Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Nem adják el a Hotel Sopront

A GYSEV Zrt. igazgatósága egyelőre lemondott a Hotel Sopron értékesítéséről.

A GYSEV belső átalakítása, profiltisztítása során határozott lépések történtek annak érdekében, hogy értékesítsék a négycsillagos Hotel Sopront, valamint a már nem működő Lokomotív Szállodát és a nagy múltú SVSE-sporttelepet. Nos, a közelmúltban stratégiát váltott a cég igazgatósága.

– Többször próbáltuk eladni a Hotel Sopront, de eredménytelenül, mert a lehetséges vevők nem adták meg az általunk elvárt összeget – mondotta érdeklődésünkre Ács Sándor gazdasági és befektetési vezérigazgató-helyettes. – Ezért az igazgatóság úgy döntött, nem szorgalmazzuk eladását. Természetesen, ha közben jelentkezik vásárló, akkor tárgyalóasztalhoz ülünk.

Mint megtudtuk, közel egymilliárd forint értéket képvisel a hotel, pontosabban ennyit szeretne kapni érte a GYSEV. Ács Sándor vezérigazgató-helyettes elmondta még, kisebb fejlesztéseket hajtanak végre a szállodában. Folytatják a légkondicionáló rendszer telepítését, ha szükséges, bútorokat, szőnyegeket cserélnek. A történethez tartozik, hogy Pratser Ferenc, aki több mint húsz évig volt a Hotel Sopron igazgatója, június 15-én nyugdíjba vonult.

– Az igazgató rendkívül eredményes volt a hotel élén – jelentette ki Ács Sándor. – Sajnáljuk, hogy így alakult. Utóda korábbi helyettese, Gara Ildikó, aki fiatal, tehetséges szakember.

Nem mondtak le – de egyelőre parkolópályán van – a Lokomotív és az SVSE-sporttelep eladásáról, amelyhez az érdekképviseletek egyetértésére is szükség lenne. A vezérigazgató-helyettes szerint ez nem lenne akadály, ugyanis eddig minden fontos kérdésben egyetértésre jutottak a dolgozók képviselőivel.

A sportpálya eladását – amelynek mostani forgalmi értéke félmilliárd forint alatt van – nehezíti, hogy a területen mást nem lehet építeni, vagyis a jelenlegi rendezési terv szerint itt csak sportpálya lehet, ezért a befektetők nem tolonganak.
Úgy tűnik, egyelőre nyugodtak lehetnek a Hotel Sopron dolgozói és tervezhetnek az SVSE-pályát használó sportvezetők, sportolók is, ugyanis sportpályát manapság senki sem akar vásárolni. Más lenne a helyzet, ha a területen ingatlanfejlesztést lehetne megvalósítani, de erről – szerencsére – szó sincs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillió forint a kár

Betörtek az éjszakai órákban Sopron egyik zöldövezeti családi házába, ahonnan 1,7 millió forint… Tovább olvasom