Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Megtalálták az eltűnt soproni hegymászót

Sopron–Hochschwab - Megtalálták csütörtökön annak a soproni alpinistának a holttestét, aki az elmúlt szombaton került lavina fogságába a Soprontól mintegy 150 kilométerre fekvő Hochschwab-hegységben.
Információink szerint megtalálták a lavina által elsodort P. Péter 47 éves soproni hegymászó holttestét. A három osztrák keresőcsoport egyike a baleset feltételezett helyszínétől mintegy háromszáz méterre lelt rá csütörtökön az alpinistára. Az intenzív keresést csak csütörtökön indíthatták újra, mert a további lavinaveszély és az elmúlt napok kedvezőtlen időjárási viszonyai megközelíthetetlenné tették a baleset helyszínét.

A hegyi mentők szerint a soproni turista valószínűleg azonnal meghalt, amikor 1800 méter magasságban maga alá temette a hógörgeteg. Társa megmenekült, ő hívott segítséget. Az osztrák alpinisták szerint a két soproni turista nem hibázott, ebben a hónapban egyáltalán nem gondolhattak lavinaveszélyre.

Mint arról a Kisalföld hétfői számában beszámolt, két soproni alpinistát hóomlás ért a stájerországi Hochschwab-hegységben. P. Péter a hógörgeteg alá került. Társa megmenekült, ő hívott segítséget. A hegyi mentést nagyban hátráltatta a rendkívül kedvezőtlen időjárás, a háromméteres hóátfúvás és a lavinaveszély.

A Kisalföldnek sikerült megtalálnia P. Péter soproni társát, akit nagyon megrendített a tragikus kimenetelű baleset. Mint mondta, sok időre van szüksége, hogy feldolgozza magában a történteket, és elzárkózott attól, hogy a nyilvánosság elé lépjen.

A hegy nem kíméli az embert
Soproni alpinista korábban 1999. április 15-én szenvedett halálos kimenetelű balesetet Ausztriában: egy 29 éves tanár hegymászás közben lezuhant a Bécsújhely melletti Hohe Wand település területén. Legutóbb 2007. július 22-én történt tragédia az alsó-ausztriai Neunkirchen környéki hegyekben: egy magyar középiskolás meghalt, amikor 16 társával egy tanár kíséretében túrázott, s lezuhant egy szakadékba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párbeszédet sürgetnek a frakcióvezetők

Sopron - A Kisalföld folytatta az önkormányzat egyéves működésének értékelését. Ezúttal a… Tovább olvasom