Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kit juttat be az MSZP a soproni közgyűlésbe?

A kampány során már felmerült kérdésként, hogy valójában ki az a személy, aki Varga Gyula győzelme esetén bejutna a képviselő-testületbe, az MSZP mindeddig nem nevezte meg az illetőt.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, az MSZP jelöltje nyerte meg az időközi választást Sopronban. Így Varga Gyula mellett újabb MSZP-s képviselővel bővül a soproni közgyűlés.

A www.valasztas.hu oldal adatai szerint a szocialisták 2010-ben sorrendben az alábbi 10 személyt tették fel listájukra: Kalmár István, Varga Gyula, Biczi László Sándor, Németh Imre Zsolt, Borza József György, Dr. Horváth Béla Antal, Weiczer Miklós, Horváth Nikoletta, Boros László, Dr. Bertha Árpád.

Időközi választás esetén nem érvényesül a lista sorrendje, vagyis az első három név kivételével – hiszen ők már most is tagjai a testületnek – bármelyiküket „behozhatja" listáról az MSZP.

Viszont, ha a párt a választást követő egy hónapon belül nem dönt a személyről, úgy újra érvényesül a listás sorrend, ez esetben elsőként Németh Imre Zsolt várományos a képviselői székbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi Sopronban: A Szabad Demokraták Szövetségének közleménye

A Szabad Demokraták Szövetsége gratulál Varga Gyulának, a Magyar Szocialista Párt jelöltjének a… Tovább olvasom