Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Köszönet a fertőrákosi cölöpházak oltásában részt vett tűzoltóknak - fotók

A Fertőrákosi-öbölben június 27-én kigyulladt és részben leégett cölöpházak oltásában részt vett osztrák és magyar tűzoltóknak mondott köszönetet Sopron nevében Fodor Tamás polgármester. Sok mindenről szó esett, de a lényeg kimondatlan maradt.
 
Elsősorban az önkéntesek emberfeletti erőfeszítéseit emelte ki Fodor Tamás polgármester tegnap a városháza dísztermében, amikor felelevenítette a június 27-i eseményeket. A világörökségi helyszínen, a Fertőrákosi-öbölben, a nádfedeles cölöpházak egész sora csak azért nem égett le június 27-én teljesen, mert a tűzoltók elkötelezetten küzdöttek a lángokkal és a széllel. Százötven ember, osztrák és magyar önkéntesek és hivatásosok, elhivatottsága kellett ahhoz, hogy a huszonegy cölöpházból tizenegy megmenekülhessen. Ausztriából tizenhárom településről jött a segítség, a környékről Fertőrákos, Harka, Hegykő, Nagycenk, Nagylózs, Sopron és a GYSEV önkéntesei oltottak és Sopron nekik mondott köszönetet tegnap Mozart-muzsikával, ünneppel, oklevelekkel és fogadással. 
Köszönet a fertőrákosi cölöpházak oltásában részt vett tűzoltóknak. Fotók: Magasi Dávid


Egészen másra terelte a szót Sallai Péter, a megyei katasztrófavédelem igazgatója. A dandártábornok az időjárási szélsőségekről beszélt, augusztusi viharkárokról, s arról, hogy 280 millió forintot invesztáltak a megye önkénteseinek felszereléseibe. A köszönetet Dobson Tibor, a tűzoltószövetség elnöke mondta ki, bátornak, szakszerűnek nevezve a két ország tűzoltóit, s példamutatónak azt, hogy Sopron megrendezte köszöntésüket.

– Számíthatnak a segítségünkre! – jelentette ki ezek után Alois Kögl, Burgenland tartományi tűzoltóparancsnoka, aki mosolyogva „elvitte a show-t". Több mint kétszáz egyesületben tizenhétezernél több önkéntes tűzoltó dolgozik tartományában, közülük kilencszázan lányok és asszonyok. Mindehhez kiváló technika és képzettség párosul. A büszke parancsnok ezek után mosolyogva adta át ajándékait Fodor Tamás polgármesternek és Dobson Tibor dandártábornoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszállás közben rosszul lett a pilóta, a gép letért a kifutóról a fertőszentmiklósi gyakorlaton

Leszállás közben rosszul lett a pilóta, a gép letért a kifutóról a fertőszentmiklósi gyakorlaton
Szituációs gyakorlatot szervezett a megyei katasztrófavédelem Fertőszentmiklóson, a Meidl Airport… Tovább olvasom