Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Megkezdték a felújítást

Sopron - A tulajdonosok tervei szerint már az év végén megnyitják a volt gyermekszanatórium épületét, ami a jövőben emelt szintű nyugdíjasotthonként működik majd.
Egy- és kétágyas szobák és apartmanok kialakítását kezdték meg a Lövér körúton, az egykori gyerekszanatóriumban az új tulajdonosok. A tetőtérben helyet kap majd egy könyvtár és egy tanácsterem, de itt alakítják ki az irodákat is. Mint ismeretes, az ingatlant 206 millió forint plusz áfáért vásárolta meg a Huniko Trade Kft. Az egyik tulajdonos, dr. Böjte Ágnes a Kisalföldnek elmondta, körülbelül nyolcvan idős elhelyezését biztosító, emelt szintű központot alakítanak ki az épületben, ahová elsősorban belföldi lakókat várnak majd.

A felújítás megkezdődött: emelik a komfortfokozatot, a szobákhoz fürdőket is kialakítanak. Az épület több mint tíz évig állt üresen, emiatt jelentős lesz a ráfordítás. Fel kell újítani a gépészeti berendezéseket, kicserélik a nyílászárókat is, a jövő héten pedig már a tetőt bontják. Mindez több százmillió forintos beruházást jelent, s a tulajdonosok pályázati forrást is keresnek terveik megvalósításához.
„Az épület szebb lesz, mint valaha" – ígéri dr. Böjte Ágnes, aki azt reméli, már az év végén megnyitják a lövéreki otthont.

Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2008. május 27. 17:29
    „"Az épület több mint tíz évig állt üresen, emiatt jelentős lesz a ráfordítás." Valakinek ezért lelkiismeretfurdalása azért van, nemde...”
  • 1. Megkülönböztetés 2008. május 27. 09:34
    „Milliárdosoknak épül, nem a szegény nyugdijasoknak, akik már eddig sem tudják megfizetni a felemelt bekerülési és gondozási dijat, szerény nyugdijukból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor bontják a friss aszfaltot

Sopron - Hetek óta botorkálnak utcájukban sorozatos útfelbontás miatt az Ikva soriak. A közműveket… Tovább olvasom