Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Lovasnapon gyűjtenek az árvízkárosultaknak

Fertődön, az Esterházy-kastély mögötti pályán a lovak és a lovasok lesznek a főszereplők vasárnap. A családi lovasnapon az árvízkárosultak javára pénzadományokat gyűjtenek a fiatalok.

A Fertődi Fiatalok Egyesülete 2006-ban azért alakult meg, hogy a szabadidő kulturált és közösségi eltöltésének helyi szervezője legyen.

Alapításuk után egy évvel már Családi Lovas Napot rendeztek, ami olyan jól sikerült, hogy azóta minden évben megszervezik az eseményt.

A Családi Lovasnap részletes programja >>

– Az egyesület olyan program létrehozását tűzte ki célul, amely versenyteret biztosít a térségünkben élő szabadidőlovasoknak, s a nézők minden korosztálya számára tartalmas és szórakoztató programokat kínál. Idén június 13-án, vasárnap hívjuk az érdeklődőket az ingyenesen megtekinthető eseménysorozatra – közölte Fekete Ágnes, az egyesület tagja. – Tavaly 38 lovas részvételével zajlottak a versenyek, idén még több lovas küzd: ügyességi, ugró-, gyorsasági, valamint csapatversenyeken mérhetik össze tudásukat. Idei újdonság a látványosnak ígérkező ˝Ride and Drive˝ versenyszám, ahol lovaglási, egyszersmind autóvezetési képességüket is bizonyíthatják a versenyzők.

Fertődön vasárnap hasonló látványos versenyeket láthat a közönség, mint az elmúlt esztendőben.
Fertődön vasárnap hasonló látványos versenyeket láthat a közönség, mint az elmúlt esztendőben.

A közönség legkisebbjeit rajzverseny, malacfogó verseny, kézműves-foglalkozások várják. Az idősebbek népi játékokban – így például patkódobásban, sodrófahajításban – lelhetik örömüket, emellett számos érdekes és díjazott megmérettetésben vehetnek részt. Az egyesület az idei program egész ideje alatt pénzadományt gyűjt az árvízkárosultaknak, amit a bőnyiek megsegítésére ajánlunk fel.


Reggel fél 10-kor felvonulás

A lovasok fertődi felvonulása vasárnap fél 10-kor kezdődik. A zászlóvivő a lövői Galavics Gergő, az előző évi ˝Lovasnap győztese˝ cím birtokosa. Az ünnepélyes megnyitót 10-kor tartják. Ezt követően ügyességi lovasversenyek, ugróversenyek, bemutatók – közte huszárbemutatók – követik egymást. Délután fél 3-kor rendezik a patkódobó, sodrófahajító verseny döntőjét, fél 4-kor a lovas- és autós ügyességi versenyt. Lószépségverseny is színesíti a napot.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. június 09. 19:55
    „Már megint ugrik a ló kolbász!”
  • 1. MN 2010. június 09. 19:27
    „A SFAC női labdarúgó szakosztálya is gyűjtést szervez az árvízkárosultak javára! Gyertek el minél többen a vasárnap megrendező éremosztó mérkőzésünkre (Sopron, Városi Stadion) és hozzatok magatokkal jól tárolható élelmiszereket, fertőtlenítőszereket! (az egyetlen kikötés, hogy ruha ne legyen) Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt soproni kirendeltsége a tervek szerint a helyszínen veszi át!

    A mérkőzés pontos időpontja: 16.00, de a gyűjtést már 2 órával a meccs előtt elkezdjük!
    Helyszín: Sopron, Városi Stadion (Káposztás u.4.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oviolimpia az Anger-réten - fotókkal

Tizenhárom óvoda mintegy százötven gyermeke vetélkedett egymással az Anger-réten megrendezett… Tovább olvasom