Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kőfejtőügy: Fertőrákoson ismét elhalasztották a döntést

Ezúttal sem született döntés Fertőrákoson a Sopronnal kötendő, a kőfejtő földhasználati jogára vonatkozó szerződésről. Pedig a tét a kőfejtő 1,3 milliárdos projektjének jövője.

Heves viták zajlottak le pró és kontra Fertőrákoson az önkormányzat pénzügyi, jogi és ügyrendi, továbbá községfejlesztési bizottsága összevont, kedd esti ülésén.

Egyetlen témát tárgyaltak: elfogadják-e azt a Sopronnal kötendő szerződést, amely szerint Sopron évi húszmillió forintért megkapná a kőfejtő és a barlangszínház földhasználati jogát. Ha igen, zöld út nyílna az 1,3 milliárdos ˝Fertőrákosi Barlangszínház – Kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai célú fejlesztése˝ projekt előtt, amelynek pályázati beadási határideje 2011. március 30. A bizottsági tagok hosszasan mérlegelték, mi lenne jobb: ha évente húszmillió forinttal gazdagodna a település, és nincs gondjuk a létesítményekre, vagy ha nagyobb beleszólást biztosítanának maguknak a projekt megvalósításában és üzemeltetésében. ˝Sem Sopron, sem Fertőrákos egyedül nem képes semmire˝; ˝Valósuljon meg az 1,3 milliárdos projekt, de nem mindegy, milyen áron˝ – ilyen és ehhez hasonló tömör összegzések hangzottak el, viszont a bizottsági tagok részéről kritika is illette a soproniakat a projekt előkészítetlensége okán. Végezetül módosításokat fogalmaztak meg a szerződéssel kapcsolatban.

Az új kitételekkel kiegészített szerződéstervezetet a jogi és ügyrendi, valamint a pénzügyi bizottság elfogadta, a községfejlesztési nem. A bizottsági tanácskozást követően megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen viszont március 3-ra elnapolták a döntést, mondván: e nagy jelentőségű kérdésben akkor döntsenek, amikor a fertőrákosi polgármester asszony hazaérkezik külföldi útjáról.

Olvasóink írták

 • 5. info2009* 2011. február 27. 19:46
  „Ami szembetuno itt az az, hogy 20 ev alatt semmi fejlesztes sem tortent. Se Sopronban, se Fertorakoson, sehol. A balfi furdo minosithetetlen es a hegykoi kinti medence kommunizmu idobol szarmazik, ugy nez ki mint egy lerobbant alfoldi falusi muanyag kad. Nem epultek bicikliutak (minosegiek) stb. Mikozben a sogor szepen fejlesztett.
  Ugy tunik a magyarok nem akarnak fejleszteni? Nem akarnak EU penzeket igenyelni? Nem akarnak dolgozni? Csak panaszkodni. Meg kellene valtoztatni a szemleletet mert egyre kevesebb turista fog jonni. Ja, hogy a Sopronban megszallt vendegek szama nott? Persze, de nem azert mert milyen szep, jolevegoju es programokkal teli, hanem mert olcsobb a szallas mint Ausztriban. Az osztrakok ugy biciklizik korbe a tavat, hogy Fertomeggyesnel atkelnek hajoval Illnitzbe es ott folytatjak...es esteneknt mehetnek a szabadteri szinhazba es Margitfalvai kofejtobe. Ugy tunik itt nem kell az uzlet nem kell a penz. Erdekes felfogas.”
 • 4. zeta62 2011. február 24. 12:52
  „2. aztapaszta 2011.02.24. 09:30

  Ebben az esetben szerintem nincs igazad! Semmi nem indokolja, hogy alapos megbeszélés nélkül szolgai módon bólogassanak Sopron csettintésére! Sopron eléggé előkészítetlenül dobta be a dolgot, és erősen diktátum "szaga" van. Így viszont Fertőrákosnak van ütőkártya a kezében, mert nem nekik sürgős. :)”
 • 3. drecsedi 2011. február 24. 11:51
  „A jövő héten csütörtökön 18 órakor tartja a képviselő Testület rendkívüli ülését. Akit érdekel a Kőfejtő sorsa, szeretné tudni, hogyan szavaz az általa is támogatott képviselő ebben a település számára ( érzelmileg is )fontos kérdésben, akkor jöjjön el a nyilvános testületi ülésre, illetve az azt megelőző, 16.30-kor kezdődő összevont bizottsági ülésre.
  Dr.Ecsédi Károly képviselő”
 • 2. aztapaszta 2011. február 24. 09:30
  „Fő a határozottság... Minden héten gyűlés, döntés persze sosincs. Rajki Úr keveri a dolgokat, mint anno a ruhagyárban! A faluban közutálatnak örvend, senki nem választotta meg senkinek, mégis osztja az észt! Mást persze úgysem tud.
  A vége úgyis az lesz, hogy elmarad a fejlesztés, meg a Kőfejtő is Soproné lesz. Amiből a falu és a turizmus profitálhatna...”
 • 1. meksz 2011. február 24. 08:22
  „Miért?Merre jár a Polgármester Asszony?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biczi: Újabb 40 millió kommunikációs kiadásokra, a városháza cáfol

Biczi László szerint, a sajtóiroda létrehozásával 40 millió forinttal növekedett a önkormányzat… Tovább olvasom