Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Lámpás lesz a kereszteződés

Sopron - Várhatóan szeptember 20. után már lámpás lesz a soproni elkerülőút és a Lackner Kristóf utca (pláza) kereszteződése.

Az eredeti tervek szerint itt is körforgalmat építenének, ám erre jelenleg sem a városnak, sem az út kezelőjének nincs 130–140 millió forintja.

– A lámpás kereszteződés kialakítására a közlekedési hatóság ideiglenesen adott engedélyt – mondta el Kerekes Attila városi főmérnök.

– A kivitelezés teljes költsége mintegy tizenhatmillió forint, amelyet a soproni önkormányzat saját költségvetéséből fedez. A már említett körforgalom kialakítására megvan a jogerős építési engedély. A városvezetés a megfelelő pályázat megjelenésekor dönt arról, hogy milyen formában tud részt vállalni a költségekből.

Olvasóink írták

 • 20. coolzsu 2009. szeptember 10. 21:12
  „Esetleg oda is egy olyan überokos nyomógombos lámpát csinálnak, mint a belvárosi újítás???? Az se volt normális, aki ezeket kitalálta, illetve aki az időzítést beállítatta. Pl konkrétan tegnap délután szerettem volna munka után hazafelé sietni, de az Ógabona térről a Lacknerra kanyarodni csak 12,5 percnyi várakozás után sikerült... Addigra két zöldet kaptak a gyalogosok, a gombnyomás után, kétszer kaptak zöldet a szembejövők.... Én meg csak malmoztam és malmoztam.... A gyalogosok a Mária-szobornál lévő alkotást szidalmazzák, mert hiába nyomkodják a gombot, gyökeret eresztenek a járdán, mire átengedi őket a zöld lámpa. Vagy átfutnak a piroson... Tegyenek a plázához is ilyen nyomósat, amilyen sűrűn arrafelé gyalogos jár, elkopni nem fog a gomb...”
 • 19. Kukac40 2009. szeptember 10. 19:25
  „Sopronnak nincs és nem is volt elkerülő útja. Eredetileg is midössze tehermentesítőnek épült. De mivel abban az időben divat volt elkerülőt építeni ezért kezdték így nevezni a város lakói is. A téglagyári tavak mögött vezetett volna az elkerülő, de akárcsak a Sopront-Győrrel összekötő autópálya soha nem készült el. Pedig elég sok érintett emberke vásárolta annak idelyén arrafelé a kiskerteket. Igaz mihelyt más került hatalomra 200 méterrel arréb kijelöltek egy újabb lehetséges nyomvonalat. Az autópálya helyett kitalálták inkább az M9-est de az sem fog elkészülni. :) Jó itt élni! Milyen unalmas lenne ha hozzáértők vezetnék a várost.”
 • 18. Beaubo 2009. szeptember 10. 10:09
  „Miria!
  Igazad van! Meg kellene már épülni a M 9-es autopálya! Sopron város már nem bírja a sok áthaladó forgalmat!
  Fodor bácsi, Simon elftárs, talán egy kicsit jobban kellene lobbizni Budapesten, és ne mindig szidni a kormányt, hogy milyen rosszak?!? Ha nincsen együttmüködés a kormányyal, még nagyobb kár fognak okozni Sopronnak és a régiónak.”
 • 17. miria 2009. szeptember 10. 07:42
  „ezen az uton egyszerüen akkora a forgalom , hogy nehéz a mellék utakrol rákanyarodni .szinte mint egy autopályán , egyfolytában hallani az autokat , a lámpa a lehető legrosszabb megoldás. a körforgok is megfogják , de legalább ott lehet haladni . majd meglehet nézni reggel , meg délután , meddig fog állni a sor . a plázánál eddig max az automosóig , a körforgó plusz lámpa miatt a másik uton a rozengártenig állt a sor . most még plusz egy lámpa , ami még lassubb is , biztos a hatalmas dugo. aki ezt kitalálta járt már ilyenkor egyáltalán arrafelé ? egy valodi elkerülö ut kellene , addig még ez is sokkal jobb mint a lámpa .”
 • 16. Beaubo 2009. szeptember 09. 23:01
  „Tonxynak igaza van, egy ideiglenes lámpás megoldás ami 16 mió-ba kerül, tényleg egy idióta dolog! Akkor várunk inkább és csináljuk rendeszen a körforgalmat! Ez milyen ötlet, olyan mint a hulladékelszállítás Ajkára ?!?!? Egy annyira amatör országban élünk, hogy ez hihetetlen!
  Éljen a soproni Önkormányzat.....és ök beszélnek sporolásról és megszórításról ?!
  Egyszerüen hülyenek néznek az adó-pénzünket...”
 • 15. Bokk 2009. szeptember 09. 22:16
  „Kellene egy elkerülőút...

  Egyébként a lámpánál jobb megoldás a jelenlegi csomópont is, esetleg pár előrejelző táblával jelezni a balra kanyarodást segítő sáv létét.”
 • 14. egysoproni_ 2009. szeptember 09. 20:49
  „Arról nem beszélve ha a Tacskó áruház felől jön valaki akkor ott a lámpa sajnos sok esetben csak 2-3 jármúvet enged át majd pedig vált is pirosra. Illetve... aki a Tacskó felől jön és annak azzal is szembesülnie kell, hogy Alpha park felől is zöld van és ha én kanyarodok balra addig szemből egyenesen simán jöhet jármű. Csodálom, hogy komolyabb baleset még nemtörtént ott.”
 • 13. Intel 2009. szeptember 09. 20:27
  „A város vezetés a helyzet magaslatán van, mivel nem működik együtt az Állami KHT-val!
  Semmi pályázati lehetőséget nem használnak ki, mert alkalmatlanok...
  A közlekedésről semmi tervezetük, hogyan lehetne jobbá tenni a város lakói életét!

  Szakmai alapon:
  Egy elkerülő azért van, hogy a város mellett elvezesse gyorsan a forgalmat!
  Ezért mit tesznek?
  Belassítsák!
  Közben nem elég, hogy a Győri úton megnyílt Al..i áruházba, úgy lehet bemenni a város felől, hogy megterhelik, az amúgy is terhelt kör forgalmat!
  Sopronból szinte alig lehet kijönni, mert lámpák fogják meg az autókat!
  A héten pedig megkezdődik a Li...l áruháznál is egy lámpás kereszteződés kialakítása!
  3 lámpás kereszteződés, majd úgy tudok bemenni egy áruházba, hogy a körforgalomba megfordulok!
  Ki volt ez a bar-.....?????
  Aki ezt kitalálta?
  Eddig is voltak dugók!
  Nézzék majd meg most!!!!”
 • 12. ggg 2009. szeptember 09. 19:21
  „moderálva”
 • 11. egysoproni_ 2009. szeptember 09. 18:56
  „10. Csetneky!
  Igazad van, elírás volt a részemről! Elnézést kérek mindenkitől!”
 • 10. Csetneky 2009. szeptember 09. 18:36
  „egysoproni_

  A Csatkai - Frankenburg kereszteződésben hol van közlekedési lámpa? Én elég sokat járok arra, de még nem láttam. Nem a Csatkai - Csengery kereszteződésre gondolsz?”
 • 9. egysoproni_ 2009. szeptember 09. 18:31
  „Az a lámpás csomópont majd szépen megfogja a forgalmat. Kiváncsi vagyok, hogy amikor a sok Ausztriában dolgozó amikor jön hazafelé akkor majd a Sopron határát jelző táblán túl fog sorban állni, hogy végre átjusson egy Zöldön... Reggelente látom, hogy a Csatkai út - Frankenburg út kereszteződősében levő lámpás csomópont is milyen. A járművek nem egy esetben (főleg reggel 7 - 8 óra közt) az aluljáró alatt állnak. Én a körforgalom híve vagyok. Véleményem szerint biztonságosabb a kereszteződésen való áthaladás a körforgalmakban. Igen, csak sajnos néhány autós nincs tisztában, hogy hogyan kell ott közlekedni. Nem 1x tapasztaltam, hogy megáll a körforgalom közepén, hogy beengedjen egy másik járművet (mint Ukrajnában) És nem 1x , de nem is 2x láttam, hogy amikor behajt a körforgalomba akkor indexel,(amikor nme kéne) de kifelé már elfelejet amikor meg kötelező lenne!”
 • 8. Tonxy 2009. szeptember 09. 18:28
  „Gyorsan körülnéztem a neten magyarországon máshol mennyiért csinálnak körforgalmat, egyet találtam ami hasonló kaliberü mint ez lenne.
  Kaposvár augusztusban adták át a 67-es főuton (nem holmi harmadrendü út) 99 millió volt ebből 15 millió volt a szökőkút középre és a maradékot a város költötte a kiépitésre az összes közműcserével együtt viz gáz villany szennyviz! Szóval valaki megint nagyon jól fog járni.”
 • 7. Tonxy 2009. szeptember 09. 18:19
  „Azért szép mondhatom, tervben van a körforgalom, de nincs rá 140 khmmm millió, viszont van 16 millió lámpákra amit aztán majd úgyis elbontanak 1 éven belül. Nem lett volna logikusabb hogy félrerakom a 16milliót és akkor már csak 124millió kell? Vagy addigra eltűnt volna az is? A 140millió meg úgy jöhet ki hogy a legdrágább nyeri meg a tendert majd felkéri a legolcsóbbat hogy készítse el, a különbséget meg a döntő bizottság és a nyertes cég vezetője elosztják egymás közt.
  Közlekedéshez meg annyit hogy délután majd a határnál áll a sor vége reggel meg a győri úti körforgalomnál, vagyis azon túl úgy Kópházánál.”
 • 6. Kukac40 2009. szeptember 09. 18:01
  „Ha 1 Km út 70-80 millióba kerül akkor egy körforgalom mitől lesz 130-140 millió?
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/merre_menjenek_a_teherautok/2114016/
  Csak nekem hozzá nem értőnek furcsa?”
 • 5. Kukac40 2009. szeptember 09. 17:54
  „Bennem több kérdés is felmerül. A városban több helyről is elbontották a lámpákat, illetve több helyen is feleslegesen vannak. Ha így van miért nem lehet ezeket átszerelni? Mi tart ennyi ideig a szerelésében, hiszen már legalább egy hónapja szerelik? Ki mennyi pénzt tesz ebből zsebre? Ha olcsóbban megtudja csináltatni bármelyik városlakó, kin lehet behajtani az elherdált pénzeket? Ki a felelős a város közlekedéséért? Miért nem tiltják meg a 3,5t-nál nehezebb autók közlekedését a határ felöli szakaszon.”
 • 4. oaxacaca 2009. szeptember 09. 16:12
  „Szerintem a Virágvölgynél kialakított körforgalom az eddigieknél is nagyobb dugókat hozott létre, ez a lámpás csoda mindezt kitolja egészen a városhatárig. Lassan ez a kisváros világvárosokat meghazudtoló dugókat hoz létre.”
 • 3. Freddy01 2009. szeptember 09. 14:45
  „Rettenetesen kíváncsi lennék, hogy az a 140 millió hogyan tevődik össze... Eszméletlen.
  Egy olyan országban ahol az emberek nagy része havi 70-80 ezerből él, egyszerűen felfoghatatlan, ez a 140 millió. Nem munkabér az biztos....”
 • 2. 1soproni 2009. szeptember 09. 12:30
  „El sem tudom képzelni, egy lámpás kereszteződésen mi kerül 16 millióba :)”
 • 1. Goldmund 2009. szeptember 09. 09:41
  „Ha 16 millióba kerül egy lámpás kereszteződés, el sem tudom képzelni, egy körforgalom hogy kerülhet 130-140 millióba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még teljesebbé tették a teátrum tűzbiztonságát

A soproni Petőfi Színházban az új évad kezdetére kicserélték a színpad tűzi vízi berendezését. Tovább olvasom