Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Már okosodnak a vidéki buszok

Az automata hangosan bemondja a megállók neveit, amik egy kijelzőn is megjelennek.

Már beszerelték a Kisalföld Volán Zrt. helyközi járatos autóbuszaiba azokat a fedélzeti számítógépeket, amelyek az intelligens forgalomirányítási rendszer bővítéséhez szükségesek Sopron vonzáskörzetében.

Az egységes tájékoztató rendszer működtetéséhez szükséges adatbázis és a hangfelvételek elkészítése még tart, így az üzembe helyezés az év első felére várható.

Gazdag Károly buszsofőr a már beszerelt fedélzeti számítógéppel.
Gazdag Károly buszsofőr a már beszerelt fedélzeti számítógéppel.


Amellett, hogy az új rendszer teljes körű utastájékoztatást nyújt, a fogyatékkal élők közlekedését is megkönnyíti.

Ahogy azt korábban megírtuk, a helyi után a teljes helyközi járatos autóbusz-állományon, vagyis 47 járművön korszerűsítik az utastájékoztatási rendszert Sopron térségében. A Kisalföld Volán és a soproni önkormányzat közösen pályázott a közlekedésfejlesztési programra.

Ennek keretében korszerű forgalomirányító központ épül a Lackner Kristóf utcában, az autóbuszokba pedig GPS-alapú nyomkövetőt is beszerelnek.

Így a teljesen automatizált diszpécserközpont folyamatosan értesül a jármű helyzetéről és az utasokat is tájékoztatja a buszok várható érkezéséről.

– Amellett, hogy az új rendszer teljes körű utastájékoztatást nyújt, a fogyatékkal élők közlekedését is megkönnyíti. Az automata hangosan bemondja a megállók neveit, amik egy kijelzőn is megjelennek – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Kisalföld Volán Zrt. üzletág-igazgatójától.

A teljes beruházás összköltsége mintegy 370 millió forint, aminek 85 százaléka uniós támogatás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni tragédia - Előzetesben az ittasan balesetet okozó sofőr

A gyanú szerint ittasan karambolozott egy férfi Sopronban. A vétlen utas, egy 19 nő életét… Tovább olvasom