Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

LMP: Továbbra is ingyenes utazást a rászorulóknak

A megtévesztő hírek és a lejáratási szándék ellenére sikeresen folyik az aláírásgyűjtés népszavazási kezdeményezésünkhöz – közölte Bebesi József (LMP).
– Szociálpolitikai kedvezményekkel továbbra is biztosítani akarjuk a rászorulóknak az ingyenes utazást – tudatta Bebesi József, az LMP önkormányzati képviselője kedden. Cáfolta a híradásokat, amik arról szóltak, hogy a párt meg akarja vonni a kedvezményes utazást a 65 év feletti nyugdíjasoktól.

– Az előterjesztésben az állt, hogy a jelenlegi százról kilencven százalékra mérsékeljék a kedvezmény mértékét a 65 év feletti nyugdíjasok esetében, a vagyoni viszonyok és a rászorultság figyelembevételével. Igazságtalannak tartjuk a magas – kétszázezer forint feletti – nyugdíjjal rendelkezők ingyenes utaztatását, a kisnyugdíjasokkal azonos támogatást.

Az előterjesztésben az is szerepelt, hogy a tömegközlekedés legyen ingyenes a kisgyermekek számára, illetve a munkáltató adhasson kedvezményes bérletet a dolgozói számára. A megtévesztő hírek és a lejáratási szándék ellenére sikeresen folyik az aláírásgyűjtés népszavazási kezdeményezésünkhöz – zárta Bebesi József.

Olvasóink írták

 • 20. jbebesi 2012. március 30. 00:19
  „Tisztelt Sejhaj!
  Megtisztel a véleményével.
  Az országnak és a városnak nem reformokra van szüksége, hanem közélet vadonatúj alapokra helyezésre. Nem sorrendben:
  1. a közélet megtisztítására, teljes körű nyilvánosságra, a titoktörvény feloldására, Átlátható pártkasszára, politikai felelősség helyett büntetőjogi felelősséget az állami vagyon elherdálóival szemben
  2. részvételi demokráciára, szakértő kormányra
  3. esélyegyenlőségre
  4. igazságos elosztásra,
  5. tisztességes egészségügyi alapellátásra
  6. a munkavállalói jogok visszaadására
  7. Sajtószabadságra.
  8. Hazai terméket, a családi gazdaságok visszaállítását.
  9. Közös teherviselésre, progresszív adórendszerre.
  10. Kiszámítható nyugdíjra - és életpályára
  11. Pártatlan Bírói testületre - Alkotmánybíróságra - és államfőre.
  12. A népszavazás intézményének visszaállítását.
  13. Pénzalapú oktatás helyett tudásalapúra
  14. Kinevezések, beosztások, kitüntetések szakmai érdemek alapján és nem politikai érdemek alapján történő oda ítélését.
  15. A családok, a nők és a gyermekek védelmére!!! - Ugye hallott az abuzusról?
  16. .......nem folytatom
  Igazságosságot, átláthatóságot, kiszámíthatóságot, fenntarthatóságot...
  Ezek után kérem, mondja meg , mennyiben vagyunk liberálisok, szocialisták, balosok, jobbosok, konzervatívok..., illetve mennyi közünk van az SZDSZ-hez? Én egyszerűen csak tisztességes társadalmat akarok!!
  Igazából nem a kommentek között van a helye az értelmes párbeszédnek. Bármikor szívesen beszélgetek Önnel.
  Üdvözlettel: Bebesi József”
 • 19. hejhaj 2012. március 25. 12:50
  „Tisztelt Képviselő Úr!
  Köszönöm a választ. Én úgy látom, hogy elodázhatatlan reformokat csak erős kézzel lehet végrehajtani, a különböző véleményeket is figyelembe véve, de egységes irányítással. Bizonyára emlékszik a liberálisok és a szocialisták EU-vitafórumon hangoztatott álláspontjára, hogy az országunkkal szemben kifogásoltak tulajdonképpen apróságok, inkább az egész "szellemével" nem értenek egyet. Ez a más "szellem" és az Önök által említett "alázat" ugyanazon csatornában folydogál, de ez nem a kereszténység tiszta forrásából eredő pataknak tűnik, amelynek hűsére a szarvasok kívánkoznak. Ha alázattal, "szőrcsuhában és saruban" gyűjtik az aláírásokat szimpatizálni fogok Önökkel. A szocik vezeklésül, Önök igazi bemutatkozásként gyakorolhatják az alázatot. Tisztelettel: hejhaj, (semmilyen pártnak nem tagja)”
 • 18. jbebesi 2012. március 24. 20:29
  „Tisztelt Hejhaj!
  Köszönöm a válaszát.
  Az LMP-nek kész programja van. sajnálom, hogy Ön nem ismeri. A program az LMP filozófiájának szakpolitikai alkalmazása. Ahhoz, hogy az ország a fejlődés és haladás útjára lépjen, nem csak alapvetően MÁST kell csinálni, hanem MÁS politikai attitűdre van szükség. A politikai gőg helyett politikai alázatra van szükség!! Amíg a politika a hatalom megszerzéséről és annak bármi áron való megtartásától szól, addig nem lesz változás. Majd ha a hatalmi érdek, a pénzérdek, az egyéni érdek helyett az állampolgárról szól a történet. Minden egyéb ennek a lebontása, adaptálása.
  Üdvözlettel: Bebesi József”
 • 17. hejhaj 2012. március 23. 00:53
  „Tisztelt Képviselő Úr!
  Ha Önök - Magyarországot az EU-fórumokon - mondvacsinált ürügyekkel támadó, zöld Cohn-Bendittel értenek egyet, (mint egyik országgyűlési képviselőjük egy televíziós riportban nyilatkozta), nem tudom támogatni az LMP kezdeményezéseit, akármilyen hangzatosak. Ugyanis csak azt mondják, hogy mást kellene csinálni, de, hogy konkrétan milyen financiális magalapozással, arra nem adnak támpontokat. Nem fejtenek ki konkrét, a mai kívül-belül szorító helyzetben megvalósítható terveket. Legalább is én eddig ilyeneket nem olvastam ki a közreadott anyagaikból, nyilatkozataikból. Azzal viszont teljesen egyet értek, hogy a munkavállalói jogokat nem csorbítani, hanem védeni kell, és nagyobb tömegeknek kell megteremteni, megszervezni a munkalehetőségeket, mint az értelmes emberi élet, a boldog családi élet alapvető feltételeit. Ezért várnánk mi egyszerű (z)emberek Önöktől is konkrét, pozitív javaslatokat, tehát nem csak azt, hogy mi lehetne esetleg valami más, hanem, hogy hogyan lehetne a jobbat reálisan megvalósítani. Tisztelettel: hejhaj”
 • 16. jbebesi 2012. március 22. 23:42
  „Tisztelt Sejhaj!
  Köszönöm a lekiabálást, de nincs harag. Ez az Ön megalapozott véleménye. Arra viszont megkérem, hogy írjon akár csak egy bizonyítékot arra, hogy mik a populista szólamaink, honnan veszi, hogy az LMP-nek nincs programja, és mi/ki azonos közöttünk és az egykori SZDSZ között? Örülnék, az utódpártozás témára egyszer pontot tehetnénk.
  Nem kell támogatnia a munkavállalói jogok védelmét. Én azt kívánom, hogy Önnek soha nem kelljen szembesülni sem a félév utáni indok nélküli elbocsátással, sem a kötelező szabadságolással, sem a munkanélküli segély nélküli munkanélküliséggel. Tisztelettel: Bebesi József, LMP képviselő”
 • 15. hejhaj 2012. március 22. 22:58
  „Szerintem egyes országok közlekedési társaságai (vállalatai) között utazási kedvezmény-szerződéseket kellene kötni, és csak azoknak az országoknak a nyugdíjasai, diákjai utazhatnának nálunk kedvezményesen, vagy ingyenesen, ahol a magyar nyugdíjasok és diákok is megkapják a kedvezményeket. Ez mindenképpen fellendítené a turizmust, még ha csak néhány buktát és kávét fogyasztanak is, illetve igénybe vesznek különböző szolgáltatásokat.
  Viszont az idegenforgalmi bevételekből akkor vissza kellene forgatni a hazai tömegközlekedés fejlesztésébe...”
 • 14. józanparaszt 2012. március 22. 21:45
  „amit az elejétöl kezdve nem értek: mi a túróért utazhat a külföldi nyugdíjas ingyenesen?”
 • 13. roberta 2012. március 22. 09:56
  „Védőoltás beadása után gyógyíthatatlan bénulásos betegséget kapott anyukám, 36év munkaviszony után 65 eze rFt-ból él.,
  Most ezt az összeget is lecsökkentik 29 ezer Ft-ól 56 ezer Ft közé de ez is kérdéses még ,
  és elvették az 50%os utazási kedvezményét is helyi járatra , amit havonta orvoshoz menni és bevásárlásra vette igénybe.
  Ő a magyar állampolgár 36 év munkaviszonnyal a háta mögött nem veheti igénybe a kedvezményt.
  De az osztrák 1000EU-ros nyugdíjával INGYEN utazik az országunkban, a képviselők 2 milliós jövedelmükkel ingyen utaznak!
  T.LMP ! a jövedelem elvonásokat önöknél kellene kezdeni, miért kapnak még mindig költségtérítést?
  ,hogyan lehet 29 ezer Ft-ból megélni?”
 • 12. Kukac40 2012. március 21. 22:29
  „Miért kell megengedni? A saját dolgozó ingyen utazhat azt értem, de csak ő. Aki utazni akar fizesse ki a jegyét. Más gazdagabb országokban sem utaznak ingyen. El kellene már döntetni, hogy vagy nyugdíj, vagy munka. Kettő egyszerre nem. Aki fekete munkán megbukik, ugrik a nyugdíja is, meg kap egy szép nagy számot tartalmazó csekket.”
 • 11. karakter 2012. március 21. 09:58
  „6. csalódott1 2012.03.20. 22:58
  Szerintem nagyrészt igazad van.”
 • 10. karakter 2012. március 21. 09:57
  „8. prakker 2012.03.21. 09:08
  Én úgy tudom, levonják.”
 • 9. Valaki 2012. március 21. 09:13
  „Ezek a "soha nem dolgozott" pártállami gyerekek, mindíg ingyen utagattak. Volt miből. :)))”
 • 8. prakker 2012. március 21. 09:08
  „Igazságtalannak tartjuk a 200000 Ftb feletti nyugdíjakat, de azt nem, hogy az ilyen magas nyugdíjjal rendelkezők még emellett dolgozhatnak is, (lásd: nyugdíjas rendőr, és katona tisztek) elvéve, a fiatalabb korosztály elől a munka lehetőséget. Egyébként a nyugdíj mellett dolgozókat ugyanúgy adóztatnám, mint a jelenleg aktív korosztályt.
  A nyugdíj és munkadíjat összevonnám, és ebből adóztatnék, hiszen mindkettő jövedelem. Nekem, ha néha-néha sikerül másodállásban elhelyezkednem, szigorúan levonják az adót, vonják le a nyugdíj mellet dolgozóktól is.”
 • 7. BLA 2012. március 20. 22:59
  „Kedves Fidesz!! mindenkinek ingyenes utazast!!!! Csak arra kerunk benneteket, hogy az mszp, az lmp, gyurcsotany es a bandajaval fizettessetek meg a koltsegeket!!!”
 • 6. csalódott1 2012. március 20. 22:58
  „"Igazságtalannak tartjuk a magas - kétszázezer forint feletti - nyugdíjjal rendelkezők ingyenes utaztatását"
  Szerintem meg az irigység öli meg a nemzeteket s az egész világot többek között. Én nagyobb igazságtalanságnak tartom azt, hogy a politikusok kétszázezer forint feletti fizetés mellett lakhatási támogatást, autót, sofőrt, testőrt, meg ki a ménkü tudja mit fel nem használnak, igényelnek, költenek. Továbbá aki kétszázezer forintot keres, azt miért csak 16%-ot adózik? Hogyan lehet az, hogy ezek a csupán megélhetési politikusok egyáltalán kaphatnak bármiféle támogatást a milliós fizetéseik mellé? Hogyan lehet az, hogy egy politikus vagy valaki ebben az országban kereshet egyáltalán több, mit kétszázezer forintot? Hogyan lehet az, hogy a nyugdíjasnak szabályozzák, mennyit dolgozhat a nyugdíja mellett ahhoz, hogy ne pusztuljon éhen, a politikusok meg egyszerre több tisztséget is betölthetnek, akár mennyi idősek is (pl. képviselő+igazgató+polgármester+ talán még csaló is egyben)? Miért van az a felfogása a népnek,hogy ha az "én lovam megdöglött, dögöljön meg az egész világé is"?Miért a pór néptől vesznek el, a politikusok meg nyilvánosan, nyíltan és büntetlenül támogatják önmagukat és a zsebeiket? Szóval lehetne kérdéseket felsorolni, és nem a nyugdíjasokon leverni a port. És senki ne feledje: lesz ő is nyugdíjas, lehet ő is rokkant, lehet belőle is politikus. Nem csak a vérengző irigység szemével kellene a másikat nézni. Na ezért nincs csapatszellem ebben az országban, hanem csupán a véres versenyszellem. Emberek, támogatni kellene egymást, és örülni, hogy jobb is lehet, ha másokon nem segítesz, te se várj senkitől sem segítséget. Lehet, hogy akibe ma belerúgsz, holnap ő segít fel. Ezen még nem gondolkodott el senki? De most komolyan: békében, együtt egymást támogatva nem lenne könnyebb? És hogy kinek miért annyi a bevétele, fizetése, nyugdíja, szociális ellátása, annak biztos megvan az oka, mert talán kiemelkedően magas járulékokat fizetett a munkabéréből évtizedeken keresztül, mert nem segédmunkásként élte le az életét, hanem a nemzetet szolgálta orvosként, ügyvédként, bíróként például, stb . Gondolkodni kellene, és hozzáértően kormányozni. Ja és segíteni kellene a rászorulókat, a gyermekeket, iskolákat, óvodákat, nem pedig folyton csak sarcolni. Igazság kéne, nem háború.”
 • 5. hejhaj 2012. március 20. 22:56
  „Az egész aláírás-akció célja, hogy ez a jelentéktelen, tömegbázis nélküli pártocska felhívja magára a figyelmet és populista szólamokkal leplezze, hogy nincs programja, csak "valami más", amely lehet, olyan, mint az szdsz volt, csak más köntösben.
  A kedvezmény-megvonások nem hoznának annyi megtakarítást, mint amennyibe ennek a Cohn Bendit párti társaságnak a kezdeményezése, egy felesleges népszavazás kerülne.
  Én nem írom alá és másnak sem javaslom.”
 • 4. Karcsika 2012. március 20. 21:18
  „"Igazságtalannak tartjuk a magas - kétszázezer forint feletti - nyugdíjjal rendelkezők ingyenes utaztatását"
  Na ezzel én is egyetértek.”
 • 3. Figyelő2012 2012. március 20. 21:04
  „Szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy minden aláírás számít, és érdemes alá írni!
  Ahogyan választáskor mi döntünk a sorsunk felől, úgy most is dönthetünk!”
 • 2. Karcsika 2012. március 20. 20:34
  „Ezzel az erővel számtalan olyan munkahely van, ahol a hozzátartozók ingyen kapnának valamilyen szolgáltatást, árut.”
 • 1. Karcsika 2012. március 20. 18:49
  „Ny. Eu-bab nincs ennyi kedvezmény.
  LMP gondolom ismét kölcsönből állná.
  Kölcsön törlesztésére újabb kölcsönfelvétel a megoldás?

  Miért utazva ingyen a hozzátartozó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liszt-fesztivál Sopronban

Kiállításokkal és koncertmaratonnal emlékeznek a héten Sopronban Liszt Ferencre, aki első… Tovább olvasom