Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Még kilenc kutya vár gazdára - fotók

A Pozsonyi út melletti telken élő huszonnégy kutya megmentéséért indított kampány tovább folytatódik. Hazai és külföldi gazdik is örökbe fogadtak kutyákat, jelenleg kilenc vár még új gazdára.

Szakonyi Imre, a Soproni Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke és a Kisalföld együttes erővel próbálja meg elérni a kutyusok örökbefogadását azért, hogy ne kelljen elaltatni őket.

Gazdára váró kutyák Sopronban. Fotó: Magasi


– Mi két kutyát fogadtunk örökbe – mesélte Hanzséros István, az egyik soproni kft. ügyvezető igazgatója. – A cég telephelyére vittük őket, jók lesznek házőrzőknek, de alig pár nap alatt a munkatársaim és az én kedvenceimmé váltak. Tízórai- és ebédmaradékkal is etetjük őket a táp mellett. A több száz négyzetméteres területen jól érzik magukat, sokat futkároznak. El is neveztük őket, a hatéves szuka a Szultán, a kétéves a Picur nevet kapta.

Egyelőre még nagyon bátortalanok, nem nagyon merészkednek az ember közelébe, bár az egyikük már megnyalogatta a kezünket. Látni rajtuk a szeretetéhséget. A következő időszakban a nevelés és az idomítás lesz a feladatunk.

A Pozsonyi út melletti telken élő huszonnégy kutya megmentéséért indított kampány tovább folytatódik.
A Pozsonyi út melletti telken élő huszonnégy kutya megmentéséért indított kampány tovább folytatódik.


– Három kutyát már Németországba szállítottak és még e héten további kettő is határainkon kívülre kerül – összegzett Szakonyi Imre. – További öt kutya került soproni, illetve gyórói gazdihoz. Egyeztetés alatt van négy olyan kutya sorsa is, amelyekért egy hazánkban élő osztrák hölgy jelentkezett. Párat a kutyusok gondozója, Balogh Imre is megtarthat, a többi viszont még gazdira vár.

Hanzséros István: Szultán és Picur egyelőre nemigen merészkednek az emberek közelébe, de jól érzik magukat a több száz négyzetméteres területen. Fotók: Magasi Dávid
Hanzséros István: Szultán és Picur egyelőre nemigen merészkednek az emberek közelébe, de jól érzik magukat a több száz négyzetméteres területen. Fotók: Magasi Dávid


– Megható, hogy a soproni és környéki állatbarátok mennyire nem feledkeznek meg rólunk. Rendszeresen hoznak tápot, amit ezúton is köszönök nekik – említi Balogh Imre nyugdíjas, az ebek gondozója. – Nemrég műtéten estem át, betegeskedem, ezért jólesik mindennemű segítség, amit a kutyusok kapnak. Örülök, hogy lassan megoldódik a sorsuk. Ezek a kutyák aranyosak, igénylik a szeretetet. Megjegyzendő az is, hogy aki innen örökbe fogad kutyust, az ebet csipelve és beoltva viheti el.

Ha segítene
A kutyamentési akció további részleteiről érdeklődni lehet a soproniallatvedok@gmail.com és kutyamentes@kisalfold.hu e-mail címeken, illetve hívhatók az egyesület aktivistái a 70/519-9200-ás, a 20/213-
5062-es vagy a 20/469-7777-es telefonszámokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nincs közvetlen vonat Sopronból a Balatonhoz

A menetrend összeállításakor a szakemberek figyeltek arra, hogy a Szombathelyről induló vagy oda… Tovább olvasom