Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Meglopták az asszonyt a trükkös takarítók

Sopron - Trükkös tolvajok okoztak több mint százötvenezer forintos kárt: takarítónőként kéredzkedtek be egy soproni lakásba, s míg egyikük lekötötte a házigazda figyelmét, a másikuk értékek után kutatott.
– Már az ablakból láttam azt a két nőt, akik a mi belvárosi tömbházunkba tértek be déltájban – kezdte történetét özvegy H. Ferencné. – Nem sokkal később elkezdték söpörni az utcát a ház előtt, de alig fogtak a munkához, bekopogtak hozzám. „A vödröket kellene kimosni, s vízre is szükségünk lenne" – mondták, én pedig beengedtem őket. Egyikük, egy testes, negyven év körüli nő szóval tartott, míg a fürdőszobában szorgoskodott. Így, utólag már tudom, nem véletlenül mosta ki többször is a vödröket, s nem véletlenül beszélgetett eközben velem hosszasan, legalább 4–5 percig: az időt húzta, hogy társa – egy 30 év körüli, soványabb nő – eközben észrevétlenül és gyorsan átkutathassa a lakást. Amikor elbúcsúztak, akkor még semmi nem utalt arra, hogy megloptak bennünket, bár azt furcsállottam, hogy azonnal abbahagyták a munkát, s elsiettek a környékről. Csak a lányom, Erzsébet vette észre, amikor hazajött a munkából, mi is történt valójában.


A lányom szobájában mindent átkutatott az illető. Eltűntek az ékszerek és néhány műszaki cikk. - mondta Marika néni. Fotó: Gosztonyi Miklós

– A fürdőszobába lépve azonnal láttam, a kozmetikai szerek közül több hiányzik – vette át a szót Erzsébet, a háromgyermekes édesanya. – Eltűnt a szempillaspirálom, márkás arckrémem, tusfürdőm, de még férjem villanyhajnyírója is, az elektromos fogkeféhez nem nyúltak. A szobámból ellopták a Minolta típusú digitális fényképezőgépemet, az autóba való navigációs berendezést, s nyoma veszett három aranyláncnak, két pár fülbevalómnak, férjem arany karikagyűrűjének. A kárunk meghaladja a százötvenezer forintot. Reméljük, előbb-utóbb sikerül elkapni a tolvajokat...

– Sajnos az utóbbi hetekben megszaporodtak az úgynevezett trükkös tolvajlások, amikor ismeretlenek bekéredzkednek a lakásokba, s míg egyikük eltereli a háziak figyelmét, társa gyorsan végigkutatja a helyiségeket, s amit talál, ellop – tájékoztatott Nagy Ernő alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A rendőrség nyomoz, s kérjük a lakosság segítségét is, hogy mielőbb beazonosíthassuk az elkövetőket. Felhívjuk a figyelmet arra, legyenek nagyon elővigyázatosak az idegenekkel szemben, ne hagyják magukat becsapni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj a nyírlugosi fahíd tervezéséért

Sopron - Bátki Károly egy fahíd megtervezéséért Pannon Faépítészeti Díjat vehetett át a… Tovább olvasom