sem a teljes összeget, a legtöbb esetben a járandóság kétharmadát. Ezenkívül azonban más ügyek is vannak.

– Az esetre a hozzánk érkezett bejelentések alapján indított belső vizsgálat derített fényt – közölte portálunkkal Istántsuly Dezső, a kirendeltség vezetője. – Az alapítvány ellen idén tavasszal hanyag kezelés és sikkasztás alapos gyanúja miatt tettünk feljelentést. Kirendeltségünk olyan számlára utalta át a pénzeket, amelyhez harmadik fél nem juthat hozzá, azonban a tanárok nem kapták meg a járandóságukat. A törvényi szabályozást betartva 2008. augusztus végétől az érintettek a járandóságaikat már nem az alapítványon keresztül, hanem közvetlenül az egészségbiztosítótól kapják meg. Így megszűnt az a lehetőség, hogy az átutalt pénzeket másra fordítsa a munkáltató. A korábbi időszakban keletkezett elmaradást viszont nem tudjuk pótolni.

Portálunk információi szerint az egészségbiztosítási ellátások ügyében a győri rendőr-főkapitányság nyomoz. Jelenleg revizori vizsgálat folyik.


A tb-ellátás nem szűnik meg

Istántsuly Dezső elmondta, a tb-ellátás akkor sem szűnik meg, ha a munkaadó nem fizette be a szükséges járulékokat. Aki be van jelentve, annak automatikusan jár a juttatás. A költségek behajtása az állam vagy az ellátásban részt vevő intézmények utólagos feladata.

Olvasóink írták

 • 12. piszike 2009. augusztus 30. 18:17
  „Az Igazgató Nő nem tud angolul, ha kilátogat Angliába, visz magával egy angolul tudó (de diplomával még nem rendelkező) "tanárt, tanítót" aki fordít neki. Szégyen!!! Az egy jó dolog, hogy a gyerekekért vannak a tanárok, de az, hogy úszoda után mennek a vidéki vokis gyerekek a győri suliba, és cientológiai agytágításon vesznek részt, az már bosszantó!!!! Egyszer mindenki rájön, hogy mi van a dolgok hátterében... Meg lehet nézni, hány voki suli működik vidéken?! Kapuvár, Vitnyéd, Cirák, Osli, .... sorolhatnám még... Suli nincs, csak fizetés nélkül maradt tanítók... Az önkormányzatok kölcsönt vettek fel, átutalták a vokinak a pénzt, s a pedagógusok azóta is várják a számlájukon a fizut! És akkor ezek után miről beszélünk???”
 • 11. rózsa36 2009. augusztus 27. 22:34
  „Én Kunszigetre szeretnék iratkozni. Még lehetséges?”
 • 10. okosszülő 2009. augusztus 27. 14:49
  „Kitartás, éljen ... Hogy is folytatódott annak idején?
  Ügyes a cikk, meg akik mögötte állnak. Jó az időzítés is a tanév kezdetére.
  Az okos szülő azonban átlát a média disznóságain. Az én gyerekem marad a Vokiban.
  Még most is be, vagy át lehet iratkozni ide. Itt valóban a gyerek a legfontosabb. Szerencsére a hivatás fogalmát ismerő tanárokban nem csalódtunk. Gyertek a Vokiba!”
 • 9. igazságot 2009. augusztus 27. 11:30
  „de vajon ebbe benne vannak a matek meg a nyelvtanárok is??? mert az iskolákban ezek az órák eléggé színvonal alattiak, délutánonként meg 2000 ft-ot elkérnek óránként... gondolom emiatt nem reklamálnak h ezután nem adóznak... vagy h miért nem tanítanak a suliba rendesen és akkor nem kéne korepra járni a diákoknak... vasvillából járnak handleros tanárhoz handlerból vasvilláshoz, meg így tovább...”
 • 8. gelcsa 2009. augusztus 27. 10:59
  „Nagy Ottó igazgató úr, még hisz valaki magának? Nézett már tükörbe?

  http://www.hircity.hu/cgi-bin/hircity/index.cgi?view=ck&tID=619&nID=38446

  Érdemes megnézni azt is, hogy kit hogyan jelentettek be munkaviszonyra, mert megosztott orákkal lettek több helyre egy azon időben, Pl IHH Nyelviskolába, és a társintézményeibe Vocational Academy -be, csak az illeatő nemtudott róla, és nem volt meg a főállású 8 órás órája sem, közben 12 órát dolgoztatott, mondván napi túlórát fizet! Persze a szava annyit is ért, mint amit a tények bizonyítanak. Önkormányzati cégeket is mind ellenőrizni kellene, mert ott vannak a legnagyobb visszáságok, törvénysértések!”
 • 7. janika 2009. augusztus 26. 20:56
  „Szegény pedagógusokat annak idején nem tanították meg a jogaik és javadalmazásuk kiharcolására! Hát nem a templomokban-tanítják az biztos!”
 • 6. gall 2009. augusztus 26. 20:38
  „szegény pedagógusok.....sajnálom őket.”
 • 5. rózsa36 2009. augusztus 26. 19:00
  „ÁSZ-vizsgálatot minden olyan önkormányzatnál,amelyik lepaktált a VOKI-val!”
 • 4. Kitartas 2009. augusztus 26. 17:50
  „Nem véletlenül.... <moderálva>, a szcientológusok tulajdona ez az alapitvány? Betiltani, a vezetőket börtönbe!”
 • 3. PrettyWoman 2009. augusztus 26. 15:19
  „Nem is értem, ezek után hogy van joguk tovább iskolákat működtetni? Azt hittem, megvonják tőlük a jogot ilyen mutatványok után. De hát Magyarországon vagyunk, miért is csodálkozunk.”
 • 2. Truder 2009. augusztus 26. 10:09
  „Alapítvány...pénzmosoda.
  És még hányan nem kapták meg ezen kívül!!Oktatás,egészségügy az összeomlás szélén,kíváncsi vagyok,mit hoznak az elkövetkezendő hónapok..”
 • 1. gelcsa 2009. augusztus 26. 08:55
  „M ár milyen régóta nemhitték el, hogy komoly gond van A Vocational Academy -nál, de érdemes az IHH Nyelviskolával, és társszervezeteivel együtt vizsgálni, mert egy a vezető!!!!!! Tíz évvel ezelőtt is ment a dolgozók kijátszása, volt elég jelzés, mégis mindenki szemet hunyt, miért?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bábjáték a kórházban

Az ebéd utáni szieszta idején gyermekműsorral szórakoztatták hétfőn a soproni kórház kis betegeit. Tovább olvasom