Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Mici néni 102 lett

Sopron - Egy kis vidámság költözött tegnap délután a Balfi úti szociális otthon falai közé, 102. születésnapját ünnepelte az egyik lakó. Mici néni – bár egészsége már nem a régi – derűsen mosolyogva fogadta az őt köszöntőket.
Tortával és pezsgővel köszöntötték tegnap Első Ferencnét az Egyesített Szociális Intézmény Balfi úti részlegében. Mici néni betöltötte 102. életévét, ezzel ő az otthon egyik legidősebb lakója. A házi ünnepségen egy szép költeménnyel is igyekeztek erőt adni az idős asszonynak a mindennapokhoz.

Képalá: Mici néni elérzékenyült az őt köszöntő vers hallatán. Fotó: Magasi
Képalá: Mici néni elérzékenyült az őt köszöntő vers hallatán. Fotó: Magasi

Tegnap fia is meglátogatta Mici nénit. – Édesanyám a selyemgyárban dolgozott, onnan ment nyugdíjba – mondta el Első Ferenc. – Sajnos egészsége már nem a régi, szívritmus-szabályozót kellett beültetni. Ő a legidősebb soproni, akinél kevéssel a századik születésnapja előtt még érdemesnek látták ezt végrehajtani. A mamáék öten voltak testvérek, és már csak ő él. Sajnos 24 órás felügyeletet igényel, ezért költözött be a szociális otthonba. De amikor csak tehetjük, a családdal együtt meglátogatjuk.

Olvasóink írták

  • 1. Németh Miki 2008. november 05. 23:03
    „Szívből gratulálok Mici néninek, akit a Tómalmi selyem üdülőből ismerek a hatvanas évekből. Nyugdíjasként még ott is helytállt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vészhelyzet a valóságban

Sopron - A sürgősségi betegellátás nem minden beteg számára jelent azonnali ellátást. Ezt orvosnak… Tovább olvasom