Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Konferencia az aktív időskorról

Szó volt a szellemi képességek megőrzéséről, a kívánatos aktivitásról és a minőségi emberi kapcsolatokról is, mint az időskori harmónia pilléreiről.

– Felmérések szerint Európában tíz évente két esztendővel növekszik a várható élettartam. Ennek tükrében azt tekinthetjük a legfontosabbnak, hogy növekedjen az egészségben eltöltött évek száma. A 65 évet elért személyek esetében ez hazánkban jelenleg hat évre tehető, míg Svédországban körülbelül 80 éves korukig egészségesek az emberek – jelentette ki dr. Gönz Kinga európai parlamenti képviselő, az Idősügyi Intergroup alelnöke a Sopronban ilyen tematikában 18. alkalommal rendezett tudományos konferencia sajtótájékoztatóján.

Az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás nemzetközi éve alkalmából kétnapos tanácskozást tartottak a Pannonia M Hotelben.

A sajtótájékoztatón dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke, a tanácskozás főszervezője elmondta: az előadások átfogó módon foglalkoztak az időskorral kapcsolatos kérdéskörökről.

Szó volt a szellemi képességek megőrzéséről, a kívánatos aktivitásról és a minőségi emberi kapcsolatokról is, mint az időskori harmónia pilléreiről.
Dr. Nagy János, az idősbarát önkormányzat címmel kitüntetett Nyíracsád polgármestere szerint a szépkorúakban a „szükség van rád" érzést kell erősíteni.

Pető Zoltán nyugdíjas egyetemi tanár a Szociális Tudományos Tanácskozás rendszeres előadója összegzéseként közölte: a csaknem két évtizedet a hiteles odafordulás jellemezte, s az idősekkel kapcsolatos munkák „a rólad van szó, te vagy a fontos" mottó jegyében íródtak. Mindezt kötetben is összefoglalták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Sopron - 30 éve a Vendégek szolgálatában

A 2012-es év fontos szerepet tölt be a Hotel Sopron életében, hiszen idén ünnepelheti a… Tovább olvasom