Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Még mindig sok az utcán a kutyapiszok Sopronban

A kutyasétáltatás velejárója kellene hogy legyen a kutyapiszok eltakarítása. Egyre több a felelősen gondolkodó gazdi, de így is sok a kutyapiszok a járdákon, tereken.

A kutyapiszok eltakarítása a séta egyik legkellemetlenebb része, ezt mindannyian tudjuk. Mégis fontos, hogy ne hagyjuk a földön kedvencünk után az ürüléket. Részint mert szaga van és egyéb kellemetlenséggel is járhat, másrészt pedig azért, mert a kutyákban meglapuló férgek és egyéb paraziták az embereket is megbetegíthetik. Főként a kisgyermekeket.

Arthofer Adél szerint a kutyatartás velejárója, hogy tisztán tartsuk a környezetünket.
Arthofer Adél szerint a kutyatartás velejárója, hogy tisztán tartsuk a környezetünket.


– Szerintem sokan lusták lehajolni vagy túl gusztustalannak tartják összeszedni a „koszt". Ezt nem is értem, mert a kutyatartás velejárója, hogy tisztán tartsuk a környezetünket. Ezt a kötelezettséget még a kutyavásárlás előtt érdemes végiggondolni – mondta el Arthofer Adél, aki rendszeres kutyasétáltató. Hozzátette: sokszor a lelkiismeretes kutyások is bajban vannak, hiszen nemhogy a speciális gyűjtő- edényből nincs elegendő, de a hagyományos kukából is kevés van a városban.

– Ezekhez a gyűjtőkhöz elvileg zacskók is tartoznának, de azt hiába is keresnénk. Én mindig viszek magammal nejlonzacskót és összeszedem a hátrahagyott ürüléket, de hazavinni azért nem szeretném... – jegyezte meg.

Kocsis Ágnestől, a Sopron Holding munkatársától megtudtuk, a városban tizenöt kutyapiszokgyűjtő edényt helyeztek ki. Ezek a belvárosban a Várkerületen, a Széchenyi és a Deák téren, valamint a Füredi sétányon találhatók.

A Jereván-lakótelepen a Hársfa soron és az Ibolya utcában szintén vannak edények. A frekventált helyeken naponta ürítik a tárolókat, a távolabbiakat pedig általában hetente kétszer. Zacskók az új edényekhez a lopások, rongálások miatt már nem tartoznak. 
    
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladnák a Postapalotát Sopronban

A Magyar Telekom Zrt. értékesítésre kínálja a soproni Postapalotát. A hír meglepő, már csak azért… Tovább olvasom