Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Megszűnik végre a falvakon átmenő forgalom

Kihelyezték a 7,5 tonnás súlykorlátozó táblákat Sopronban a Fertő-parti úton. Innentől kezdve megszűnik az átmenő forgalom.
Immáron tízéves probléma oldódott meg azáltal, hogy a Magyar Közút Kht. a Fertő-parti útról két szakaszon kitiltotta a nehézgépjárműveket. Pontosabban a Kópháza és Fertőboz, illetve a Hegykő és Fertőszéplak közötti szakaszon kizárólag célforgalom esetén hajthatnak be a 7,5 tonnánál nehezebb járművek. Szőnyi Zsolt, a kht. szóvivője szerint ezzel a megoldással érhető el, hogy megszűnjön az átmenő forgalom.
– Mivel célforgalomról van szó, a térségben lévő mezőgazdasági termelők, fuvarozók ezen két szakaszra is behajthatnak – tette hozzá a szóvivő.

– A járművezetőknek menetlevélen, illetve egyéb módon igazolni, dokumentálni kell a behajtásuk jogosságát. A célunk az volt, hogy segítsük az út mentén élőket, csökkentsük a településeken áthaladó forgalmat. Így abban az esetben, amikor Sopronból Fertődre tart egy nehézgépjármű, kizárólag a 85-ös számú főúton közlekedhet.
A Kisalföldben rendszeresen beszámoltunk a térségben élők problémájáról.

A Fertőbozon élők többször panaszkodtak a nagy forgalomra. Az út mentén lévő házak némelyike meg is repedezett. A nehézgépjárművek kiszorítását Henn Márton kezdeményezte, aki az előző ciklusban Fertőboz polgármestere volt. A befejezés viszont utódjára, Tóth Józsefre maradt. A mostani faluvezető örül a korlátozásnak, ugyanakkor tudja, hogy el kell telni még egy kis időnek, amíg az erre járók nem megszokásból vezetnek, és figyelembe veszik a táblákat. A rendőrség feladata lesz a korlátozás betartatása

– Az út az átmenő forgalom miatt meglehetősen rossz állapotban van – mondta a polgármester. – Tervezzük a felújítását, ugyanakkor mielőtt ennek nekiállnánk korszerűsíteni kell a csatornahálózatot. Jelen pillanatban az is nagy előrelépés számunkra, hogy több mint egy évtized után megvalósult a korlátozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bosszankodás a plakátok miatt

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézeténél bosszantó sokak számára, hogy a… Tovább olvasom