Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Leégett egy nagycenki asztalosüzem

Kiégett egy asztalosüzem Nagycenken. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont több millió forint.
Egy élet munkája ment tönkre tegnap Nagycenken, miután eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt egy asztalosüzem. Sopronból három, míg Csornáról egy tűzoltóautó indult a helyszínre. A lángok oltásában és az utómunkálatokban húsz tűzoltó vett részt, akik percek alatt eloltották a tüzet. A kár így is több millió forint. Szinte teljesen tönkrementek az üzem berendezései, használhatatlanná vált a fűrész, a gyalu, az ott tárolt faanyag, a tetőszerkezetet teljes egészében le kellett bontani.

– Az ablakon keresztül vettem észre a tüzet, azonnal odasiettem és értesítettem a tűzoltókat – mondja a teleppel szomszédos házban lakó szemtanú. – Az épületben szerencsére senki sem tartózkodott.
– Még nem tudom, mi lesz ezután – jegyzi meg szomorúan az üzem tulajdonosa, Pokecz Gábor.

– Nem volt biztosításom, így a károm több millió forint. Úgy terveztem, a jövőben egy nagyobb telepre költözünk. Elkeseredett vagyok, elképzelhető, hogy számomra ennyi volt a vállalkozás és befejezem a tevékenységemet. Néhány főt foglalkoztattam, 1989 óta működik ez a kis üzem, ahol belső falépcsőket gyártottunk. Át kell még gondolnom, miképpen lehet ebből a helyzetből talpra állni.

A tűz lehetséges okairól Németh Zita hadnagy, tűzmegelőzési főelőadó, tűzvizsgáló a helyszínen a Kisalföldnek elmondta, a lángra kapott épületben korábban begyújtottak a kazánba, a száraz fűrészport akár egy kipattanó szikra is begyújthatta. A szemtanú a lámpatestnél látott tüzet, így rövidzárlat is keletkezhetett. A pontos ok kiderítésére már megkezdődött a vizsgálat. Az üzemben minden szabályt betartottak, működött a porelszívó és a villamos szerelések is szakszerűek voltak.
A 84-es számú főút nagycenki szakaszát a mentés idejére lezárták, a forgalmat a nagycenki önkéntesek terelték el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telebendőnapok Sopronban

A Pannon Gastro Napok nyitányaként kerül megrendezésre október 22-én és 23-án az első Soproni Telebendő Napok. A rendezvényhez csatlakozott nyolc étteremben minden főétel fél áron lesz kapható. A telebendőnapok sikeréről a Soproni Gasztronómiai Régió tagjai gondoskodnak – mondta Mészáros Tibor Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régiós elnöke. Tovább olvasom