Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Koponyasérülést szenvedett a biciklis

Sopronkőhida felé tartott kerékpárjával szombaton délelőtt egy 31 éves győri férfi, akinek lecsúszott a lába a pedálról, ennek következtében felborult a biciklivel.

A baleset következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló koponyasérülést szenvedett.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a mögötte haladó autósok idejében meg tudtak állni.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Goldmund 2010. július 15. 12:41
  „19. hóvirág12 2010.06.14. 21:45
  "Nem a hivatalos autóútra gondoltam, hanem sima AUTÓSOKNAK ÉPÜLT ÚTRA hívd országútnak, ha akarod ...."

  Ez nagyon tetszik!
  Ha valahol országút épül, az AUTÓSOKNAK épül. Szerinted.
  Szerintem meg mindenkinek, aki nincs onnan kitiltva. Pl. buszoknak; mezőgazdasági vonatóknak; lovas kocsiknak; motorosoknak; kézikocsit tolóknak; ha nincs bicikliút, akkor bicikliseknek és ha nincs járda vagy bicikliút, akor gyalogosoknak is.
  A fentiek közül az autós és a motoros lényegesen gyorsabb, mint a többi, de ettől még el kéne viselniük, hogy (ha tábla vagy szabály nem tiltja), mások is közlekedjenek ott, akik LÉNYEGESEN LASSABBAN közlekednek. Nem azért, hogy idegesítsék az előbbieket, hanem mert így tudnak menni és kész. Ráadásul ezek némelyike sokkal védtelenebb, mint egy autós, illene ezt is figyelembe venni.”
 • 28. máris 2010. július 11. 16:52
  „NINCS SOK " KERÉKPÁR ÚT " SŐT!!! AZ AUTÓSOK, SIMÁN LENÉZIK A KERÉKPÁROSOKAT !!! PEDIG ŐK IS ÚGY KEZDTÉK!! HOGY NEM ISMERIK A KRESZT, NE CSODÁLKOZZ!! NEM KÖTELEZŐ!!! ELHISZEM, HOGY SZABÁLYTALANKODNAK!! AMIKOR TANULTAD A KRESZT, BENNE VOLT , HOGY A KERÉKPÁROSNÁL VIGYÁZZ, JOBBRA, BALRA KILENGHET,NE MENJ SZOROSAN MELETTE!!! LASSÍTS!! SPORTOL, ÉS EGÉSZSÉGESEN PRÓBÁL ÉLNI!!! JÁRDÁN MENNEK??? TE ÚGYSEM OTT MÉSZ AZ AUTÓVAL!!!”
 • 27. nattomi 2010. június 18. 12:46
  „hóvirág12 2010.06.17. 13:48: Ajánlom figyelmébe az alábbi, ez év januári cikket a Kisalföldből: http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/harmas_karambol_arokban_kotott_ki_az_egyik_auto/2138887/
  A baleset ugyanazon az úton történt, amiről jelen cikkben is szó van, résztvevői kizárólag gépjárművek. Jól demonstrálja, hogy balesetet nem csak kerékpáros okozhat azon az úton (sőt, megkockáztatom, hogy általában nem miattuk történik baleset). Erre mi a megoldási javaslata? Ezeknek a gépjárműveknek milyen útvonalon kellett volna menniük, hogy ne legyen baleset? Az ön szavával élve valaki itt is veszélyeztetett, csak éppen itt az a valaki gépjárművezető volt.

  Ön úgy állítja be, mintha a jelen cikkben említett kerékpáros nem szabályosan kerékpározott -- ez egyébként akár igaz is lehet, de a cikk nem tesz említést ilyesmiről -- volna, vagy szándékosan esett volna el. Ez nyilvánvaló csúsztatás.

  Megértem és elfogadom a közlekedésbiztonságról valott nézeteit. Ön úgy gondolja, hogy jobb, ha a kerékpáros forgalom szeparált útvonalon zajlik. Ezt azonban nem mindenki gondolja így, például a közút kezelője sem, hiszen ellenkező esetben kihelyezte volna a "kerékpárral behajtani" tilos táblát. Téved, ha azt hiszi, hogy a kerékpáros vétett a KRESZ ellen, amikor ezen az útvonalon haladt. Az ön állításával ellentétben az "út mellett, annak vonalvezetését követve" (idézet KRESZ 54§(11)-ből) nincs kerékpárút, tehát semmi sem kötelezi a kerékpárost arra, hogy elmenjen az ön által említett -- mellesleg hatalmas kerülőt jelentő, s erősen kifogásolható útminőségű -- erdei útvonalra. Arról nem is beszélve, hogy semmi sem tájékoztatja a kerékpárost arról, hogy hol van ez az útvonal, így akinek nincshelyismerete, esetleg észre sem veszi. A Híd utca és 84-es találkozásánál lévő körforgalomnál, a Tómalom utca elején van kirakva egy kék hátterű téglalap alakú tábla benne kerékpáros piktogrammal, ezt azonban hirtelen nem találtam meg a KRESZ-ben, így jelentése elég aggályos (a kerékpárút tábla kör alakú). Továbba, abszurd módon az említett körforgalmat nem lehet elhagyni a Tómalom utca felé! Hogy jusson így oda egy kerékpáros?

  További felvetései nem tartoznak a cikkhez, így -- bár van róluk véleményem -- ezekre nem reagálok. Ha kíváncsi rá, külön önnek elküldöm. További balesetmentes és toleráns közlekedést kívánok önnek! Csak remélni tudom, hogy az úton a döntéseit inkább a megfontoltság, mintsem az indulatok irányítják.”
 • 26. hóvirág12 2010. június 17. 13:48
  „Kedves Nattomi!

  Ön sajnos nem érti a lényeget!
  Miattam ott dögöljön meg minden kerékpáros, ahol akar! DE ezzel ne veszélyeztesse a szabályosan közlekedő autósokat!

  Világosan leírtam, hogy nekem az a problémám, hogy az az idióta kerékpáros, akit itt Maguk ajnároznak, olyan helyen kerékpározott, ahol semmiféle keresnivalója nem lett volna --- hisz ott a kerékpárút! Ment volna ott! És ha ott érte volna a baleset, jogosan várhatná mások együttérzését -- még az enyémet is!

  DE így nem!!!!!!

  EZT ÉRDEMELTE! Örüljön, hogy megúszta ennyivel, és senki nem ütötte még el pluszban, amikor eldőlt!

  A TÖBBI BAROMNAK MEG, AKI ORSZÁGÚTON, VAGY FORGALMAS VÁROSI UTCÁN KERÉKPÁROZIK, HASONLÓ SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK!!!!

  MEG PERSZE AZOKNAK IS, AKIK A JÁRDÁN BICIKLIZNEK, PLÁNE, HA FOLYTON VÁLTOGATJÁK, HOGY A JÁRDÁN, VAGY AZ UTTESTEN KERÉKPÁROZNAK. BÁR A LEGJOBB AZ, AMIKOR ABSZOLUTE ÖNGYILKOSJELÖLT MÓDJÁRA AZ ÚTTESTEN KEREKEZVE, EGYSZERCSaK ÁTVÁGNAK A ZEBRÁN, MINTHA GYALOG LENNÉNEK!

  Miért nem bünteti meg ilyenkor ezeket a barmokat egy rendőr sem?
  Miért szegény autósnak kell halálra váltan fékeznie?

  Na, harcos kerékpároskáim, ehhez mit szóltok?

  Mert ehhez még senki nem szólt hozzá eddig! Pedig már többször kérdeztem!

  Miért is? Mert minden városi kerékpáros ilyen elmebetegül közlekedik, így egyik sem meri megcáfolni ezeket a dolgokat?

  Kívánom, hogy érje mindegyikőtöket baleset!”
 • 25. nattomi 2010. június 16. 09:37
  „hóvirág12 2010.06.14. 21:45: Kérem, vegye észre, hogy jelen balesetnek - legalábbis a cikkben közölt információk alapján - semmi köze nincs ahhoz, hogy a kerékpáros hol kerékpározott, ez akármilyen úton megtörténhetett volna, akár az ön által említett Sopron-Fertőrákos "kerékpárúton" is.”
 • 24. zeta62 2010. június 15. 09:12
  „hóvirág12 2010.06.14. 21:45
  Napi rendszerességgel közlekedek az adott útszakaszon. Elmebeteg jelzővel kellene illetni az ott kerékpározó alakok 99 %-át. A jobb esetekben egymás mögött, de nyolc nyomvonalon, másfél méteres szélességben haladnak, főleg külföldiek. A rosszabbak ketten egymás mellett, a sávot elfoglalva kerekeznek. Ha rá mersz dudálni, még mutogatnak, hogy kerüld ki őket. A mellényt hírből sem ismerik, és szürkületben is úgy tekernek. Mivel a Jánostelep-Tómalom környéke pár év alatt kiépült, onnan szinte mindenki autózik, ez nem egyszerű. Akkor tényleg fel kell tenni a kérdést: mi a büdös francnak kellett a kerékpár utat az erdőn végig megépíteni? Ennyi pénzből simán meg lehetett volna oldani az ominózus út felújítását.”
 • 23. zotya975 2010. június 14. 22:30
  „Nem kell szidni igazad van, ha megyek a fővárosban kirázza a lelkem a pálya. Én mindíg a kerékpárúton megyek, szerencsére Győrben viszonylag jók, mellényt még nappal is felveszem ha az úton kell közlekednem a sisakért viszont nem rajongok.”
 • 22. Kukac40 2010. június 14. 22:16
  „22. Zotya975 már nem azért mondom, de az autósok elég sok pénzt fizetnek így vagy úgy az utakba, ennek ellenére vannak szakaszok, amin még autóval is nehéz közlekedni. Viszont nem emiatt vannak kitiltva a kerékpárosok nagyon sok helyről. Álltalában a balesetveszély, illetve a forgalom lassítása miatt nem engedik őket. Sajnos nagyon sok bringást nem hat meg a dolog, ahogy a lakott területen kívül a sárga mellény viselése sem. A közlekedés folyamatosan gyorsul, egyre több közlekedő lesz az utakon, viszont az utak állapota folyamatosan romlik, a hanyag (nem)kezelés miatt. Emiatt óhatatlanul konfliktusok fognak keletkezni. Magamrészéről nagyon sok helyről ki tiltanám a bringásokat, és a segédmotorosokat, például lakotterületen kívül, főútvonalról, a saját érdekükbe. Bringásoknak kötelezővé kellene tenni a sisak használatát, hogy más védőfelszerelésről ne is beszéljünk. Na meg nehogy kifogás legyen, jogosítványhoz kötném, mer nagyon sokan nem törődnek a szabályokkal. Na lehet szidni. :)”
 • 21. zotya975 2010. június 14. 21:56
  „Ne üvöltözz, senki nem süket. Ha tájékozott lennél a témában tudnád, rengeteg olyna kerékpárútnek csúfolt jobb időket látott asztfaltcsík van az országban amit nem lehet kerékpározásra használni. Persze ez az autóból nem látszik. Én sem üvöltözök, hogy mi a francnak parkol a sok baromarcú a kerékpáruton kocsival, amikor az állam pénzért építi a parkolókat.”
 • 20. hóvirág12 2010. június 14. 21:46
  „20.-ra
  technicUs ---- bocs, mielőtt belekötne vki....”
 • 19. hóvirág12 2010. június 14. 21:45
  „Kedves Mankapunka!

  Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! (tudjuk, te hibátlan vagy, és mindig helyesen írsz, és minden jogi terminus technicis-t hibátlanul használsz)

  Nem a hivatalos autóútra gondoltam, hanem - mivel a szegény sérült autós is ilyenen kerekezett - sima AUTÓSOKNAK ÉPÜLT ÚTRA -- hívd országútnak, ha akarod, vagy lakott területen kívüli alsóbbrendű útnak, vagy akárminek....

  Ha soproni vagy, pontosan tudod, hogy halálra lobbizták magukat a kerékpárosok, hogy legyen kerékpárút Soprontól a fertőrákosi kerékpáros határátkelőhöz --- csatlakozva a Fertő-menti kerékpárút-rendszerhez....

  Ehhez képest a sok b***m ott kerekezik Sopron és F.rákos között az országúton!
  Azt´ csodálkozik, ha baleset éri, meg rádudálnak az autósok.

  MI A FRANCNAK KERÉKPÁRÚT, HA A SOK B***M MOST IS AZ ORSZÁGÚTON KEREKEZIK???? Minek b***sz ki az állam, vagy a város, vagy akárki a MI pénzünkből tízmilliókat, százmilliókat ezekre a h****re????

  Légyetek szívesek, erre válaszoljon már az a sok harcos kerékpárpárti ön- és közveszélyes alak, aki ide is írogat!

  Erre ugye senki nem tud értelmes választ adni, csak sajnálják azt a - nem írom ide, hogy micsodát- aki önhibájából megsérült!

  Még jó, hogy nem ütötte el véletlenül egy szabályosan közlekedő autós pluszban, amikor eldőlt!
  Mert akkor még szegény autóst büntetnék meg - de legalábbis neki lenne akár egy életre komoly lelki sérülése egy felelőtlen i***** kerékpáros miatt!”
 • 18. Kukac40 2010. június 14. 18:45
  „7. Eüdolgozó megkérdeztem. Azért veszélyeztetésért, mert veszélyeztet. ( Ha kocsiban lecsúszik a lábad a fékpedálról és összetöröd magad, ugyan ez a szitu.) Ha ő a sérült akkor is sérüléssel járó balesetet okozott. Ha kanyarodás közben esik el, és megsérül, akkor a kanyarodási szabályok megsértéséért is, és veszélyeztetésért is előveszik. Ha esetleg valamilyen járműben, vagy tárgyban kárt okoz, akkor még azért is, felelnie kell, illetve meg kell térítenie az okozott kárt. Bár ez álltalában csak akkor fordul elő, ha valaki feljelenti, vagy orvoshoz fordul, mivel a dokiknak, hivatalból kötelességük jelenteni.”
 • 17. accelerator 2010. június 14. 14:31
  „Győri férfi, Sopronkőhida felé?! Szerencsétlennek a lábán kívül még más is lecsúszott. Aki a 90km-re elmegy biciklivel a 85ös úton, azt bizton ki lehet jelenteni hogy "hüje"!!!”
 • 16. Mankapunka 2010. június 14. 11:53
  „Túra

  sivatag királynak született!!!! olyan tábla van kint a kocsiján is,hogy "Nem könnyű királynak lenni".

  hóvirág

  Autóúton tilos kerékpárral közlekedni. Autóút például az M0-ás és M 19-es,
  Autóút mellett nincs kiépítve kerékpárút.

  Olvass utána.”
 • 15. Totyis 2010. június 14. 09:34
  „Kötelezővé kell tenni a sisakot kerékpára is!!! Jobbulást.....”
 • 14. Túrabakancs 2010. június 14. 08:59
  „sivatag66! /11/
  Pedig hidd el, úgy van ahogy írtam! Hihetetlen ugye? 25-éve tekerem
  a bicót viszonylag intenzíven, tehát ha átlagban évi 4000-km-t
  tekerek, akkor könnyen összejön a 100.000km. Volt olyan évem, mikor
  8000-km-t tettem meg, ráadásul ezt a tavaszi-nyári-őszi szezonban,
  tehát 7-8-hónap alatt! 15-évig a munkahelyemre is kerékpárral
  mentem, az tény hogy ez megdobta a renomémat. :) 35-évesen
  olyan gyors vagyok, hogy nem bírnak követni a társak tenisz
  közben. Lábam mint a rugóláb nyuszinak. :))) Meg mint az
  órarugógerincfelpattanónak. :)”
 • 13. hóvirág12 2010. június 14. 08:15
  „Üdvözletem minden kerékpárosnak!

  Bár inkább azt írnám, <moderálva>, aki autóúton kerékpározik ott, ahol sok-sok-sok millió forintért ki van építve párhuzamosan a kerékpárút!

  Ugyanis, hanem tudnátok, kedves kerékpárosok, Sopron és Fertőrákos között végig van direkt nektek út!

  Ennek ellenére egész hétvégén tucatjával kellett a sok marha öngyilkosjelöltet kerülgetni azon az úton!

  Én nem vagyok úgy általában rosszakaratú, DE igenis megérdemelnék az ilyenek, hogy valami kamionnal fussanak össze, aki nem kerülgeti őket.....

  Az Oldalszerkesztőknek meg azt üzenem, hogy nyugodtan lehet moderálni, amit írok... bár azzal saját magukat minősítik.

  A helyükben ugyanis inkább csupa nagybetűvel írt cikket készítenék kimondottan a kerékpárosoknak arról, hogy hol vannak az általuk oly nagyon áhított, és folyton reklamált kerékpárutak.
  Mert akkor nagy minden biciklis szája, amikor az autósokat kell szidni - de én még olyannal nem találkoztam közülük, akinek akár csak halovány fogalmai is lennének a KRESZ-ről... Ha autós ül át autóból kerékpárra, ő is látványosan elfelejti a szabályokat......

  Jah, mert biciklist nem büntetnek, ha áthajt a zebrán a gyalogosok mellett........... Vajon mit szólnának, ha ezt valaki autóval tenné meg? :-D

  IGENIS JÁRNA MÁR EGY CIKK ARRÓL, HOGY MEKKORA IDIÓTA KERÉKPÁROSOK VANNAK EBBEN A VÁROSBAN!!!!!”
 • 12. turtle 2010. június 14. 06:49
  „Túrabakancs. Ha nálunk is divat lenne a kerékpáros fejfedő akkor ez az eset sem lenne ilyen súlyos. De a normális dolgokat egyszerűen nem tudjuk átvenni.Nekem is törött már el kulccsontom kerékpározásnál.”
 • 11. zotya975 2010. június 14. 05:41
  „Kukac40 igen, feljelentik. A kerékpárral eleső sérülteknek azt szokták tanácsolni a balesetin, hoggy mondja azt, hogy tolta akerékpárját, mert különben közlekedési baleset címszó alatt értesíteni kell-ene a rendőrséget. Azért csak kellne, mert az orvos is embenr, meg a mentős is, ha kijönnek egy elbacódott, akár ittas bicajoshoz, nem szokták beírni ajegyzőkönybe a biciklit. De hivatalosan közlekedési balesetnek számítt, ergó a rendőrségnek intézkedni kell.”
 • 10. sivatag66 2010. június 14. 04:24
  „6. Túrabakancs 2010.06.13. 21:56
  Úgy látom itt azoknak nagy a szájuk, akik még soha nem ültek kerékpáron. Maximum csak keréken szeretnek pározni... Én
  eddigi életem folyamán letekertem már több mint 100.000 /!/
  kilométert,
  Na ne !!!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Sopronban

A soproni kirendeltség aktuális állásajánlatai a következők: Tovább olvasom