Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kikezdték a fekvőrendőrt

Sopronban a Hársfa sori óvodába járó csemeték szülei aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a környéken fekvőrendőrrel kényszerítsék lassúbb haladásra a járműveket. Alig helyezték el azonban az alkalmatosságot, a fekvőrendőrt már megrongálták.
– Szerencsére az utóbbi években nem történt baleset óvodánk tájékán, de a gyermekek épsége védelmében indokolt volt az elgondolás – mondta Végerbauerné Rokob Magdolna, a Hársfa sori tagóvoda vezetője. – A Hársfa sor keskeny út, fákkal szegélyezett: ha valaki elővigyázatlanul lép az úttestre, hely sem lenne a kikerülésre. Épp ezért megütközve láttuk, hogy a fekvőrendőrt egyesek már bontani kezdték. Lehet, ebben közrejátszott a közeli építkezésekhez igyekvő nehéz járművek sora is, de úgy tűnik, mintha a bontásban mások is közreműködtek volna.
Szóka Sándor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának főmunkatársa feltételezi, a környék lakóinak éjszakai pihenését zavarhatta a fekvőrendőrön áthaladó járművek zörgése. A fekvőrendőrt ezért nem is állítják helyre, viszont a közeli hetekben úgynevezett átjáró küszöb létrehozásával – és figyelmeztető táblával – késztetik lassúbb haladásra az autósokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intermezzo

A soproni Petőfi Színház csütörtökön Budapesten megtartott társulati ülését nagy várakozás előzte… Tovább olvasom