Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Más néven ült a vádlottak padján

Sopron - Más személynek adta ki magát az az egyiptomi férfi, akit még 2007-ben embercsempészés bűntettében találtak bűnösnek a Soproni Városi Bíróságon. Ám az igazságra fény derült.
Üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettében talált bűnösnek 2007 nyarán egy magyar, egy ukrán és egy – akkor – iraki okmányokkal rendelkező férfit a Soproni Városi Bíróság. A „bagdadi" születésű S. G. H. harmadrendű vádlottat akkor jogerősen háromszáz napi kétszáz forintos pénzbüntetés megfizetésére ítélték, amit háromszáz napi fogházbüntetésre változtattak át.

Idővel a megyei főügyészség perújítási indítványt terjesztett elő S. G. H. ügyében. A Fővárosi Bíróság ugyanis arról értesítette a megyei bíróság büntetés-végrehajtási csoportját, hogy

a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint az elítélt nem azonos azzal a személlyel, akire – ilyen néven – a soproni bíróság büntetést szabott ki.

S. G. H. valójában E. L. N. H. egyiptomi állampolgár. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Soproni Városi Bíróság jogerős döntésének meghozatalakor még nem volt ismert két egyiptomi állampolgár nyilatkozata, amelyből egyértelműsíthető: S. G. H. igazából E. L. N. H.

Az új tárgyaláson Szabó Magdolna bíró a napokban hozott ítéletet az egyiptomi férfi ellen, a büntetés mértéke változatlan maradt. Annál is inkább, mivel a 10 éve hazánkban élő egyiptomi férfi eddig se nem fizetett, se nem ülte le háromszáz napi fogházbüntetését. Mint mondta, akkor azért „igazolta" magát iraki okmánnyal, nehogy kiutasítsák az országból, mivel magyar élettársa van. A vádlottat most 3600 forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lady Dianának is ajándékozott

Sopron–Budapest - Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott nemzeti… Tovább olvasom