Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Kisalföld könyv: lényeg a szembenézés, nem a véres sztori

Ez a könyv nemcsak a gyilkosokról, az áldozatokról és a tragédiáról szól mondja Szántó Patrícia, a lőtéri kettős gyilkosság egyik áldozatának lánya.

Ez a könyv nemcsak a gyilkosokról, az áldozatokról és a tragédiáról szól, hanem az okokról és következményekről, a szabályokról és azok áthágásáról is. Rengeteg tanulsággal szolgál – mondja Szántó Patrícia, a lőtéri kettős gyilkosság egyik áldozatának lánya. Számára fontos, hogy a történtek ne váljanak tabutémává, ezért ajánlja mindenkinek a kötetet.

– Már a tragédia utáni éjszakán elhatároztam, hogy nekem ezt ép ésszel túl kell élnem. Én vagyok a legidősebb a gyerekek között, segítenem kell a többieknek is. Az, hogy beszélhettem a gyilkosságról, mesélhettem apukámról, sokat segített. Így voltam a könyvvel is. Szinte vártam, hogy valaki megkeressen, kérdezzen.

Hogy mások is lássák: ez nem egy véres sztori, amit holnap majd felülír egy másik. Azt akartam, hogy ne legyen a lőtéri gyilkosság eltussolt dráma vagy tabutéma, hanem jusson el mindenkihez, aki tanulni tud belőle – így gondolkodik az Embervadászat a lőtéren című dokumentumkötetről a 2012 áprilisában meggyilkolt Szántó Sándor lánya, Patrícia. A most megjelent könyv véleménye szerint egy szembenézés.

Szántó Patrícia: „Ezt a könyvet minden pedagógusnak, szülőnek és a fiatalnak el kellene olvasnia.
Szántó Patrícia: „Ezt a könyvet minden pedagógusnak, szülőnek és a fiatalnak el kellene olvasnia."


– El kellene olvasnia minden pedagógusnak, minden szülőnek és főleg a fiataloknak. Mert fontos tanulságokkal szolgál, mert olyan üzeneteket hordoz, ami által jobban figyelhetünk egymásra. S miután az áldozatok emlékére készült, nekem különösen fontos ez a könyv. Mert megismerhető belőle az édesapám, akire én nagyon büszke vagyok...


Szántó Patrícia szerint érdeme a kötetnek, hogy nemcsak az áldozatokról és a gyilkosokról szól, hanem pedagógiai rendszerről, családmodellekről, szabályokról és azok áthágásáról, illetve a következményekről is. Ami történt, az nemcsak az áldozatok szeretteit tette tönkre, összetörte a gyilkosok családjait is. Hogy mennyi fájdalmat tud okozni a meggondolatlanság, milyen tévútra vezethet a sérthetetlenség érzése és a hiszékenység – ez is kiderül a könyvből.

– Hogy igazságos-e az ítélet? Erre azt mondom, hogy ha valaki tizennyolc évesen házasodhat, otthont teremthet, gyereket nevelhet, akkor a tetteiért is felnőttként kellene felelnie – mondja Szántó Patrícia. – De a tettesek most kőkemény bűnözők közé kerülnek a fegyházba, elképzelni is nehezen tudom, milyen évek várnak rájuk. Az igazi büntetés a szembenézés lenne, kérdés, ez vajon mennyire teljesül...

Megrendelhető, megvásárolható: Az Embervadászat a lőtéren című könyv megrendelhető a 06-96/504-504-es telefonszámon vagy a terjesztes@kisalfold.hu e-mail címen, illetve megvásárolható a győri (Újlak utca 4/A, Baross út), a soproni (Frankenburg utca 2/A, a mosonmagyaróvári (Régi vámház tér 14.) és csornai (Szent István tér 18.) Kisalföld-ügyfélszolgálatokon.

A könyv ára 2490 forintba kerül, Kisalföld-hűségkártyával 1900 forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer celebbel pózolt Andrea Fertőszéplakról - fotók

Az elmúlt években összesen 3000 külföldi és hazai hírességgel készített közös fotót, a jelenleg… Tovább olvasom