Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Natúrparkok: Sopron csatlakozott

A soproni önkormányzat a várost övező Soproni-hegységben európai mintára natúrparkot szeretne kialakítani.
A soproni önkormányzat csatlakozott  a Soproni-hegység Natúrpark Egyesülethez, amelynek célja, hogy a várost övező hegységben natúrparkot alakítsanak ki.

A natúrpark európai mintára létrehozott, nagy kiterjedésű terület, egységes arculattal. Általában tájvédelmi körzet, amelyben vannak látogatható és a nyilvánosság elől elzárt területek. A natúrpark működése során összhangot teremt a természetvédelem és a gazdasági tevékenység között. Az ilyen táj alkalmas az úgynevezett szelíd turizmusra, a pihenésre, üdülésre. A natúrparkok világszerte komplex területfejlesztést valósítanak meg, amelyben kiemelten fontos az érték- és természetvédelem, a vidék- és településfejlesztés és a környezeti nevelés.

Sopron és a Soproni-hegység az ország és a régió turizmusának egyik legkedveltebb célpontja, ezért lenne fontos a zöld- és ökoturizmus fejlesztése, figyelembe véve a szomszéd natúrparkok tevékenységét, valamint a turisztikai régió érdekeit is. Az úgynevezett határmenti zöldfolyosó, a korábban politikai okokból elzárt területek ökoturisztikai feltárása is ebbe a körbe tartozik. A soproni natúrpark a szigetközivel, az irottkőivel, az őrségivel és a kerkamentivel alkothatna egy hálózatot, a határon túl pedig csatlakozhatna Lánzséri és a Rozália  Natúrparkhoz.
A Soproni-hegység Natúrpark Egyesület a TAEG Rt. kezdeményezésére alakult meg, alapítói között található Harka és Ágfalva önkormányzata, de számos más, a turizmusban érdekelt szervezet, vállalkozás is csatlakozott már hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő helyi adók és díjak

Sopron képviselő-testülete a decemberi közgyűlésen döntött a jövő évi díjemelésekről. Ennek nyomán januártól nem csak a helyi adók emelkednek, de a víz-és csatornadíjak, parkolási díjak illetve a buszjegyek, bérletek árai is. Javaslatokat, költségkalkulációkat tartalmazó előterjesztés halmazok borították a képviselők padsorait az év utolsó közgyűlésén. Tovább olvasom