Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Kommandósok és rendőrök szállták meg Pereszteget - fotók

A rendőrök Peresztegen egy időben két akciót is végrehajtottak keden. Húsz illegális migránst és három embercsempészt fogtak el.

21. 37 - Húsz illegális migránst és három embercsempészt fogtak el kedden Peresztegen a megyei és a vasi rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ szakemberei - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője az MTI-vel.

Borsa Csaba alezredes elmondta: a három szerb embercsempész a magyar-szerb zöldhatártól szállította egy furgonnal és az azt "felvezető" személyautóval a Nyugat-Európába szökni próbáló embereket, akik között volt egy háromgyermekes afgán házaspár is.

A többiek zömének állampolgárságát jelenleg is próbálják tisztázni, de feltehetőleg Afganisztánból, Bangladesből, illetve Pakisztánból indultak útnak.

Hozzátette: egy Vas megyében folyó eljárás során merült fel olyan adat, hogy a nap folyamán nagyobb, illegálisan Magyarországon tartózkodó migránscsoportot próbál Ausztriába juttatni egy bűnözői kör. Az alezredes közölte, a  Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság indítja el ellenük az idegenrendészeti és büntető eljárást.

13.00 - Információnk szerint a rendőrök Peresztegen egy időben két akciót is végrehajtottak. A takarékszövetkezetnél állították meg azt a kisteherautót, amelyben a feltehetően illegális bevándorlók utaztak. A település másik utcájában kapcsolták le a felvezető autót. Úgy tudjuk annak sofőrjét is megbilincselték és előállították.

11.30 - Kollégánk helyszíni beszámolója: körülbelül 15-20 feltehetőleg illegális határátlépőt fogtak el Peresztegen a Fő utcai takarékszövetkezet előtt. A férfiak, nők, gyerekek egy külföldi rendszámú kisbuszban utaztak.

Menekülteket fogtak Peresztegen


Az elfogott személyek egy csoportja.
Az elfogott személyek egy csoportja.


Az akcióban a rendőrség mellett a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vettek részt.

A takarékszövetkezet előtt volt az elfogás.
A takarékszövetkezet előtt volt az elfogás.


A rendőrök átvizsgálták az elfogott személyeket és csomagjaikat is. Mint megtudtuk, ezt követően őket először Sopronba, majd Győrbe szállítják el.

Rendőrök szállták meg Pereszteget.
Rendőrök szállták meg Pereszteget.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. szabo1936 2012. augusztus 17. 22:13
  „55.razsautcai
  Elnezest en nekem halvany fogalmam sem volt,hogy te egy ijen igazi Jusus Cristus embere vagy.
  Csinald tovab a jo Szamaritanok mart lasan kihaltak.
  Amugy semi problemam veled es kivanok neked egy szep hetveget!
  Ps: Volt mar "whisky time"
  Nem whhisky hanem finom sotet jamaicai rum koran regel ledobtam belle 4 adagot es a hozzaszolasomat ki is moderaltak {megerdemeltem}
  It most delutan 1
  13:10 van es finom hideg nemet sorel probalom a torkom nedvesiteni.”
 • 55. rozsautcai 2012. augusztus 17. 21:35
  „"54. szabo1936"Látod pellusos ,mennyire nem ismered az embereket.Még neked is neked adnám a fél szelet kenyeremet,ha arról lenne szó.Bár nem vagy épp a kedvencem.Volt már "whisky time"”
 • 54. szabo1936 2012. augusztus 17. 18:17
  „53.razsautcai
  Mi tortent veled?
  Nekem cimzet hozzaszolasodban maskep enekeltel!”
 • 53. rozsautcai 2012. augusztus 16. 15:57
  „Üdv."52. Csodabimbó" Meg tudlak érteni.Nem olyan régen még mi is csak vágyakoztunk a jobb életre ,amit a nyugat testesített meg számunkra.Mindenki szeretett volna kijutni,ahogy ezek a szerencsétlenek is.Amig van egy szelet kenyerem ,addig neked is van egy fél szelet,ezt páran sose értik meg.Nem kell nekik vagyonokat adni,de viszont a földbe sem kell taposni Öket.Nekem ez a véleményem.”
 • 52. Csodabimbó 2012. augusztus 16. 13:29
  „rozsautcai,

  A megvendégelésbe én is beszállok, Figyelőt meg beállítjuk a ruhatárba, onnan jól látja majd az eseményeket. szegény pára kékben, tekben látja a világot és amikor reggel felkel halálfélelmében beparáztatja a fél világot. Sajnálom, de megundorodtam ettől az embertől, aki 20 szomorú sorsú ember láttán is csak a saját, kicsinyes életét és biztonságát félti. Nem tudom miért kötődik ennyire a szervekhez és miért fontos mindig felszólalnia. Van egy hasonló mentalitású ügyész Sopronban, akit általánosban rendszeresen elvertek és ezt most ott adja vissza a bűnösöknek, ahol tudja. Anyja neveli az embert, ki tanított és a diákok egy rágcsáló nevét akasztották rá, nem esett messze az alma a fájától. Rendőrségi berkekben óriáscsecsemőnek nevezik :)”
 • 51. zenagy 2012. augusztus 16. 09:40
  „50.

  Én pedig biztos vagyok abban, hogy az óvoda közelsége eszükbe sem jutott. Több alkalmasabb helyszín is lett volna Peresztegen, olyan rész is ahol lakóházak sincsenek, akármelyik főútról is jövünk. Mivel az akció egy négyes kereszteződben történt, talán itt volt a legnagyobb a menekülési esély is. Amellett az említett kereszteződésben buszmegálló is van, oda is bármikor érkezhetett volna valaki. Nem halottam róla, hogy a környéket előzőleg kiürítették volna. Az említett nagyon kicsi esélyben még ott van az a kicsi. Egyébként akármilyen profi egységről is van szó, sohasem szabad alábecsülni az ellenfelet. Ha pedig annyira biztosak a dolgukban, akkor sem biztos hogy óvodásoknak való látvány egy ilyen akció. Ez még messze van a profizmustól.”
 • 50. Figyelő2012 2012. augusztus 15. 22:52
  „45.

  Biztosra merem mondani, hogy nagyon is mérlegelték a helyzetet.
  Annyira profin kiképzett egységről beszélünk, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy ne úgy történjenek a dolgok, ahogy nem ők akarnák.
  Én bármikor rájuk merném bízni az életem.

  Nagyon komoly kiképzést kapnak, nagyon profi körülmények között.
  Ezt az egységet, nagyon jól össze rakták.
  Lásd: Ők hozzá mertek nyúlni a Budapesti alvilág, és olajos ügyek felszámolásához is.
  Azt gondolom, rövid időn belül országosan, rendet fognak teremteni.”
 • 49. rozsautcai 2012. augusztus 15. 21:15
  „"47. fortuna54" Én nem menözésröl beszéltem hanem a szerencsétlenekröl.Ha akarod a pár millót akkor intézd el magadnak és vidd haza.Vagy tán ha az egyház segit valakin az is menözés?Ök is emberek,mint Te meg én,nem pedig állatok,hogy örökbe kéne fogadni Öket.De vajon mit jelenthet az,hogy "örögbe " ?Ha itt valaki menözik ,az Te vagy "Ha érdekel a dolog,elintézhetem." Kis benfenteském.”
 • 48. tereziaebert 2012. augusztus 15. 15:49
  „Sajnálom őket, de gondolom, aki a csempész mester volt, nem ingyen csinálta! Ráadásul nem is kevésért, de ezeknek az embereknek honnan volt pénzük?”
 • 47. fortuna54 2012. augusztus 15. 14:53
  „18-as rozsautcai.Hát pár millio beszökö idegent,nehéz lenne megvendégelned,mégha olyan menö is vagy.Esetleg egy családot,örögbe fogadhatnál.Ha érdekel a dolog,elintézhetem.”
 • 46. bojtár 2012. augusztus 15. 13:08
  „45. zenagy 2012.08.15. 11:25
  jól látod”
 • 45. zenagy 2012. augusztus 15. 11:25
  „Tisztelt Figyelő2012

  Az elfogás jogosságához kétség sem fér. Azt azonban amit a precíz munkáról írtál enyhén szólva nevetséges. Egy terrorelhárítónak a mérlegelni kell minden körülményt. Figyelni kell arra, hogy esetleges fegyveres konfliktus esetén lehetőleg ne legyenek vétlen áldozatok. Jelen esetben az akciót a falu központjában egy óvoda közvetlen szomszédságában hajtották végre. Bele gondolt valaki is, hogy mi történhetett volna, ha csak egy embercsempész is fegyvert ránt? Én úgy érzem itt inkább arról volt szó, hogy minél többeknek prezentálják magukat.”
 • 44. időtlen 2012. augusztus 15. 10:24
  „Audi Q7 a TEK-es Orbán huszárok feneke alatt, amivel egész nap villogtak a faluban...”
 • 43. időtlen 2012. augusztus 15. 10:12
  „Azért egy picit mintha túl lett volna ez a dolog lihegve....ha 80 rendőr nem volt Peresztegen akkor egy sem....itt voltak egy fél napon keresztül és olyan óriási felhajtást csináltak, néhány agyongyötrt menekült miatt, mintha legalábbis Al Capone-t kapták volna el....ez inkább volt színház mint valódi akció.....remélem azért másnak is feltűntek a TEK-es Audi Q7-esek kék villogóval......igaz a rendőrségnek már benzinre sincs nagyon pénze, azért az Orbán huszároknak jár a tökig luxus.....”
 • 42. vitriol2 2012. augusztus 15. 08:20
  „Minden országnak megvan a maga"TEK"-je, de csak a diktaturákban vezetik ezen szervezeteket az adott országok "első emberének" volt testöre.
  (megszokásbol"rögzitve")”
 • 41. H.Gabi 2012. augusztus 15. 08:19
  „Ha minden igaz, akkor már ma reggel itt voltak a bíróságon.Nem tűntek elkeseredettnek.”
 • 40. bojtár 2012. augusztus 15. 08:06
  „25. Cloeon_dipterum 2012.08.14. 16:52
  egyszerű barátom segítek neked mi is a TEK a TEK amerikai mintára felállított fegyveres testület amelynek a célja mint a nevében is benne van terror elhárítás na ugyebár azt a kis szerény agyaddal te is fel tudod fogni ,hogy Magyarországon nincs terrorizmus ,ha van azt csak a csekély agyadba beültetett maszlag csak jól hangzik és mindenki elhiszi ha kitartóan magyarázzák (nálad is bevált)A fő célja a politikai elit védelme a zsarnokság a bürokrácia védelme és nem a tiéd az ilyen villogás amit a cikkben látsz csak piár fogás és az ország szegénységi bizonyítványa,hogy csak egy ekkora fegyveres erőt tudnak ellátni olyan minőségben amit szinte minden utcai rendőrt megilletne csak hát nincs pénz és ezt az egységet legalább fényezik,Ez olyan mint a honvédség van ni van ,de ha meg kellene mozdulni a teljes létszám 20% lenne teljesen harcképes állapotban.A többi meg álmod meg tudod van akinek hiába magyarázol barátod a google az én értékrendemmel meg ne törődj sokat mert hála isten minden rendben, ellenben az ilyen világrengető okosságtól amit itt többek között írsz tökéletesen látszik ,hogy ti még a legutolsó sz@rt is elhiszitek amit mondanak nektek..Ha ilyen lennék így gondolkodnék nem tartanák itt ahol tartok ezt pedig az élet mondta”
 • 39. bojtár 2012. augusztus 15. 07:49
  „25. Cloeon_dipterum 2012.08.14. 16:52
  miért van nekem dejavum??? képzetlen bölcs barátom aki mint ismerős hirtelen mindenkinek ossza az észt más nicnéven:)LOL”
 • 38. bogote 2012. augusztus 15. 00:16
  „miért nem hagyják szerencsétleneket továbbállni? nem bántottak senkit csak emberségesen akarnak élni.”
 • 37. Figyelő2012 2012. augusztus 14. 23:59
  „Amikor megalakult a TEK azt mondtam, hogy őrültség.
  Aztán szép lassan úgy felépült a szervezet, hogy valóban jó célokra használják őket.
  Nagy szükség is van rájuk.

  Modern világot élünk, ahol a bűnözök is felfejlődtek.
  Ezen ember csempészeknél, sok esetben fegyverek vannak, és olyan eszközök, amely használatával életeket lehet kioltani.
  Ezen emberek semmi sem drága, és jó eséllyel a fegyvert is használnák.
  Ilyen helyzetekre a rendőrséget nem képezték ki, főleg nem arra, hogy úgy végezzenek meg elfogásokat, hogy a civil életek ne legyenek veszélybe.
  Ezért kérik fel ilyen műveletekre a TEK munkatársait.

  Őket ezért, és erre képezték, pontos, precíz munkát végeznek, és nálunk nincs töketlenkedés, az igazi nagyképű kemény csávókat is gond nélkül szedik össze.
  Jönnek, elfogják a cél személyt, átadják a rendőrség munkatársainak, és már mennek is.

  Nagyon korrekt, és nagyon jól működő szervezet, nagy szükség van rájuk, és nem kell őket támadni, hiszen bármikor lehet rájuk szükségünk, ha éppen a mi életünk forog kockán.

  Nagyon bízok benne, hogy segítenek a Soproni zsaruknak összeszedni az összes drogost, drog termesztőt, és ezt a sok kétes eredetű embert, akik az ország különböző pontjairól ellepték a várost, és az utcákon keltik a félelmet.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés a Páneurópai Piknik és Határáttörés 23. évfordulóján

A sopron önkormányzat és a Páneurópai Piknik'89 Alapítvány közös szervezésében emlékeznek a Páneurópai Piknik és Határáttörés 23. évfordulójára augusztus 19-én. Tovább olvasom