Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Megosztott a koalíció felelőssége

Sopron költségvetéséről fejtette ki véleményét dr. Szekeres Csaba és
dr. Gimesi Szabolcs.

Dr. Gimesi Szabolc,a város 1994-2002 közötti polgármesteres elöljáróban arról beszélt, hogy polgármestersége alatt legfontosabb célja az volt, a város ne élje fel a vagyonát, s ne adósodjon el.

– Amikor átadtam a várost, akkor gyakorlatilag csak a kórház-rekonstrukcióra 1991-ben felvett hitel terhelte a költségvetést – mondta dr. Gimesi Szabolcs. – Volt ugyan a működés finanszírozására egy hitelkeretünk, de azt minden év végén nullára írtuk. Sopron vagyona az általam vezetett két ciklusban a korábbi 16 milliárdról 23 milliárdra nőtt. A jelenlegi hitelállomány azt jelenti, hogy „borotvaélen táncol Sopron", ezért féltem a város jövőjét.

Dr. Szekeres Csaba,  a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke szerint megosztott a várost vezető koalíció felelőssége a 2005-ös költségvetés elfogadásában. – Az MSZP költségvetési filozófiáját értem, igaz nem értek vele egyet – fejtegette dr. Szekeres Csaba. – Az SZDSZ magatartása – szavazatukra az MSZP-nek szüksége volt – azonban érthetetlen, mert többször kifejtették aggodalmukat, végül mégis megszavazták. 2004-ben 3 milliárd volt a város hitele, az idén már 5,4 milliárd. Kérdés, honnan teremtik elő a hiteltörlesztések évenkénti 500 millióját, mert a kiadáscsökkentés részletei nem ismertek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztató Braille-írással

A vakoknak is jól olvasható tájékoztatóval kell ellátnia minden gyógyszergyártónak a termékét. Tovább olvasom