Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kránitz: A kormány tett Sopron fejlesztéséért

Sopron - A fejlesztéseket tekintve sikeres év volt az idei. Ebben az évben több mint kilencmilliárd forint jutott a városnak az uniós forrásokból – mondta el évzáró sajtótájékoztatóján Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselő.

– Minden olyan soproni pályázó, aki jól megírt és előkészített pályázati anyaggal kért támogatást, idén is sikerrel vette az akadályokat és megkapta az igényelt forrásokat – mondta el Kránitz László . – A fejlesztési pénzek elosztásáról döntő kormány és a regionális fejlesztési tanács értékeli és elismeri az itt működő vállalkozásokat. Idén több mint kilencmilliárd forint uniós forrás érkezett a városba. Mindemellett a héten megtartott utolsó kormányülésen jóváhagyták a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal-felújítási és a soproni aluljáró-építési projektet. Így a GYSEV megkapja az uniós pályázati támogatást.

Olvasóink írták

 • 14. valaki13 2008. december 27. 16:44
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.

  ISMÉT ÁREMELÉSI HULLÁM:

  holott a szakértők szerint ennek mértéke egyre nehezebben indokolható; a három százalékot sem elérő jövő évi inflációs jóslatok mellett furcsán hatnak a 10 százalékos drágulásról szóló bejelentések, amelyek főként az önkormányzati cégekre jellemzőek - írja szerdai számában a Népszabadság.

  Elemzők döbbenetes mértékűnek nevezték a szemétszállítás, a víz vagy a helyi tömegközlekedés néhol 10 százalék feletti drágulását a jelenlegi gazdasági környezetben. Véleményük szerint egyszerűen az a helyzet, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok a nem hatékony működésük költségeit erőltetik rá a fogyasztókra.

  Amikor a társadalom érdeke másodlagossá válik az országot vezető szűk csoport napi érdekei mögött, az zülléshez vezet.

  Részlet a HVG egy a helyi és országos politika korrupciós ügyeiről korrupcióról szóló cikkéből:
  ,,Csakhogy a politikai felhőrégiókban, a hatalom magasában zajló korrupciós ügyeknél van rázósabb. Az olyan, mely lent játszódik. Egyszerű választóik házában, utcájában, kerületében. Perzselő testközelségben. Nem gigászi érdekkörök által összehozott titkos csúszópénz-paktum. Nem a tíz- és százmilliárdos inkorrekt, lezsírozott megrendelések aktakupaca. Hanem a pártpolitika alsó- és középrétege által a lakókörnyezet szeme láttára elkövetett vagyonfosztogatás. Ami az ingadozó, szkeptikus híveket kihozhatja béketűrésükből. A jéghegy csúcsánál veszélyesebb, ami a mélyben rejtőzik.
  Politikai elitünk mentalitásának ismeretében nemigen gondolhatunk rá, hogy mindez unikum volna. Ilyen történetek valószínűleg száz- és ezerszámra fordultak elő a lassanként mögöttünk hagyott évtizedben. A különbség annyi, hogy nagyrészt sikerült eltussolni, a politika és bűnözés közti homályzónába rekeszteni. Logikus folyománya ez annak, hogy jobb- és baloldal egyaránt görcsösen összpontosított rá, hogy tisztség- és stallumhalmozás, a vízfejű, szuper-bürokratikus kádári tanácsrendszer átmentése révén felépítse (és a túloldal rovására növelni tudja) önkormányzati klientúráját. Pedig már a kádári érában látszott: a gazdaság hosszú távon nem tud életképesen eltartani 3200 települési és 19 megyei önkormányzatot. Nincs szükség rájuk. Külön hivatallal, szakapparátussal, vezetőtestülettel. ,,
  Forrás: HVG Online
  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!

  Mert a rendszerváltozáskor nem tudtunk megszabadulni azoktól és attól a politikától, akik élősködnek élősködik a magyar társadalmon, s amely akadályozza a kibontakozást. Akik ma megszabják az életünk rendjét, és a hatalmat gyakorolják felettünk, ugyanazok, mint akik 1986-ban voltak.

  Nehéz karácsonyra ébredt az idén az ország. Az elmúlt hónapokban több ezren veszítették el állásukat, és valószínűleg még többen lesznek, akik maholnap ugyanerre a sorsra jutnak majd. A karácsonyi ételosztásokon végeláthatatlan sorokban kígyóznak a hajléktalanok és a nincstelenek, azok, akiknek egy tál levesre sem futja már.
  Van azonban egy ember az országban, aki nem hajlandó szembesülni az elkeserítő tényekkel.
  Gyurcsány Ferenc karácsonyi interjújában ( STOP.hu) azt üzente, elégedett a helyzettel, majd elutazott Ausztriába síelni.”
 • 13. egy.velemeny 2008. december 20. 07:47
  „KRÁNITZ-KALMÁR A SOPRONI SZUPERINFÓBAN KÍVÁN KELLEMES KARÁCSONYT és BOLDOG ÚJ ÉVET!

  NEKIK BIZTOS MEGLESZ, HISZ SEM A HIVATALOS, SEM ÖNKÉNTES MEGSZORÍTÁS MIATT ( ORSZÁGGYŰLÉSI és ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS és FIZETÉS) NEM KELL AGGÓDNIUK!!”
 • 12. egy.velemeny 2008. december 20. 07:08
  „A kormány súlyos hibát követett el, amikor parlamenti felhatalmazás nélkül döntött nyolcvanmilliárd forint szétosztásáról.

  A kormány megállapodása a közszférával további 118 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek, amiről szintén az Országgyűlés megkerülésével határoztak.

  A 2009-es költségvetés még életbe sem lépett, a kormány pedig máris drasztikusan módosítja azt

  Ezek a döntések komolyan megkérdőjelezik a kormány szavahihetőségét és hitelességét, hiszen még az IMF hitelnek is feltétele volt a 13. havi közszolgálati fizetés elmaradása.

  A jelenlegi gazdasági környezetben nincs fontosabb annál, hogy felelős gazdaságpolitikát folytasson az ország, a szocialista kormány eljárása viszont szerintük pontosan ez ellen hat.

  A populizmus ismét győzelmet aratott a gazdasági racionalitás és a felelős politika felett.

  Forrás: INDEX”
 • 11. FREDDY/S 2008. december 19. 15:45
  „9. mindigatutit 2008.12.19. 11:17
  Idézni csak pontosan és szépen, hogy más is elhiggye éppen, úgy érdemes, nemde...”
 • 10. valaki13 2008. december 19. 13:28
  „jockey!!!

  TULAJDONKÉPPEN AZÉRT KELLENE, HOGY LEGYEN!!!
  (PERSZE AZ ÖNKORMÁNYZAT IS!!!)”
 • 9. mindigatutit 2008. december 19. 11:17
  „erre számíthat mindenki 2010 után,mint ami most van a városban.mindig a másikra mutogatás.ezért nem fogunk haladni(igaz most sem)akkor sem előre.még mindig arról veszélnek,hogy ők mennyi mindent csináltak 98-02 között.de,ha mindet olyan faxát csináltak,akkor miért nem választották meg őket mégegyszer.lehet kicsit magukba kellene nézni,csak az nem megy”
 • 8. hehe08 2008. december 19. 11:16
  „joco
  Mert ezzel a lépéssel tényleg tett valamit a kormány a térségért.....
  DE
  Az összes többi áldásos tevékenysége a politikusoknak fényévekkel vetették vissza az országot.....így Sopront is.
  Amúgy ha akart volna eddig valamit tenni (6 évük volt rá) akkor nem az alföld alján a pusztába menő semmibe építenek autópályát.....

  szerintem”
 • 7. jockey 2008. december 19. 10:39
  „"A kormány tett Sopron fejlődéséért." Hát még szerencse, hogy nem a visszafejlesztésén munkálkodik, mint szocialista elődei. Azért van a kormány, hogy fejlessze az országot, vagy nem?”
 • 6. zeta62 2008. december 19. 08:05
  „Arra azért kíváncsi lennék, hogy a jelenlegi vezetés mit tesz, tett a városért?
  Mert a másik oldalt szidni könnyű, de a tettek hiányoznak, sajna...
  Itt nem hivatkozhatnak arra, mint a parlamentben, hogy ellenzékben vannak.”
 • 5. valaki13 2008. december 18. 20:46
  „A gond Kránitz úr az, hogy körüélbelül annyit, mint az ország fejlődésért!

  Mindkét esetben "a bőrünkön érezzük" az "eredményt"!!!”
 • 4. Intel 2008. december 18. 19:43
  „Tenni csak azok tudnak akik a várost irányítják.
  Minden eszköz az ő kezükbe van, és ne felejtsétek el, ők soha nem kérték még a Kránizt László segítségét, csak a kórház ügyben...

  Sajnálom, hogy még semmi játszatja nincs ennek a pénz összegnek!”
 • 3. FREDDY/S 2008. december 18. 18:55
  „De nem eleget, nemde....”
 • 2. joco 2008. december 18. 18:29
  „hehe08 2008.12.18. 15:03 : MÁR MEGINT HE-HE.? ELÖSZÖR IS HA GONDOD VAN kRÁNITZ-ZAL miért nem cáfolod meg azt amit nyilatkozott?”
 • 1. hehe08 2008. december 18. 15:03
  „Büszke lehet a kormányra...... meg az ellenzékre is!!!!!
  És Kránitz úr mit tett Sopron érdekében???????
  Jaaaa???..... hááát......khm.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koccanás: Repültek a tükrök

Balf-Fertőrákos - Szerencsés kimenetelű koccanásos baleset történt csütörtökön délután háromnegyed… Tovább olvasom