Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megtévesztő egyenruhák

Sopronban gyakran összekeverik az emberek a közterület-felügyelőket és a parkolóellenőröket. Utánanéztünk.
Sopronban szinte a megtévesztésig hasonló egyenruhában járnak a közterület-felügyelők és a parkolóellenőrök. Ezért az emberek gyakran összekeverik őket.

A közterület-felügyelők hatósági személyek, egyenruhájuk is ezt hivatott jelezni. A parkolóellenőrök más feladatot látnak el, Sopronban mégis egyforma öltözékben járnak. Ez önmagában nem jelentene problémát, de „azonosságuk" megtéveszt(het)i az embereket.

– Miért kaptak az ellenőrök hasonló ruhát, mint a közterület-felügyelők? – kérdeztük Kelemen Imrét, a városüzemeltetési kft. igazgatóját.
– A parkolóellenőrök egy hónapja kapták meg új ruházatukat, s örülök, hogy feltűnt az embereknek – kezdte az igazgató. – Valóban hasonlít a felügyelőkére, mert mi is az egyenruházati boltban vásároltuk.
Hamarosan baseballsapkát is kap mind a nyolc munkatársunk, akik valóban nem hatósági személyek, de hasonló feladatokat látnak el, mint az önkormányzatnál dolgozó közterület-felügyelők.

Arról nem beszélve, hogy mi is önkormányzati cég vagyunk, a város szolgálatában. Ha úgy tetszik, az önkormányzat átadta nekünk ezt a hatósági jogkört. Akadnak olyan városok, ahol szétválasztották a parkolók üzemeltetését és az ellenőrzést, Sopronban mindkettő a mi feladatunk. Az egyenruhák hasonlóságuk ellenére azonban megkülönböztethetők, hiszen a miénken ott a felirat: „parkolási rendszer" és cégünk emblémáját is elhelyeztük a dzsekiken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilis-Invest: még tart a nyomozás

A látszat ellenére „mozgásban van" a Pilis-ügy, de messze még a vége. Ezt erősítette meg dr. Szekeres Csaba, a károsultak egy részének ügyvédje és Ódor Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetője is. A hitelezők azonban türelmetlenek, 2004. március elsején függesztette fel a Pilis-Invest a kifizetéseket. Tovább olvasom