Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Nem ég a lámpák fele a Pihenőkereszt lakóparkban

A lakók állítása szerint az égők közel fele nem ég. A városháza szerint a közvilágítás egyelőre csak próbaüzem alatt van.

Annak nagyon örültek a Pihenőkereszt lakóparkban élők, hogy egy évtized után nemrég befejeződött a közvilágítás kiépítése. A közel 54 millió forintos költséget az önkormányzat állta. Korábban, amikor a sötétség volt az úr a környéken, betörőbandák szakosodtak a lakópark házaira, sok kellemetlenséget és kárt okozva az ott élőknek. Azt viszont bosszantónak tartják, hogy a póznákon az égők közel fele nem világít.

A közvilágítás földkábeleinek 2002-ben történt lefektetése után rengeteg helyen építkeztek, lehet, ekkor sérültek meg azok.


Rácz Attila mutatja: a közösségi oldalon rengeteg a panasz a közvilágításra.
Rácz Attila mutatja: a közösségi oldalon rengeteg a panasz a közvilágításra.


– Telkenként 1,8 millió forintot kellett befizetni annak idején a közművek, közte a közvilágítás megvalósítására. Utcáink esti fényének megteremtése így is tíz évig tartott – mondtaRácz Attilavillamosmérnök, aki 2004 januárjától lakik a Pihenőkereszt lakóparkban.

– A beruházást a legkorszerűbb technológiával valósították meg, 107 darab korszerű, LED-es technológiájú lámpatestet állítottak üzembe. Eleinte mind világított, de már a második napon láttam kimaradásokat. A jelzésekre a hibát orvosolták a szakemberek, de ezt követően is megmaradt a probléma, sőt, egyre több lámpa mondott csődöt. Ma már az égők közel fele nem működik. Elképzelhető zárlat a földkábeleknél vagy a lámpáknál, esetleg a LED-sorokkal lehet a gond. A közvilágítás földkábeleinek 2002-ben történt lefektetése után rengeteg helyen építkeztek, lehet, ekkor sérültek meg azok.

Tíz évig tartott
1,8 millió forintot kellett befizetni annak idején a közművek, közte a közvilágítás megvalósítására telkenként.


Ezzel kapcsolatos kérdésünkre az áramszolgáltató elmondta, a kérdéses lakópark közvilágításának üzemeltetését nem a társaságuk végzi, tehát a hibák javítása nem az ő feladatuk. Ennek ellenére az önkormányzat segítséget kért tőlük abban, hogy a hiba helyét lokalizálják és így a város érvényesíteni tudja a jótállási hibajavítást a kivitelező felé. Természetesen ezt a segítséget biztosítani fogják.

A városházán megtudtuk, a Pihenőkereszt lakóparkban a közvilágítási rendszer jelenleg próbaüzemben működik. Ennek célja, hogy a szakemberek javítani tudják azokat a problémákat, amelyek egy új rendszer kiépítésekor előfordulhatnak. 

     

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sopron Kultúrájáért díjat Orbán Júlia oktatói és alkotói munkásságáért érdemelte ki

A város oktatásában, irodalmi életében végzett kiemelkedő oktatói és alkotói munkássága… Tovább olvasom