Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Negyedik ciklusát kezdheti Sopronban Firtl Mátyás

Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), egymaga több szavazatot szerzett, mint a többi kilenc induló összesen.

A soproni 4. számú választókerületben 98,92 százalékos feldolgozottságnál 47 458 érvényes a szavazatok száma. Ebből Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), 24 015 voksot szerzett meg, amely 50,6 százalékot jelent.

A második Kalmár István (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) 11 276 szavazat (23,76) százalék, Gőbl Gábor (Jobbik) 8004 szavazat (16,87százalék). A negyedik helyen Bebesi József (LMP) végzett 2950 szavazat (6,22 százalék).

A soproni kerületről szóló választási írásunk itt érhető el >>

A többi jelölt Fendrik Attila (ÚDP), Szendi Krisztián (SZOCIÁLDEMOKRATÁK), Szakonyi Imre István (SMS), Kovács Martin Tamás (ÚMP), Brand Tara (SZDP), Belákovics András (JESZ) nem érte a két százalékot. Így nekik, jogszabály szerint vissza kell fizetniük a kampány támogatást.

Firtl Mátyás szavaz. Fotó: Facebook
Firtl Mátyás szavaz. Fotó: Facebook


Az eddigi adatok alapján, akkor, ha érvényben maradt volna a korábbi, kétfordulós rendszer, akkor Firtl Mátyás már az első körben bejutott volna a Parlamentbe, ugyanis elérte az ötven százalék plusz egy szavazatot. A feldolgozottság elején a képviselő 52 százalékon kezdett, majd ez csúszott lejjebb 50.6-ra.

A soproni kerületben a jobboldali jelölt, egyik helyen sem talált legyőzőre, minden egyes választókört magabiztosan hozta.

Az viszont érdekesség, hogy például a Fertő parton Gőbl Gábor jobb eredményt ért el, mint a Kalmár István. A Jobbik inkább vidéken volt erős, Sopronban pedig inkább a kormányváltó összefogás hozta a második helyet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2014: Firtl Mátyás a soproni körzet képviselője

Firtl Mátyás lett Sopron és térsége régi-új képviselője. Második a kormányváltó összefogás, harmadik… Tovább olvasom