Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Mobilposták: a polgármesterek nem adják fel

A megyei kistelepülések nem hagyják, hogy megszűnjenek a postahivatalok. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól hétfőre vártak választ a tárgyalások folytatására, de nem kaptak értesítést.
– A miniszterelnöknek már korábban eljuttattuk a lakossági tiltakozást – több ezer aláírással –, de eddig nem kaptunk választ, illetve annyit, hogy a kérdéssel az Informatikai és Hírközlési Minisztérium foglalkozik – mondta Nemes László, Sobor polgármestere.

Mobil ellátás: Kézbesít, ha otthon találja a címzettet...
– Többször is tárgyaltunk a minisztériumban – közel volt a megegyezés –, végül áthelyezték az ügyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumba – folytatta Nemes László, Sobor polgármestere. Velük is azonnal megkezdtük az egyeztetést a tárgyalások folytatására, hétfőre ígérték a választ, de még nem tűzték ki az időpontot. Reméljük és elvárjuk, hogy minél előbb egy mindenki számára elfogadható minimumban tudunk megállapodni.

Mi azt szeretnénk elérni, hogy a kistelepüléseken legalább négyórás posta működjön, kiegészítve informatikai szolgáltatással. A vidéki embereket sem szabad elzárni az internetezés vagy a pályázatfigyelés lehetőségétől. A települések önkormányzatai biztosítják a feltételeket, a kérdés csupán: ki fizesse és miből a 4–6 órára szóló munkabért. Ebben szeretnénk megállapodásra jutni, de csak húzzák az időt.

Ismét a kormányfőhöz fordulnak

Nemes László kijelentette, abban az esetben, ha nem lesz egyezség, akkor ismét Medgyessy Péterhez fordulnak és minden eszközt kihasználnak a kistelepülések érdekében. Választott polgármesterként ez a kötelességük.

Mint ismeretes, a Magyar Posta – tervei szerint – fokozatosan megszünteti a fix postai szolgáltatást a 600 főnél kisebb lélekszámú településeken. Helyette az úgynevezett mobil postát ajánlja a községeknek. A megyében – kísérleti jelleggel – Répceszemerén, Cséren és Csáfordjánosfán már mobil postás végzi a szolgáltatást.

Radics László, Répceszemere polgármestere azonban – többi társával együtt – nem nyugszik bele a posta megszüntetésébe, mondván, ez újabb lépés a kistelepülések leépítése felé.
– A végsőkig kitartunk, mert nem csak arról van szó, hogy megváltozik egy szolgáltatás minősége. Ebben a lépésben (is) tudatos vidéksorvasztási politikát látunk.

Kapcsolódó cikkek >>

A Rábaköz nem kér a mobilpostákból (2003-08-05) >>
A posta nem enged a mobilból (2003-09-04) >>
Kísérleti mobilposták (2003-06-16) >>
Mobilposták Ausztriában (2003-06-18) >>
Tiltakozó aláírások a kormányfőnek (2003-07-07) >>
55 kisposta lesz idén a mobilposta-hálozat ''áldozata'' (2003-05-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a kiszolgáltatottság ellen

A soproni Családsegítő Intézet által működtetett fogyatékosok napközi otthona egész napos… Tovább olvasom