Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kutyát mérgeztek meg ismét Harkán

Ismeretlenek ismét megmérgeztek egy kutyát Harkán. Ezúttal egy kis tacskó vált a gonoszság áldozatává. Az állaton már nem tudott segíteni az állatorvos, gazdájának nem az első kutyusa pusztult el ilyen módon.

Újra kutyát mérgezett meg valaki Harkán. A településen nem ez az első ilyen eset, ráadásul az állat gazdája ugyanaz, aki legutóbb. Balogh Lászlóné ezúttal kis tacskóját siratja.

- El sem tudom képzelni, kinek árthatott ez a kis jószág - panaszolja az idős asszony. - Soha nem ugatott, nem harapott meg semmit, nem ment ki még az utcára sem. Még fél éve sincs, hogy előző kutyusunk hasonló körülmények között pusztult el, azt is megmérgezték. Utána nem sokkal vettük a mostani tacskót, hogy beteg lányommal enyhítsük magányunkat. Lányomnak a kutya volt a mindene. Érthetetlen számomra, hogy valaki hogy képes elkövetni ilyen gaztettet...

Balogh Lászlóné
Balogh Lászlóné

A 68 esztendős asszony a rendőrségen nem tett bejelentést, de nem is gyanakszik senkire. Nincs a környéken rossz viszonyban senkivel, de mint mondja, furcsállja, hogy valakinek útjában állhatott a csendes kis jószág. - Késő este mindig eltorlaszoltam a kutyaházát, hogy éjszakára ne tudjon kijönni. Reggel már hiába szólongattam, szegény kutya nem mozdult. Az állatorvos sem tudott segíteni, azt mondja, megmérgezték. Szörnyű halála lehetett szegény párának.

A jog szabadságvesztéssel is büntetheti

A jog állatkínzás bűncselekményének minősíti a kutya megmérgezését. Amennyiben bizonyíthatóan szándékosan történt a mérgezés, az elkövető 2 év szabadságvesztéssel sújtható.


Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. SzImike 2009. július 21. 22:57
  „Tisztelt Olvasók!

  Szakonyi Imre vagyok a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületének elnöke. Elszomoírtó a történet, nyílván nem vagyunk teljes mértékben tisztában a körülményekkel. Pumukli sok okos dolgot írt. Sajnos Magyarországon az állattartásnak nincs kultúrája. De ha már valaki egy állattal, jelen esetben egy kutyával ezt teszi, akkor el tudom képzleni, hogy egy emberrel is megtenné. Mint állatvédelmi szervezet vezetője tapasztalom, hogy sokszor még a hatóságok, legyen az bíróság vagy rendőrség, sem megfelelő szigorral lép fel ilyen és hasonló esetekben. Ezt abból az apropóból írom, hogy májusban úgy altattak el egy Rottweilert, hogy a kutya tartója, nem is tudott róla. Feljelentést tettünk, de persze a Bűnügyi Osztály lesöpörte az asztalról. http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/elaltattak_a_kutyat_a_tulajdonos_nelkul/2103418/ Erről az esetről bővebben honlapunkon olvashat www.soproniallatvedok.5mp.eu

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre
  elnök
  Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete”
 • 34. pumukli8 2009. július 16. 10:01
  „Nagyon sajnálom a kutyát, de állatvédőként azt is észrevételeznem kell, hogy a hölgy eljárása, miként esténként bezárta a kutyaházba a kutyát, szerintem már maga is állatkínzás. Egy zárt sötét térbe egy kis tacskót, aki ellenne az előszobába, sőt... azt sem értem mit zavarhat az egy házon belül... Bezárva a sötét lyukba... el sem tudom képzelni ezt hogy lehetett egyáltalán kitalálni. Ugyanez a véleményem egy nagyobb testű kutyánál is, hiszen ők társállatok és nem azért vannak, hogy legyen aki ugasson.
  A mai közbiztonságban egyébként sem védhet bezárva. (Egyébként sem sok esélye van ilyen célra).
  Aki kutyát mérgez vagy bánt.. maga is hasonlóként végzi! Az élet fura játékaként szinte mindig bejön a jóslat, szóval aki tette nem menekül a felelősségrevonás alól, egyszer mindenképp el kell számolnia tettével. Az, ha sikerül elkapni... külön jutalom az élettől, de én a hölgynek is tartatnék egy kis felvilágosítást, hogy a kutya társállat, akit nem lehet a kutyaházba bezárni!
  Remélni merem, hogy ez nem sok embernek jut még eszébe, mert elképesztő a magyarországi kutyatartási morál, de esztelenebbnél esztelenebb dolgokat találnak ki.... tényleg.
  Nem tett feljelentést? Ezt is helytelenítem, bár lehet inkább azért nem mert akkor önmagát is fel kellene jelentenie. Ha a magányát űzőt nem a kertben, ömnagától távol tartotta volna, talán még mindig élne.
  Remélem több kutyával nem kísérletezik, inkább cserélje le a szomszédait.”
 • 33. tid 2009. július 15. 23:03
  „Fel kéne kötni az összes állatkínzót. Az ilyen ember ezt megtenné a gazdival is, csak fél a törvénytől. Aki nem bírja az állatokat, lakjon panelban vagy tanyán vagy a Holdon. Vagy igyon inkább patkánymérget, aztán nincs a k.csöggel több gond.”
 • 32. Speedy 2009. július 14. 22:25
  „Lehet, sőt biztos, hogy a gazda az oka egy-két, vagy sok dolognak, akarva vagy akaratlanul...de azért azt szögezzük le, hogy nem az állaton kell "bosszút" állni, vagy fenyegetőzni. A kutya (vagy legyen bármilyen állat) nem lehet tárgya semmiféle hasonló dolognak. Ezzel csak azt érik el, hogy újabb állat jöjjön, aki ismét kínok közt pusztul el, mert a gazdi nem jó ember...de ezt az állat nem tudja.... És ilyesmin nem érdemes sem itt sem máshol vitázni. Sajnos ez mindenütt előfordul....”
 • 31. tati 2009. július 14. 22:02
  „végre egy kompetens a dologban,nemcsak szájtépő iq harcos....
  köszönjük "rozmaring"!”
 • 30. rozmaring 2009. július 14. 21:36
  „Sajnálom a kutyát.A néninek pedig oda kellene figyelni a dolgaira,mert nem éppen olyan életet él,amilyet kellene.A lényeg,hogy nem mindíg tud igazán "tiszta fejjel" gondolkodni.Mindenki gondoljon amit akar.
  Aki ismeri,tudja mire gondolok.”
 • 29. dr73 2009. július 14. 16:38
  „Amelyik kutya zavarja egy ember nyugalmát,annak ez a sorsa.
  Sajnos nem a kutya tehet róla,
  hanem a gazdája,
  csak épp a buta gazdákkal nem lehet ilyen esetben szót érteni.
  OFF”
 • 28. lótusz 2009. július 14. 15:55
  „aki kutyát mérgez vagy kínoz ugyanolyan körülmények közt .......”
 • 27. AHA. 2009. július 14. 12:26
  „<moderálva>.. mi a problémátok? Hiányotok van? Nem szóltam senkihez, csupán leírtam az én saját véleményemet, és mindenki azt hiszi, hogy ahhoz kell hozzászólni.?
  Menjetek ebédelni aztán lehiggadtok!Engem sem érdekel a ti véleményetek.
  A tragédia az nem ez hanem egy teljesen másik cikk a címoldalon.”
 • 26. AHA. 2009. július 14. 12:21
  „Volt egyáltalán kutyája a néninek?”
 • 25. alien 2009. július 14. 12:08
  „mivel nem bizonyítgatsz semmit, nincs mit cáfolnom, kisember. csupán a nevetséges feltételezésedet szóltam le.”
 • 24. AHA. 2009. július 14. 12:06
  „alien ..<moderálva>.. vitéz, cáfolni nem tudod amit írtam?”
 • 23. oslako 2009. július 14. 12:05
  „megitatnám az elkövetővel azt ami a szegény kutyából kijött a haláltusája közben...”
 • 22. alien 2009. július 14. 12:01
  „moderálva”
 • 21. tati 2009. július 14. 11:53
  „miért mocskoljátok egymást?
  nincs más adrenalin bomba???
  mindenkinek lehet véleménye,és még szerencse hogy nem egyforma...
  AHA-nak ALIEN-nek,Xtra-dagadtnak-majdnem csupa kisbetűvel,mint nemecsekernő.....
  menjetek oda nyomozzátok ki,aztán írjátok meg!
  köszi”
 • 20. alien 2009. július 14. 11:50
  „19: <moderálva>
  Persze, a néninek nincs jobb elfoglaltsága, mint a saját kutyáit megmérgezni, aztán hitetlenkedni a sajtónak.
  Nézz már magadba öregem.”
 • 19. AHA. 2009. július 14. 11:47
  „..akkor sem hiszek a "néninek"!
  Vagy ő mérgezi a kutyákat,vagy tisztában van vele ki az elkövető. Jó lenne tudni,hogy a környezetében másoknál is történt ilyen,vagy csak nála?”
 • 18. tati 2009. július 14. 11:44
  „moderálva”
 • 17. kefefejű 2009. július 14. 11:43
  „Hű, mennyi jólértesült ember....
  Biztos a néni lehet a hibás. Persze, ha kiderülne, hogy egy .... volt a tettes, akkor már más lenne a helyzet, nem?
  Azt sem tudjátok ki, hol, mikor és miért, de a mások mocskolása remekül megy mindenkinek...”
 • 16. jockey 2009. július 14. 11:32
  „Biztos, hogy nem véletlen. Jobban el kellene gondolkoznia a hölgynek, teljesen biztos-e, hogy nincsen haragosuk a környéken. Egyébként meg azt figyeltem meg, akik olyan lelkesen hallgatják az egész éjszaka tartó kutyaugatást, rettenetesen ki tudnak akadni azon, ha egy évben egyszer valami rendezvény miatt nem tudnak aludni. Pedig a 365 - esetenként 366 - több, mint az 1.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

270 millió forintot hozott a VOLT és a Balaton Sound

Pénzügyileg is eredményes volt az idén a VOLT fesztivál és a Balaton Sound; a rendezvényeket… Tovább olvasom