Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Lesz lomtalanítás Sopronban - majd

Amint elkészül a cséri hulladéklerakó, ami szeptemberre várható, lehet a ezzel a lomtalanítással foglalkozni.

Lesz lomtalanítás, ugye?" „Mikor kezdődik a tavaszi lomtalanítás?" – a kérdéseket szinte naponta teszik fel olvasóink a Kisalföld szerkesztőségében. Utánajártunk.

– Amint elkészül a cséri hulladéklerakó, ami szeptemberre várható, tudunk ezzel a kéréssel foglalkozni – szögezte le Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke.

– A harkai lerakón most csak a kommunális szemetet lehet elhelyezni. A cséri lerakó elkészültét követően az új hulladéktörvény értelmében várhatóan szervezünk majd lomtalanítási akciókat, de azt már most le kell szögeznem, hogy a szabályok megváltoztak.

A korábbi években megszokott, kiteszek minden kacatot az utcára típusú lomtalanítást már nem lehet végrehajtani, ennél sokkal szervezettebb lesz. Autógumikat, elektronikai eszközöket, akkumulátorokat, bármilyen veszélyes hulladékot sem lehet kezelni majd a lakossági lomtalanítás keretében. A Pozsonyi úton viszont lesz egy hulladékudvar, ahová elkülönítve az ilyesmit is kivihetik a soproniak, ráadásul ingyen – mondta el Mágel Ágost.

wefe4
Hiányzik a lomtalanítás: Van, aki nem várja meg a konténert és úgy szabadul meg a felesleges holmijától, ahogy nem kellene. A Frankenburg úti szoborpark közepén hétfőre virradóra „nőtt" ez a kupac – mások bosszúságára. Fotó: Magasi


Az elnök azt is ígérte, a lomtalanítás új szabályairól és a lehetőségekről időben tájékoztatják majd a lakosságot.

Az elektronikai berendezésektől egyszerű megszabadulni. Minden elektronikai terméket árusító üzlet köteles átvenni a régi berendezéseket, s be lehet vinni a Forenóba is (Fraknói utca), egyetlen szabály van: az üzemképtelen tévének, monitornak, hűtőnek vagy bármilyen masinának nem hiányozhatnak belső alkatrészei (mert akkor már szemét). A Harkai úti lerakón átveszik ezeket a berendezéseket, ha épek, ha nem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivárgott is: családi házban tört el a gázcső Cséren

Elzárkóztatásra kérték a lakókat Cséren hétfő délelőtt. Három helyen tört el egy gázcső. Tovább olvasom